Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023

Έξωση στα Πατήσια: Αστυνομικοί έσπασαν την πόρτα, έκλεισαν τον δρόμο στους διαδηλωτές κι έριξαν χημικά (βίντεο)


Νέα απόπειρα να ξεσπιτωθεί η οικογένεια της Δήμητρας στα Άνω Πατήσια για οφειλή κοινοχρήστων μόλις 881,42 ευρώ. Πρωτοφανής επιχείρηση της αστυνομίας, που έσπασε την πόρτα κι έκλεισε τον δρόμο σε αλληλέγγυους.

Νέα βάρβαρη έξωση οικογένειας τις πρώτες πρωινές ώρες στα Άνω Πατήσια με την αμέριστη συνδρομή των ΜΑΤ, που δεν αφήνουν διαδηλωτές, που έσπευσαν στο σημείο, να περάσουν καθώς φρόντισαν να κλείσουν τον δρόμο, ενώ έφτασαν ακόμα και πυροσβεστικά οχήματα.

Στο σπίτι της οδού Πολυλά εκτιλύσσονται σοκαριστικά γεγονότα, καθώς έσπασαν την κλειδαριά και διέλυσαν την πόρτα με τροχό. Αστυνομικοί δήλωσαν απροκάλυπτα πως είναι υποχρεώσή τους να συνδράμουν τον δικαστικό επιμελητή και.

Εξω από την πολυκατοικία συγκεντρώθηκε γρήγορα περισσότερος κόσμος αλλά οι αστυνομικές δυνάμεις δεν δίστασαν να ρίξουν χημικά και να προπηλακίσουν συγκεντρωμένους. Σύμφωνα με πληροφορίες, άτομο λυποθύμησε λόγω των δακρυγόνων.

Παρά την αστυνομική επίθεση η διαμαρτυρία συνεχίζεται. Συμμετέχουν αλληλέγγυοι, σωματεία, μέλη της Ενωτική Πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών, του ΠΑΜΕ, του ΚΚΕ, του ΜέΡΑ25 και ο Νάσος Ηλιόπουλος από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. 

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας», Πέτρος Κωνσταντίνου, τονίζει πως η έξωση είναι «αποτέλεσμα μεθοδεύσεων κυκλώματος λωποδυτών. «Αυτή είναι η εγγύηση για την α κατοικία της κυβέρνησης της ΝΔ, να στην αρπάζουν τις μέρες των φονικών πυρκαγιών με τέσσερις νεκρούς» σημειώνει και προσθέτει: «Μαθαίνουμε ότι η Δήμητρα απελπισμένη βάζει μαχαίρι στο λαιμό της. Η κυβέρνηση των κορακιών είναι ώρα να ανατραπεί» δηλώνει.

«Ενώ καίγεται όλη η χώρα τα πυροσβεστικά οχήματα αξιοποιούνται για να βγάλουν οικογένεια από το σπίτι της στα Πατήσια για χρέος 800 ευρώ» καταγγέλλει το ΠΑΜΕ. Η κυβέρνηση «αξιοποίησε τις αστυνομικές δυνάμεις την ώρα που καίγεται η χώρα για να επιτεθεί στα συνδικάτα και τους εργαζόμενους που διαδηλώνουν ενάντια σε έξωση λαϊκής κατοικίας» σημειώνει. 

Προηγούμενη απόπειρα έξωσης από την αστυνομία και τον δικαστικό επιμελητή είχε αποτραπεί τον Ιανουάριο, χάρη σε κινητοποίηση, με αίτημα να κηρυχτεί άκυρος ο πλειστηριασμός. Η οικία της κ. Δήμητρας Κλαδή είχε εκπλειστηριαστεί ηλεκτρονικά για οφειλή κοινοχρήστων μόλις 881,42 ευρώ και αγοράστηκε στην τιμή των 71.000 ευρώ.

Ο νέος ιδιοκτήτης αρνούνταν τον περασμένο μήνα πρόταση, ώστε να παραιτηθεί από τα ένδικα μέσα, να του επιστραφούν τα χρήματα (εκτός του παραπάνω χαμηλού ποσού) για να επιστρέψει η γυναίκα με τα δυο παιδιά στο σπίτι, όπου μένουν είκοσι χρόνια.

https://www.efsyn.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom