Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023

Μαγνησία: Εισαγγελική έρευνα για τις φωτιές - Υπόνοιες για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών


Εισαγγελική παραγγελία δόθηκε χθες Πέμπτη (27/07) για άμεση διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης που θα ερευνήσει τον μεγάλο αριθμό πυρκαγιών, ασυνήθους έντασης και έκτασης, που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στη Μαγνησία, με συνέπεια να προκληθούν ανυπολόγιστες ζημιές στο φυσικό περιβάλλον σε κτίρια, εγκαταστάσεις, σε αγροτικές εκτάσεις, υποδομές, με κίνδυνο μάλιστα για τη ζωή μεγάλου αριθμού συνανθρώπων μας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, gegonota.news, ο συγχρονισμός στην εκδήλωσή τους, δημιουργεί εύλογες υπόνοιες για σκόπιμη οργανωμένη εγκληματική δραστηριότητα και όχι μόνο για απλό, τυχαίο φαινόμενο σύμπτωσης περιστατικών αμελούς συμπεριφοράς.

Στην προκαταρκτική θα εξεταστούν όλα τα δεδομένα και θα κληθούν να καταθέσουν στοιχεία όλοι όσοι έκαναν λόγο για εμπρησμό, όπως ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας. Βαρύτητα θα δοθεί σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στην φωτιά που ξέσπασε ταυτόχρονα σε διαφορετικά σημεία στην Βιομηχανική Περιοχή και στο Σέσκλο.

Την ίδια ώρα, η αρμόδια εισαγγελέας κατέστησε σαφές στις υπηρεσίες ότι στην παρούσα φάση προέχει η κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς και ότι οι ενέργειες που παραγγέλθηκαν θα διενεργηθούν με απόλυτη προτεραιότητα, μετά την ολοκλήρωση των επιχειρήσεων.

Τις επόμενες ημέρες θα συγκεντρωθούν όλα τα κρίσιμα στοιχεία που παρέχουν τυχόν ενδείξεις για ύπαρξη οργανωμένου σχεδίου και κεντρικού σχεδιασμού για ενιαία δράση εμπρηστών-μελών εγκληματικής οργάνωσης, δηλαδή για τέλεση του κακουργήματος του άρθρου 187 παρ. 1 και 2 ΠΚ: συγκρότηση-ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης που επιδιώκει την τέλεση κακουργημάτων εμπρησμού σε δάση και κοινών κακουργημάτων εμπρησμού. 

Θα διερευνηθούν τα αδικήματα εγκληματική οργάνωσης, εμπρησμός κατά εξακολούθηση δασικής και μη έκτασης με κίνδυνο για ανθρώπους και επιχειρήσεις, με βλάβη σε εγκαταστάσεις κοινής ωφέλειας, και για ενέργειες που είχαν αποτέλεσμα το θάνατο.

Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να ενεργοποιηθεί, σε όλο το εύρος του, το ποινικό δικονομικό οπλοστάσιο (άρση τηλεφωνικού απορρήτου, διενέργεια, ερευνών, ειδικών ανακριτικών πράξεων κ.λπ.) για να ελεγχθεί και να αξιοποιηθεί κάθε χρήσιμη σχετική πληροφορία και εάν υπάρξουν ένοχοι θα θεωρηθούν υπεύθυνοι για τον θάνατο των δύο ανθρώπων στον Χοροστάσι και στον Άγιο Γεώργιο.

https://gegonota.news/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom