Σάββατο 29 Ιουλίου 2023

ΤΩΡΑ LIVE: Η πιο μεγάλη ώρα για την Εθνική πόλο κόντρα στην Ουγγαρία για το χρυσό στο Παγκόσμιο!


Η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών κοντράρεται αυτή την ώρα (12:00μ.μ.) με την Ουγγαρία για το παγκόσμια στέμμα στη Φουκουόκα σε μια σημαδιακή ημερομηνία για την ελληνική υδατοσφαίριση.

Όλη η Ελλάδα βλέπει σήμερα πόλο, χωρίς υπερβολή. Η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών αντιμετωπίζει την Ουγγαρία στον μεγάλο τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Φουκουόκα στην Ιαπωνία.

Δείτε live την αναμέτρηση από την ΕΡΤ 3

Ο Θοδωρής Βλάχος και τα παιδιά του έχουν την ευκαιρία να γράψουν ιστορία και η εθνική ομάδα να κατακτήσει για πρώτη φορά στην ιστορία της χρυσό μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση. Και αν με τις ευχές όλων των Ελλήνων έρθει, θα προστεθεί στο ασημένιο μετάλλιο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο και τα τρία χάλκινα από το Μόντρεαλ (2005), το Καζάν (2015) και τη Βουδαπέστη (2022).

Η σημαδιακή 29η Ιουλίου

Το μεγάλο ραντεβού για την εθνική ανδρών γίνεται σε μια σημαδιακή ημερομηνία για την ελληνική υδατοσφαίριση, σαν σήμερα πριν από 12 χρόνια, στις 29 Ιουλίου 2011, η εθνική γυναικών νικούσε την Κίνα με 9-8 στη Σανγκάη και ανέβαινε στην κορυφή του κόσμου. Όμορφη σύμπτωση.

Με οδηγό το Τόκιο να «σπάσει» μια ακόμα παράδοση

Η Ελλάδα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση με τον αριθμό των επιτυχιών που έχει η Ουγγαρία. Σε 10 αγώνες σε παγκόσμια πρωταθλήματα το σκορ είναι στο 10-0 για τους Μαγυάρους. Κανένα πρόβλημα. Η Ελλάδα ήταν και στο 0-9 απέναντι στη Σερβία, πριν από τον ημιτελικό, όμως ήρθε το θριαμβευτικό 13-7.

Οι παραδόσεις είναι για να σπάνε. Με τους Ούγγρους έχουμε πρόσφατο υπέρ μας προηγούμενο, τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο: Δύο ιστορικές νίκες με 10-9 στην πρεμιέρα και το 9-6 στον ημιτελικό και το σόου από τον Στέλιο Αργυρόπουλο, που αγωνίζεται στη Φερεντσβάρος και έχει για προπονητή τον τεχνικό της εθνικής Ουγγαρίας, Ζολτ Βάργκα.

Η Ουγγαρία πρωταθλήτρια κόσμου σε χρονιές που τελειώνουν σε... 3

Η Ουγγαρία στα παγκόσμια πρωταθλήματα έχει κατακτήσει 11 μετάλλια, τρία χρυσά , επτά ασημένια και ένα χάλκινο. Πρωταθλήτρια κόσμου έγινε σε χρονιές που τελειώνουν σε 3: Το 1973 στην πρώτη διοργάνωση στο Βελιγράδι, το 2003 και το 2013 στο Βελιγράδι, τώρα θέλουν να φθάσουν στο καρέ το 2023.

Στην πορεία της μέχρι τον τελικό, βγήκε 1η στον Γ' Όμιλο, νικώντας την Κροατία 12-10, την Ιαπωνία 16-8 και την Αργεντινή με 21-13. Στον προημιτελικό υπέταξε τις ΗΠΑ 13-12, σε ένα παιχνίδι που σημαδεύτηκε από την αποβολή χωρίς αντικατάσταση του αρχηγού και βασικού φουνταριστού των ΗΠΑ, Μπεν Χάλοκ. Ο ημιτελικός με την Ισπανία (12-11) κρίθηκε με το buzzer beater από τον Κρίστιαν Μάνχερτς και το τραγικό λάθος του τερματοφύλακα Ουνάι Αγκίρε.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου

Θέσεις 7-8

05:30 Μαυροβούνιο-ΗΠΑ

Μικρός τελικός

07:00 Σερβία-Ισπανία

Θέσεις 5-6

10:30 Ιταλία-Γαλλία

Τελικός

12:00 Ελλάδα-Ουγγαρία

gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom