Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023

Η μυστική έρευνα της Ασφάλειας στη Μύκονο: Οι «ποντικοί» που έμπαιναν σε βίλες από μονοπάτια και χωράφια


Μία εγκληματική οργάνωση με τεράστια λεία, η οποία στόχευε πανάκριβες βίλες στη Μύκονο, εξάρθρωσε η Ασφάλεια του νησιού μετά από ενδελεχή έρευνα. Οι κακοποιοί κατάφεραν να αρπάξουν χρήματα και χρυσαφικά από υπερπολυτελείς κατοικίες, με το παράνομο όφελός τους να είναι χιλιάδες ευρώ.

Το enikos.gr παρουσιάζει λεπτομέρειες από την δικογραφία που σχημάτισαν οι αστυνομικοί, έπειτα από έρευνα, πιάνοντας επ’ αυτοφώρω τους κακοποιούς, οι οποίοι προσέγγιζαν τις βίλες από… χωράφια, κυρίως βραδινές ώρες.

του Μίλτου Σακελλάρη

«Από τα τέλη του μηνός Μαΐου τρέχοντος έτους, την υπηρεσία μας απασχολεί η δράση εγκληματικής ομάδας αποτελούμενης από τουλάχιστον έξι μέλη, τα οποία είχαν οργανωθεί και ενεργούσαν διαρρήξεις κλοπές σε πολυτελείς εξοχικές κατοικίες και πολυτελείς ενοικιαζόμενες βίλες στην περιοχή Ελιά αλλά και άλλες περιοχές της Μυκόνου, κυρίως κατά τις απογευματινές βραδινές ώρες εκμεταλλευόμενοι κατά αυτόν τον τρόπο την προσωρινή απουσία των ιδιοκτητών ή ενοίκων. 

Τα μέλη της εν λόγω εγκληματικής οργάνωσης μεταφέρονταν πιθανώς από και προς την τέλεση της κλοπής με όχημα από έτερο συνεργό τους, ο οποίος τους αποβίβαζε σε κοντινή περιοχή σε κατάλληλο σημείο και εν συνεχεία το όχημα απομακρυνόταν από την περιοχή», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην δικογραφία της υπόθεσης που σχημάτισαν οι άνδρες της Ασφάλειας.

«Οι τρεις εκ των μελών προκειμένου να μην γίνουν αντιληπτοί λόγω και τους σκότους που επικρατούσε προσέγγιζαν με τα πόδια τις πολυτελείς κατοικίες μέσω παρακείμενων χέρσων χωραφιών και μονοπατιών. 

Ακολούθως αφού παραβίαζαν με χρήση κατσαβιδιού ως επί το πλείστον παράθυρο ή θύρα οικίας διαμερίσματος εισέρχονταν εντός, ερευνούσαν όλους τους χώρους και αφαιρούσαν χρήματα και τιμαλφή μεγάλης αξίας και κουτιά ασφαλείας», τονίζεται χαρακτηριστικά στο ίδιο διαβιβαστικό.

Σύμφωνα με τις καταγραφές των αστυνομικών μπήκαν σε τουριστικό κατάλυμα και κατάφεραν να αρπάξουν χρυσαφικά και ρούχα αξίας 97.250 ευρώ. Σε άλλη περίπτωση έκλεψαν χρυσαφικά 250.000 ευρώ. Στις περισσότερες περιπτώσεις χρησιμοποιούσαν… κατσαβίδι για να παραβιάζουν τα παράθυρα.

Η κατάθεση θύματος

Ένα από τα θύματα της σπείρας κατέθεσε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Μύκονο τα εξής: «Διαμένω προσωρινά στην Μύκονο μαζί με φίλους μου στην βίλα με την επωνυμία… Κατά το χρονικό διάστημα από την 23:00 έως 5:00 απουσιάζαμε, άγνωστος δράστης εισήλθε στην βίλα που διαμένουμε, αφού διέρρηξε με διαρρηκτικά εργαλεία, πιθανώς με κατσαβίδι, την μπαλκονόπορτα του καθιστικού δωματίου, το οποίο βρίσκεται στο ισόγειο και αφού έψαξε στο εσωτερικό προκαλώντας αναστάτωση, τελικά αφαίρεσε ένα ασημένιο ρολόι χειρός αξίας 2.070 ευρώ, μετρητά 1.000 λιρών, δώδεκα μανικετόκουμπα και ένα ipad».

Ένας εργαζόμενος κοντά σε βίλες είδε τους κακοποιούς εν δράσει: «Τα βράδια πηγαίνω στον περιβάλλοντα χώρο του συγκροτήματος με τον φακό και ελέγχω περιμετρικά τον χώρο διότι τα τελευταία χρόνια έχουμε πολλές κλοπές στην περιοχή μας. 

Το βράδυ της 1ης Ιουνίου περίπου 23:10 ενώ έβλεπα τις κάμερες του ανωτέρω συγκροτήματος κατοικιών για λόγους ασφαλείας, τότε ξαφνικά βλέπω τρία άτομα, τα οποία φορούσαν καπέλα και μάσκες στο πρόσωπα να πηδάνε τον φράχτη και να κινούνται στον χώρο. 

Άμεσα πήρα τον φακό μου και προσπάθησα να τους βρω για να τους διώξω αλλά δεν μπόρεσα να τους εντοπίσω. Κανένα από τα σπίτια του συγκροτήματος δεν ήταν κατοικήσιμο εκείνη την ημέρα και από όσο γνωρίζω τις προηγούμενες ημέρες κάποια από τα σπίτια στην γειτονιά μας είχαν περιπτώσεις διάρρηξης. Πιστεύω ότι ο λόγος που εισήλθαν στον χώρο ήταν αποκλειστικά για να διαρρήξουν κάποιο από τα σπίτια.

Ο ιδιοκτήτης βίλας που συνελήφθη

Οι αρχές πέρασαν χειροπέδες και σε έναν ιδιοκτήτη βίλας στην οποία διέμεναν οι δράστες. Τον κατηγόρησαν πως διατηρούσε ενεχυροδανειστήριο στην Αθήνα, στο οποίο μπορούσαν να διαθέσουν τα κλοπιμαία οι δράστες. Όμως, με εντολή Εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος.

Ο δικηγόρος του, Γιάννης Γλύκας δήλωσε στο enikos.gr πως: «Ο εντολέας μου αντιμετώπισε την κατηγορία με επιχειρήματα και κυρίως με αποδείξεις ..Μακριά πολύ από το αφήγημα του διαβιβαστικού της αστυνομίας είναι ο επιχειρηματίας ο οποίος νόμιμα δραστηριοποιείται στη χώρα μας, έχει λευκό ποινικό μητρώο, σταθερούς δεσμούς με την Ελλάδα και ορθά αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους».

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom