Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023

Δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού: Ισόβια για τους 7 από τους 12 κατηγορούμενους προτείνει η εισαγγελέας(βίντεο)

Απορρίφθηκαν ομόφωνα τα ελαφρυντικά για τους «12»

Δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά στους 12 καταδικασθέντες για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση που εξέδωσε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης.

Αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον για τους επτά κατηγορούμενους αναμένεται να επιβληθεί η ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Η διαδικασία συνεχίζεται με την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας επί των ποινών.

Υπενθυμίζεται, ότι να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά σε κανέναν από τους 12 κατηγορούμενους για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, ζήτησε νωρίτερα και η εισαγγελέας της έδρας κατά την αγόρευσή της επί των ελαφρυντικών.

Η εισαγγελέας εισηγήθηκε την απόρριψη των ελαφρυντικών του σύννομου βίου, της ειλικρινούς μεταμέλειας και της πρότερης καλής συμπεριφοράς αλλά και την ελαφρυντική περίσταση της μετεβηφικής ηλικίας

“Οι κατηγορούμενοι ομολόγησαν επιλεκτικά. Ομολόγησαν όχι τις πράξεις τους αλλά την παρουσία τους εκεί. Δεν είπαν ούτε καν ότι άγγιξαν τον Άλκη. Αυτό δείχνει τη στάση τους. Η συγνώμη που είπαν ήταν ξερή λέξη”, δήλωσε χαρακτηριστικά η Εισαγγελέας Κυριακή Κλιάπα.

https://www.ertnews.gr/

Ισόβια στους 7 από τους 12 κατηγορούμενους προτείνει η εισαγγελέας

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον πολυετείς πρόσκαιρες καθείρξεις, προτείνει για 7 από τους 12 κατηγορούμενους για τη δολοφονική επίθεση εναντίον του Άλκη Καμπανού και των δύο φίλων του, η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης.

Για τους υπόλοιπους πέντε καταδικασθέντες η εισαγγελική λειτουργός προτείνει πολυετείς πρόσκαιρες καθείρξεις (με εκτιτέα τα 20 έτη).

Το δικαστήριο μετά τις σύντομες τοποθετήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης θα διακόψει ενόψει της απόφασης επί των ποινών.

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom