Κυριακή 30 Ιουλίου 2023

Πάτρα: To σπαρακτικό τελευταίο μήνυμα του σχολείου της 14χρονης Χριστίνας - Την Δευτέρα η κηδεία της


Οι γονείς της πήραν τη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανά της δίνοντας ζωή μέσα από την δική τους τραγωδία - Η έκκληση της οικογένειας για την κηδεία.

Αύριο το απόγευμα στις 18:00 αναμένονται συγγενείς, και φίλοι να πουν το τελευταίο «αντίο» στην 14χρονη Χριστίνα που χάρισε ζωή με τον θάνατό της.Η κηδεία της 14χρονης θα τελεστεί τον Ιερό Ναό Αγγέλων στο Α΄ Δημοτικό Κοιμητήριο Πατρών. 

Σύμφωνα με το thebest, η οικογένεια της 14χρονης Χριστίνας παρακαλεί όλους όσοι θέλουν να τιμήσουν τη μνήμη της και να παραστούν στην εξόδιο ακολουθία να είναι ντυμένοι στα λευκά για να αποχαιρετίσουν τον «άγγελό» τους.

Η 14χρονη Χριστίνα έδινε μάχη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, για να κρατηθεί στη ζωή από τα ξημερώματα της 9ης Ιουλίου, οπότε και έπεσε θύμα τροχαίου, στην περιοχή του Ρίου, όταν το μηχανάκι που οδηγούσε 16χρονος φίλος της, ο οποίος τραυματίστηκε, συγκρούστηκε με ΙΧ.

Οι γονείς της πήραν τη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανα της μικρής τους Χριστίνας δίνοντας ζωή σε ανθρώπους που το χρειάζονται. Από χθες τα ξημερώματα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ρίου ξεκίνησε η διαδικασία της λήψης και μεταφοράς των οργάνων της άτυχης κοπέλας από μεταμοσχευτικές ομάδες από την Ελλάδα και το εξωτερικό και συγκεκριμένα από την Αθήνα, την Αυστρία και την Ιταλία.

Ένα κορίτσι καλοσυνάτο, γεμάτο ζωή

Ανατριχιαστικός είναι ο αποχαιρετισμός της 14χρονης Χριστίνας Γαρουφαλή από το σχολείο της, 15ο Γυμνάσιο. Μιλούν όλοι για ένα καλοσυνάτο κορίτσι, γεμάτο ζωή και αδυνατούν να πιστέψουν πως πλέον δεν είναι ανάμεσά τους.

Το μήνυμα από το 15ο Γυμνάσιο Πατρών:

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της μαθήτριας της Γ΄ τάξης του 15ου Γυμνασίου Πάτρας, Χριστίνας Γαρουφαλή, που έφυγε τόσο πρόωρα και άδικα από τη ζωή.

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει σε όλους μας βαθιά θλίψη, που δύσκολα μπορούμε να την αποτυπώσουμε σε λίγες γραμμές. Θυμόμαστε τη Χριστίνα ως ένα κορίτσι καλοσυνάτο, γεμάτο ζωή και έτσι θέλουμε να την κρατήσουμε στο μυαλό μας.

Στη μνήμη της, δεσμευόμαστε ότι, ως σχολική κοινότητα, θα δραστηριοποιηθούμε με κάθε τρόπο για να μην χαθούν άλλα παιδιά στους δρόμους της χώρας μας.

Καλό ταξίδι Χριστίνα…

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 15ου Γυμνασίου Πάτρας.

Μιλώντας χθες στο pelop.gr ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης σημείωσε χαρακτηριστικά για την 14χρονη Χριστίνα: «Μεταφέρω προς τους γονείς τα συναισθήματα οδύνης αλλά και ευγνωμοσύνης όλων μας για το μεγαλείο της ψυχής τους. Η απόφασή τους να δωρηθούν τα όργανα του παιδιού τους χαρίζοντας ζωή σε συνανθρώπους μας, αποτελεί πράξη ύψιστου βαθμού ανθρώπινης αλληλεγγύης και αρωγής. 

Τους ευχαριστούμε για την πράξη τους και συμπαραστεκόμαστε στον θρήνο τους. Εύχομαι η απόφασή τους αυτή να απαλύνει κατά το εφικτό, τον πόνο για την απώλεια του παιδιού τους που επί 3 εβδομάδες πάλεψε με γενναιότητα στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρα».

https://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom