Τρίτη 25 Ιουλίου 2023

Αποκάλυψη: Ο βομβιστής της Τεκτονικής Στοάς είναι ο δράστης και της απόπειρας εμπρησμού της Μονής Πετράκη


Νέες πληροφορίες για την δράση του 61χρονου που φέρεται να βρίσκεται πίσω από την έκρηξη στην Τεκτονική Στοά στο κέντρο της Αθήνας έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Ο 61χρονος συνελήφθη για κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών στον Ωρωπό, ενώ ταυτοποιήθηκε και ως ο δράστης τοποθέτησης δύο αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών στις 13 Ιουλίου σε κτίρια. Η… δράση του όμως δεν σταματάει εδώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες τους enikos.gr, πρόκειται για τον δράστη και της απόπειρας εμπρησμού στην Ιερά Μονή Πετράκη τον Απρίλιο του 2020, καθώς ταυτοποιήθηκε μέσω αποτυπωμάτων. 

Να θυμίσουμε ότι ο δράστης τα ξημερώματα στις 17/4/2020 είχε εισέλθει στην προαύλιο χώρο- αφού είχε πηδήσει τον μαντρότοιχο- και είχε τοποθετήσει στην πίσω πλευρά της Ιεράς Συνόδου έναν αυτοσχέδιο εμπρηστικό εκρηκτικό μηχανισμό αποτελούμενο από μια ταξιδιωτική βαλίτσα, με προσαρμοσμένο στο χερούλι μεταφοράς ένα μαύρο καλώδιο.

Εκτιμάται ότι ο δράστης αποπειράθηκε να βάλει φωτιά στην πόρτα ανοίγοντας την παροχή του υγραερίου και κρατώντας στην άκρη του σωλήνα έναν αναπτήρα. Δεν τα κατάφερε και εγκατέλειψε την προσπάθεια αφήνοντας στο σημείο τη φιάλη και τη βαλίτσα μέσα στην οποία την είχε μεταφέρει.

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom