Σάββατο 29 Ιουλίου 2023

Φωτιά στην Ηλεία: Μάχη σε πολλαπλά μέτωπα - Μήνυμα του 112 σε 4 οικισμούς (φωτο & βίντεο)


Εντείνεται η μάχη με τις φλόγες στην Ηλεία, όπου η φωτιά καίει σε πολλαπλά «μέτωπα», έχοντας πλησιάσει κατοικημένες περιοχές.

Συγκεκριμένα, τα μέτωπα της φωτιάς είναι τέσσερα λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι του Σαββάτου (29.07.23), με τα δύο εξ αυτών να είναι στα Παλαιοβαρβάσαινα, το ένα στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας και ένα στον Πύργο. 

Το γεγονός ότι οι φλόγες καίνε κοντά σε κατοικημένη περιοχή έχει σημάνει συναγερμό στην Πυροσβεστική ενώ νωρίτερα, έφτασαν σε μικρή απόσταση από ξενοδοχείο! Αυτή την ώρα, ο κίνδυνος για το ξενοδοχείο, έχει απομακρυνθεί.

Παράλληλα λίγο πριν τις τέσσερις ένας 63χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Πύργου με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, λόγω λιποθυμίας, ενώ βοηθούσε στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Παλαιοβαρβάσαινα σύμφωνα με το ilialive.gr.

Νωρίτερα, λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι εστάλη μήνυμα από το 112 για προληπτική εκκένωση των οικισμών Παλαιοβαρβάσαινα, Καρούτες, Στρέφι και Σμίλα με τους πολίτες να καλούνται να εκκενώσουν προς Αρχαία Ολυμπία. 

Στις 15.00 μετά το μεσημέρι έγινε γνωστό ότι ξέσπασε νέο μέτωπο στην περιοχή Φαναράς.

Σύμφωνα με το IliaLive η φωτιά καταστρέφει αναγεννημένο δάσος ενώ στην Αρχαία Ολυμπία ενεργοποιήθηκε το σύστημα πυρόσβεσης του αρχαιολογικού χώρου και του Κρόνιου λόφου.

«Ταυτόχρονα δύο εστίες»

«Δύο εστίες φωτιάς εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα στην περιοχή Παλαιοβαρβάσαινα, του δήμου Πύργου», ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, προσθέτοντας ότι «λίγη ώρα αργότερα ξέσπασε μία ακόμη φωτιά κοντά στην είσοδο της Αρχαίας Ολυμπίας, στην περιοχή Φαναράς».

Όσον αφορά στην εξέλιξη των πύρινων μετώπων, ο αντιπεριφερειάρχης είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω από την πυροσβεστική, η μία εστία της φωτιάς στην Παλαιοβαρβάσαινα και συγκεκριμένα στην περιοχή Καρούτες, παρουσιάζει μια καλή εικόνα, ενώ η δεύτερη εστία φωτιάς βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη».

Σχετικά με την φωτιά στην περιοχή Φαναράς, της Αρχαίας Ολυμπίας, ο Βασίλης Γιαννόπουλος είπε ότι «πάλι, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω από την πυροσβεστική, η πυρκαγιά παρουσιάζει μία καλή εικόνα».

   

Νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής αναφέρει ότι ενισχύθηκαν οι δυνάμεις και πλέον επιχειρούν 48 πυροσβέστες με 19 οχήματα και 2 πεζοπόρα τμήματα ενώ από αέρος, επιχειρούν 5 πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

.

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom