Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Μαγνησία: Εκκενώνονται η Νέα Αγχίαλος και άλλοι οκτώ οικισμοί - Μηνύματα από το 112


Φούντωσε ξανά η φωτιά στη Μαγνησία, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη με τις φλόγες και σήμερα.

Μεγάλη είναι η αναζωπύρωση της πυρκαγιάς που σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 27/7 σε σημεία της ευρύτερης περιοχής του Βόλου, ενώ ήδη έχει σταλεί μήνυμα από το 112 να εκκενωθούν μεγάλες οικιστικές περιοχές στο παραλιακό κυρίως μέτωπο από τον Βόλο και μέχρι την Νέα Αγχίαλο.

Συγκεκριμένα, εκκενώνονται με εντολή της Πολιτικής Προστασίας η Νέα Αγχίαλος, η Μεγάλη Βελανιδιά, ο Μάραθος και η Κριθαριά προς την πόλη του Βόλου. Εξαιτίας των ανέμων έχει σημειωθεί μεγάλη αναζωπύρωση στο μέτωπο της πυρκαγιάς στη Μεγάλη Βελανιδιά παρά τη μάχη που δίνουν στην περιοχή επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις.

Παράλληλα, η φωτιά έχει αναζωπυρωθεί και στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Φερών και κατευθύνεται προς το Καστράκι και τις Μικροθήβες, όπου επίσης σπεύδουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ παράλληλα με νέο σήμα του 112 ζητείται να εκκενωθούν οι εν λόγω περιοχές. 

Αναζωπύρωση έχει σημειωθεί στο Σέσκλο, ανατολικά προς νοτιοανατολικά του χωριού και χαράσσεται μεγάλη ζώνη πυροπροστασίας και άμυνας με πυροσβεστικά οχήματα και πεζοπόρα τμήματα ώστε να μην προχωρήσει η φωτιά προς τον οικισμό.

Μπαράζ μηνυμάτων από το 112

Πριν από λίγο εστάλη νέο μήνυμα από το 112 για εκκένωση της Νέας Αγχιάλου και άλλων τεσσάρων οικισμών.  «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Νέα Αγχίαλος, Στουπί, Βελανιδιά, Μάραθο και Κριθάρια εκκενώστε τώρα προς Βόλο» αναφέρει το νέο μήνυμα.  Σε όσους βρίσκονται στη Νέα Αγχίαλο εστάλη και δεύτερο μήνυμα στη συνέχεια, με την οδηγία να κατευθυνθούν τελικά προς Αλμυρό.

Νωρίτερα είχε σταλεί μήνυμα από το 112 για την εκκένωση της περιοχής Καστράκι προς Μικροθήβες, ενώ στη συνέχεια εστάλη μήνυμα για την εκκένωση των περιοχών Σώρος, Χρυσή Ακτή Παναγιάς και Άγιος Γεώργιος Βόλου. Οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν ώστε να εκκενώσουν τις παραπάνω κοινότητες και να κατευθυνθούν προς Βόλο.

Δύο είναι τα μέτωπα στα οποία επικεντρώνουν τις τελευταίες ώρες τις προσπάθειές τους οι πυροσβεστικές δυνάμεις στον Βόλο, μετά την καταστροφική φωτιά που ξέσπασε την Τετάρτη στην περιοχή του Βελεστίνου και γρήγορα επεκτάθηκε σε όμορους οικισμούς και την Βιομηχανική Περιοχή προκαλώντας εκτεταμένες καταστροφές.

Σύμφωνα με τον διοικητή των Πυροσβεστικών δυνάμεων Μαγνησίας Ευάγγελο Λιακοπούλο, δημιουργούνται φραγμοί από τις επίγειες δυνάμεις ώστε η φωτιά να μην φτάσει στους οικισμούς.

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom