Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023

Ανεξέλεγκτη φωτιά σε πλοίο με χιλιάδες αυτοκίνητα στα ανοιχτά της Ολλανδίας - Τουλάχιστον ένας νεκρός(φωτο & βίντεο)


Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και πολλοί τραυματίστηκαν σε πυρκαγιά που ξέσπασε και εξακολουθεί να καίει σε φορτηγό πλοίο, στα ανοικτά της Ολλανδίας, που μεταφέρει αυτοκίνητα.

Το υπό σημαία Παναμά «Fremantle Highway» μετέφερε 2.857 αυτοκίνητα από το Μπερμενχάβεν της Γερμανίας στην Αίγυπτο, εκ των οποίων τα 25 ήταν ηλεκτρικά, αναφέρει το Reuters.

Η ολλανδική ακτοφυλακή ανέφερε ότι η φωτιά πιθανόν ξέσπασε από ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Το μήκους 199 μέτρων πλοίο ρυμουλκήθηκε σε ασφαλές σημείο, μακριά από άλλα πλοία.

Η πυρκαγιά ξέσπασε αργά την Τρίτη όταν το πλοίο έπλεε 27 χιλιόμετρα βόρεια του ολλανδικού νησιού Άμελαντ. Το πλήρωμα, που είναι 23 άτομα προσπάθησε να τη σβήσει με δικά του μέσα αλλά δεν τα κατάφερε.

Τουλάχιστον επτά άτομα πήδηξαν από το πλοίο για να σωθούν και ανασύρθηκαν από τη θάλασσα από τους διασώστες. Κάποια μέλη μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο σε νοσοκομείο με τραύματα ή αναπνευστικά προβλήματα.

Μέσα στον Ιούλιο, σε άλλη μία πυρκαγιά σε πλοίο, δύο πυροσβέστες από το Νιου Τζέρσεϊ σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν ενώ μάχονταν με τις φλόγες σε πλοίο που μετέφερε εκατοντάδες οχήματα.

Σε ένα άλλο περιστατικό, πυρκαγιά κατέστρεψε χιλιάδες πολυτελή αυτοκίνητα σε πλοίο στα ανοικτά των ακτών των Αζορών της Πορτογαλίας τον περασμένο Φεβρουάριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom