Σάββατο 5 Αυγούστου 2023

Καλαμάτα: Στις αποθήκες του λιμανιού 49 μετανάστες, που διέσωσε το Λιμενικό ανοικτά της Πύλου (βίντεο)


Λίγο πριν τη μια τα ξημερώματα στο λιμάνι της Καλαμάτας έφτασε το παράκτιο περιπολικό του Λιμενικού “Αρχικελευστής ΛΣ Τατσάκης Σωτήριος που μετέφερε 49 μετανάστες που εντοπίστηκαν σε διεθνή ύδατα ανοικτά της Πύλου.

Οι μετανάστες εκ των οποίων μια γυναίκα, δήλωσαν στην πλειοψηφία τους υπήκοοι Συρίας και αφού έγινε η καταγραφή τους, μεταφέρθηκαν στις αποθήκες του λιμανιού που θα παραμείνουν μέχρι να ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο χώρο άνθρωποι του Ερυθρού Σταυρού καθώς και μέλη της ΟΑΚ 4Χ4 Μεσσηνίας.

https://www.tharrosnews.gr/

Στην Καλαμάτα 49 μετανάστες που εντοπίστηκαν ανοιχτά της Πύλου

Στο λιμάνι της Καλαμάτας μεταφέρθηκαν οι 49 μετανάστες που εντοπίστηκαν 109 ναυτικά μίλια ανοιχτά της Πύλου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η λέμβος που εντοπίστηκε να μεταφέρει τους μετανάστες έπλεε σε διεθνή χωρικά ύδατα, περιοχή ευθύνης της Ελλάδας.

Οι 49 μετανάστες που βρίσκονταν ανοιχτά της Πύλου ενημέρωσαν αρχικά τον θάλαμο επιχειρήσεων της Ρώμης και αυτοί με τη σειρά τους τις ελληνικές υπηρεσίες. Οι 47 άνθρωποι μετεπιβιβάστηκαν σε σκάφος του λιμενικού, ενώ μία 21χρονη που έχριζε ιατρικής περίθαλψης, λόγω εγκαυμάτων από τον ήλιο και ο συνοδός της, μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο στο νοσοκομείο Καλαμάτας.

Μετά την άφιξη των 49 ατόμων στις αποθήκες του λιμανιού, πρόκειται να ακολουθήσει η διαδικασία ταυτοποίησης και καταγραφής, ενώ θα παραμείνουν στο λιμάνι μέχρις ότου να μεταφερθούν σε ειδική δομή μεταναστών.

https://www.tharrosnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom