Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023

Καρατόμηση Μηταράκη: Τα φάουλ με έφιππη αστυνομία, διακοπές στην Πάτμο και οι εξηγήσεις που... δεν έπεισαν τον Μητσοτάκη

Παραίτηση Μηταράκη: «Τις κρίσιμες μέρες ήταν εκτός» - Ποιος ορκίζεται σήμερα υπουργός Προ Πο

Έντονο είναι το παρασκήνιο στο κυβερνητικό σκηνικό για την παραίτηση που υπέβαλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης, το μεσημέρι της Παρασκευής (28.07.2023). Μία παραίτηση που επί της ουσίας είναι καρατόμηση.

Ο Νότης Μηταράκης είχε μία… δεύτερη ευκαιρία, αλλά δεν την αξιοποίησε. Το τελευταίο… φάουλ με την ηχηρή απουσία του, την ώρα που η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται επί ποδός για τις φωτιές, συντονίζοντας όλες τις επιχειρήσεις, περνάει λάθος μήνυμα σε σχέση με τη λειτουργία της κυβέρνησης και στο πρωθυπουργικό γραφείο είναι ειλημμένη η απόφαση να γίνονται αμέσως διορθωτικές κινήσεις, όταν εντοπίζονται δυσλειτουργίες.

Άλλωστε, από το βράδυ της επανεκλογής του στις 25 Μαΐου 2023, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προειδοποιήσει ότι τέτοιες συμπεριφορές δε θα γίνονται ανεκτές και πως μοναδικός στόχος είναι η σκληρή δουλειά και η τήρηση του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Βαρύ το κλίμα στο Μαξίμου

Η αρχή του τέλους σήμανε με το δημοσίευμα στο «Θεωρείο» της εφημερίδας «Καθημερινή», στο οποίο αναφερόταν ότι ο πρώην -πλέον- υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης, έκανε διακοπές εν μέσω των πολυήμερων σκληρών «μαχών» με τις φωτιές, σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο το ίδιο το γεγονός, όσο και η δημοσιοποίηση του, προκάλεσαν την έντονη ενόχληση του Μεγάρου Μαξίμου, με το κλίμα να είναι βαρύ τις τελευταίες ημέρες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε εξηγήσεις από τον Νότη Μηταράκη, που, όμως, δεν έπεισαν τον Πρωθυπουργό, ο οποίος στη συνέχεια του ανακοίνωσε την απόφαση του, με τον κ. Μηταράκη να υποβάλει την παραίτηση του, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους

Το «άδειασμα» για την έφιππη αστυνομία

Πρόκειται για μία πολιτική απόφαση, στην οποία έπαιξαν ρόλο και οι θέσεις που είχε εκφράσει πρόσφατα ο Νότης Μηταράκης, περί ίδρυσης έφιππης αστυνομίας. Πριν από περίπου δύο εβδομάδες, ο πρώην -πλέον- υπουργός Προστασίας του Πολίτη, είχε ανακοινώσει σε διαπιστευμένους δημοσιογράφους ότι υπέγραψε σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που θα προωθηθεί για έγκριση, για τη δημιουργία Έφιππης Αστυνομίας, για τουριστικούς και τελετουργικούς λόγους στο κέντρο της Αθήνας.

Ωστόσο, μόλις λίγη ώρα αργότερα, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι το Μέγαρο Μαξίμου απέρριψε το σχέδιο αυτό, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να «αδειάζει» τον υπουργό του.

Οι αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο μετά την αποπομπή Μηταράκη

Στη θέση του Νότη Μηταράκη ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη τοποθετείται ο Γιάννης Οικονόμου, που ήταν μέχρι πρότινος αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, η θέση του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού δεν θα μείνει «ορφανή», καθώς σε αυτή τοποθετείται ο βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης.

Οι νέοι υπουργοί θα ορκιστούν σήμερα Παρασκευή (28.7.2023) στις 19:00 στο Προεδρικό Μέγαρο ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

https://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom