Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023

Αγρινιώτες μαθητές θριάμβευσαν σε Παγκόσμιο Κύπελλο Ρομποτικής (φωτο)


Απίστευτη επιτυχία για την Ελλάδα στο 28ο Παγκόσμιο Κύπελο Ρομποτικής FIRA World Cup 2023 που διεξήχθει στο Wolfenbüttel της Γερμανίας στις 17-21 Ιουλίου 2023.

Η αποστολή του Πρότυπου Κέντρου Έρευνας, Ρομποτικής και Τεχνολογίας «Makerlab» κατέκτησε την 1η θέση παγκοσμίως στο αγώνισμα Mission Impossible στην ηλικιακή κατηγορία Κ19, ύστερα από 3 μέρες απαιτητικών δοκιμασιών.

Το αγώνισμα Mission Impossible αποτελείται από 3 δοκιμασίες οι οποίες είναι εντελώς άγνωστες πριν την έναρξή τους! Η πρώτη εξ αυτών εστιάζει στο υλικό μέρος του ρομπότ (κατασκευαστική πρόκληση – hardware), η δεύτερη στο λογικό (προγραμματιστική πρόκληση – software), ενώ η τρίτη δοκιμασία εστιάζει στη συνεργασία ρομπότ και ομάδων παιδιών από διαφορετικές χώρες (united).

Στις 3 ομάδες της αποστολής του Makerlab συμμετείχαν μαθητές που είχαν διακριθεί στο τουρνουά UML (Unknown Mission League) Δυτικής Ελλάδας του οργανισμού HERO τον περασμένο Ιανουάριο.

Συγκεκριμένα:

Makerlab-1: 
Αλεξόπουλος Παναγιώτης (3ο ΓΕΛ Αγρινίου) 
Καμμένος Δημήτριος-Μάριος (6ο ΓΕΛ Αγρινίου) 
Παπαζαχαρίας Μενέλαος-Παναγιώτης (3ο Γυμνάσιο Αγρινίου) 
Σκόνδρας Δημήτριος (1ο ΓΕΛ Αγρινίου)

Makerlab-2: 
Γαλαζούλας Ευθύμιος (Μουσικό Γυμνάσιο Αγρινίου) 
Σαράκης Κωνσταντίνος (6ο ΓΕΛ Αγρινίου) 
Χαλβαντζής Ελευθέριος (Παπαστράτειο Γυμνάσιο Αγρινίου)

Makerlab-3: 
Αλεξόπουλος Ιωάννης (3ο Γυμνάσιο Αγρινίου) 
Καμμένος Νικήτας (7ο Γυμνάσιο Αγρινίου) 
Σιδέρης Σπυρίδων (3ο ΓΕΛ Αγρινίου) 
Τάγκας Γεράσιμος (1ο ΓΕΛ Αγρινίου)

Συγκεκριμένα η ομάδα Makerlab-1, έχοντας κατακτήσει με άνεση την επί μέρους πρωτιά στη δοκιμασία software, απέσπασε το 1ο βραβείο παγκοσμίως στο αγώνισμα, ανάμεσα σε πάνω από 50 ομάδες από όλο τον κόσμο!

Αξίζει να σημειωθεί ότι κοντά σε παγκόσμια διάκριση βρέθηκαν και οι ομάδες Makerlab-2 και Makerlab-3, με την πρώτη να κατακτά την 3η θέση στη δοκιμασία united!

Την αποστολή συνόδευσαν και συντόνισαν οι προπονητές Αγγελίδης Ιωάννης (φοιτητής Η.Μ.Μ.Υ. Ε.Μ.Π.) και Θεοχάρης Παναγιώτης (ιδρυτής Makerlab).

Εκφράζονται ευχαριστίες στις υπόλοιπες επιχειρήσεις του Αγρινίου, στους γονείς των παιδιών που στήριξαν, σηκώνοντας το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων της αποστολής και συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την τεράστια επιτυχία τους που έφεραν την Ελλάδα ξανά στην κορυφή του κόσμου.

«Τους ευχόμαστε από καρδιάς «εις ανώτερα»!», καταλήγει η σχετική ενημέρωση.

https://www.agrinionews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom