Σάββατο 29 Ιουλίου 2023

Πάτρα: Χαρίζει ζωή με τον θάνατό της η 14χρονη Χριστίνα - Ξεκίνησε η λήψη των οργάνων της


Η Χριστίνα Γαρουφαλή από την Πάτρα δεν άντεξε και έφυγε από τη ζωή, αλλά η 14χρονη θα χαρίσει ζωή μετά θάνατον σε συνανθρώπους της με προβλήματα υγείας, καθώς ξεκίνησε από σήμερα (29.7.2023) τα ξημερώματα η λήψη των οργάνων της για μεταμοσχεύσεις.

Η Χριστίνα είχε τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο στις 9 Ιουλίου και έδινε μάχη ζωής σε νοσοκομείο της Πάτρας. Η 14χρονη έδωσε πολυήμερη μάχη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του ΠΝΝΠ, αλλά η κατάστασή της ήταν μη αναστρέψιμη και οι γονείς παρά τον αβάσταχτο πόνο και την οδύνη πήραν την μεγάλη απόφαση να δωρίσουν τα όργανά της για μεταμόσχευση.

Μετά την ολοκλήρωση όλων των απαιτούμενων ιατρικών εξετάσεων και τη βεβαίωση ότι η κατάστασή της ήτνα δρόμος χωρίς γυρισμό, ενημερώθηκε από το νοσοκομείο της Πάτρας ο Διεθνής Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων και η διαδικασία της λήψης οργάνων ξεκίνησε ήδη από τα ξημερώματα.

Όπως ανέφερε το pelop.gr στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου ξεκίνησε από τις 3 τα ξημερώματα η διαδικασία μεταμόσχευσης και μεταφοράς των οργάνων της 14χρονης Χριστίνας. Στην Πάτρα έχουν έρθει μεταμοσχευτικές ομάδες από την Ελλάδα και το εξωτερικό και συγκεκριμένα από την Αθήνα, την Αυστρία και την Ιταλία.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι για μεταμόσχευση θα δωρηθούν το ήπαρ, οι πνεύμονες, οι νεφροί αλλά και οι κερατοειδείς της άτυχης 14χρονης.

Μιλώντας στο pelop.gr ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης σημείωσε χαρακτηριστικά: «Μεταφέρω προς τους γονείς τα συναισθήματα οδύνης αλλά και ευγνωμοσύνης όλων μας για το μεγαλείο της ψυχής τους

Η απόφασή τους να δωρηθούν τα όργανα του παιδιού τους χαρίζοντας ζωή σε συνανθρώπους μας, αποτελεί πράξη ύψιστου βαθμού ανθρώπινης αλληλεγγύης και αρωγής. Τους ευχαριστούμε για την πράξη τους και συμπαραστεκόμαστε στον θρήνο τους. 

Εύχομαι η απόφασή τους αυτή να απαλύνει κατά το εφικτό, τον πόνο για την απώλεια του παιδιού τους που επί 3 εβδομάδες πάλεψε με γενναιότητα στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρα».

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom