Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023

Απόβαση των «ράμπο» του ΣΔΟΕ σε νησιά για ποτά-μπόμπες μετά τον θάνατο των δύο νεαρών Ιρλανδών στην Ίο


Ο θάνατος του Άντριου Ο' Ντόνελ στις αρχές Ιουλίου στην Ίο σχετίζεται πιθανόν με την κατανάλωση αλκοόλ - Στελέχη του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος ξεκινούν ελέγχους σε νυχτερινά καταστήματα και μπαρ για νοθευμένα ποτά.

Απόβαση σε ελληνικούς δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς έχουν κάνει το τελευταίο χρονικό διάστημα στελέχη του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος βάζοντας στο «στόχαστρο» τους καταστήματα που εμπορεύονται και διαθέτουν ποτά-μπόμπες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, οι «ράμπο» του Σ.Δ.Ο.Ε. έλαβαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα εντολή να μεταβούν σε νησιά που εμφανίζουν υψηλό βαθμό επισκεψιμότητας και να «σαρώσουν» νυχτερινά καταστήματα και μπαρ προκειμένου να διαπιστώσουν αν τα ποτά που σερβίρονται στους πελάτες είναι νοθευμένα.

Καλά ενημερωμένες πηγές ανέφεραν πως η εν λόγω εντολή δόθηκε μετά τον θάνατο των δύο νεαρών Ιρλανδών στην Ίο στις αρχές Ιουλίου, καθώς, όπως φάνηκε από τα στοιχεία, ο θάνατος ενός εκ των δύο παιδιών και συγκεκριμένα του Άντριου Ο' Ντόνελ σχετίζεται πιθανόν με την κατανάλωση αλκοόλ.

«Το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για μαγαζιά που σερβίρουν στους πελάτες τους νοθευμένα ποτά. Η έρευνα ξεκίνησε μετά τον θάνατο των δύο νεαρών τουριστών στην Ίο διότι, κάποια από τα στοιχεία, έδειξαν πως ο θάνατος του ενός παιδιού ίσως σχετίζεται με την κατανάλωση αλκοόλ. Έτσι τώρα γίνεται μία προσπάθεια να εντοπιστούν ποιοι επιχειρηματίες εμπορεύονται ποτά-μπόμπες ώστε να μην έχουμε άλλες δυσάρεστές ειδήσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού» σημείωσαν οι ίδιες πηγές.

Ο θάνατος των δύο νεαρών τουριστών στην Ίο

Όσον αφορά στον θάνατο των δύο παιδιών, υπενθυμίζεται πως ο Άντριου βρέθηκε νεκρός σε χωράφι του νησιού με τραύμα στο κεφάλι και στην ακόμη τραγικότερη συνέχεια ο Μαξ Γουόλ έχασε τις αισθήσεις του ενώ βρισκόταν στο λιμάνι του νησιού για να αναχωρήσει, όταν πληροφορήθηκε για τον χαμό του φίλου του.

Σε ό,τι αφορά στο τραύμα που έφερε στο κεφάλι ο 18χρονος Ιρλανδός Άντριου Ο' Ντόνελ, οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Ίου είχαν προβεί στην εκτίμηση ότι προήλθε από την πτώση.

Τη μοιραία ημέρα, ο νεαρός διασκέδαζε σε μπαρ του νησιού και κατά την επιστροφή του στο δωμάτιο που διέμενε φαίνεται να έχασε τον δρόμο και να έπεσε σε χωράφι με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα. Η εξαφάνισή του δηλώθηκε στην Αστυνομία από τους φίλους του το πρωί της επόμενης μέρας και ύστερα από κινητοποίηση οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον εντοπίσουν.

Παναγιώτης Βλαχουτσάκος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom