Κυριακή 30 Ιουλίου 2023

Φωτιές σε Ηλεία και Καστοριά: Βελτιωμένη η εικόνα σε όλα τα μέτωπα - Σε επιφυλακή οι επίγειες δυνάμεις


Συναγερμός σήμανε το Σάββατο, 29 Ιουλίου, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς ξέσπασαν φωτιές σε τρία διαφορετικά μέτωπα στην Ηλεία. Συγκεκριμένα στις περιοχές Παλαιοβαρβάσαινα, Σαλμώνη, αλλά και στην Αρχαία Ολυμπία.

Η φωτιά είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις, με αποτέλεσμα στις 14:00 να εκδοθεί, μέσω του 112, μήνυμα για απομάκρυνση των κατοίκων από τις περιοχές Παλαιοβαρβάσαινα, Καρούτες, Στρέφι και Σμίλα προς Αρχαία Ολυμπία.

Εν τέλει, λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ της ίδιας ημέρας, η επιχείρηση της κατάσβεσης ήταν σε εξέλιξη, όμως η εικόνα της φωτιάς να είναι βελτιωμένη, με κάποιες μικρές αναζωπυρώσεις. Στα σημεία αυτά επιχειρούν συνολικά 114 πυροσβέστες με 33 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων 14 πυροσβεστών από τη Μάλτα και 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Να σημειωθεί πως μέχρι να πέσει το φως της ημέρας επιχείρησαν 7 αεροσκάφη και 2 ελικόκτερα.

Προσαγωγή υπόπτου για εμπρησμό

Παράλληλα, όπως μεταδίδει το ilialive οι Αρχές έχουν προχωρήσει στην προσαγωγή υπόπτου για απόπειρα εμπρησμού στο χωριό Μουριά του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

«Η φωτιά ξεκίνησε από το σημείο που πριν από τρεις ημέρες πάλι είχαμε την ίδια ώρα σχεδόν γύρω στις 1.30 πάλι απόπειρα εμπρησμού. Ευτυχώς δεν είχε δυνατούς ανέμους και την προλάβαμε», δήλωσε στην ΕΡΤ ο αντιδήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Φώτης Κωσταριάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες , η πυρκαγιά ξέσπασε σχεδόν ταυτόχρονα σε 3 κοντινά μεταξύ τους σημεία, τις περιοχές Παλιοβαρβάσαινα, Καρούτα και Φαναρά και πολύ κοντά στην Εθνική Οδό. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι οι αρχές προχώρησαν στην προσαγωγή ενός 65χρονου από το χωριό Μουριά. Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού αναχώρησε από την Αθήνα για την περιοχή.

Παράλληλα, η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε βραδινές ώρες χθες σε δύσβατη δασική περιοχή στο Τρίλοφο Καστοριάς είναι σε εξέλιξη. Επιχειρούν 16 πυροσβέστες ως πεζοπόρο τμήμα, ενώ κατά τη διάρκεια της μέρας επιχειρούσε και 1 ελικόπτερο.

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom