Τρίτη 11 Ιουλίου 2023

Όλοι στην Απεργία των υγειονομικών, Τετάρτη 12 Ιούλη


Δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους

Καλείς το 166 και θα έρχεται το 199!

Την ώρα που πληθαίνουν οι θάνατοι συνανθρώπων μας λόγω μη έγκαιρης προσέλευσης του ΕΚΑΒ, η κυβέρνηση της ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που έχει δηλώσει πως «η υγεία αποτελεί προσωπική του πρόκληση», όχι απλά σφυρίζουν αδιάφορα, αλλά κυριολεκτικά δίνουν μια επικίνδυνη λύση για ένα πρόβλημα που δημιούργησαν αυτοί και ο ΣΥΡΙΖΑ. 200 άτομα προσωπικό, από στρατό, πυροσβεστική και ΟΤΑ, επιστρατεύει η κυβέρνηση προκειμένου να μπαλώσει όπως όπως τις «τρύπες», δηλαδή την τεράστια έλλειψη προσωπικού αλλά και ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ. 

Τα 200 άτομα προσωπικό θα έχουν μόλις μια 15νθήμερη εκπαίδευση, την ίδια στιγμή που για να προσληφθεί κάποιος στο ΕΚΑΒ πρέπει να παρακολουθήσει δίχρονη εκπαίδευση και εξάμηνη πρακτική εξάσκηση. Την ίδια στιγμή που υπάρχουν 2.500 απόφοιτοι διασώστες του ΕΚΑΒ σε λίστα αναμονής για πρόσληψη ενώ οι κενές θέσεις για στοιχειώδη λειτουργία του ΕΚΑΒ είναι ήδη 1.200!

Η επάνδρωση των ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ με ανεκπαίδευτο προσωπικό στην διάσωση και την διακομιδή, είναι επικίνδυνη για την ζωή των ασθενών. Αλλά ο Μητσοτάκης και ο θίασός του δεν ενδιαφέρονται για εμάς αλλά μόνο για τα αρπακτικά της ιδιωτικής υγείας, γι’ αυτό και θα δίνουν διακομιδές σε ιδιωτικές εταιρείες ασθενοφόρων οι οποίες χρεώνουν τα δεκαπλάσια ποσά απ’ ότι το δημόσιο!

Η επικίνδυνη αυτή λύση δεν είναι ούτε τυχαία ούτε «προσωρινή» όπως δήλωσε ο Μητσοτάκης, αλλά είναι η εφαρμογή της μακροχρόνιας νεοφιλελεύθερης πολιτικής τους στην Υγεία. Όταν με την πανδημία αποκαλύφθηκαν στο ΕΣΥ τα κενά σε γιατρούς, νοσηλευτές, προσωπικό αλλά και σε ΜΕΘΑ, υποδομές, εργαστήρια, κ.α., η κυβέρνηση αντί να προχωρήσει σε μαζικές προσλήψεις και δημιουργία υποδομών και ΜΕΘΑ προχώρησε σε προσωρινές προσλήψεις, σε εργασιακή εντατικοποίηση κ.λπ. ενώ δεν δίστασε να προπαγανδίζει ανοησίες όπως οι «πολλές ΜΕΘΑ απλώς θα αυξήσουν τους θανάτους!», «δεν χρειαζόμαστε προσλήψεις προσωπικού για να μην μείνουν αργόσχολοι στην Υγεία αμέσως μετά την πανδημία» ή να βαφτίζει ΜΕΘΑ τους απλούς θαλάμους ασθενών, κ.α. 

Η πολιτική της κυβέρνησης είναι να συρρικνώσει στο μέγιστο βαθμό το ΕΣΥ, να μειώσει νοσοκομεία και κλινικές, να μετατρέψει τους μόνιμους υγειονομικούς σε κακοπληρωμένους επισφαλείς εργαζόμενους (ήδη το 30-40% των εργαζομένων ανήκουν σε αυτή την κατηγορία), να αυξήσει ακόμη περισσότερο την εντατικοποίηση, ώστε να μεταφέρει τα λεφτά από την υγεία στους επιχειρηματίες και να παραδώσει το ΕΣΥ ως λεία στους απατεώνες της ιδιωτικής υγείας. Αν αυτό οδηγεί σε καταστροφές, θανάτους (όπως και τα «ατυχήματα» στα Τέμπη) και ατελείωτα βασανιστήρια για τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, αυτό δεν την απασχολεί καθόλου.

Απέναντι σε αυτήν τη βάρβαρη και μισάνθρωπη πολιτική του Μητσοτάκη θα πρέπει να αντιτάξουμε τους δικούς μας αγώνες. Μόνο με την δικιά μας οργάνωση, μόνο με τους αγώνες μας, μόνο με επιμονή και αφοσίωση στην υπεράσπιση της Υγείας θα μπορέσουμε να σώσουμε τις ζωές μας, τις ζωές των ασθενών και την Υγεία. Δεν υπάρχουν άλλες εύκολες λύσεις. Η απεργία των υγειονομικών την Τετάρτη 12 Ιούλη ας είναι η αρχή για την ανατροπή του νεοφιλελευθερισμού στην Υγεία.

-- Φτάνει πια η κοροϊδία! Η ανθρώπινη ζωή μετράει! Μας έχουνε ρουφήξει το αίμα με την φορολογία και την ακρίβεια για να δεχόμαστε τόσο φτηνές και θανατηφόρες λύσεις!

-- Το ΕΚΑΒ να παραμείνει δημόσιο. Να καλυφτούν άμεσα όλες οι κενές θέσεις στο ΕΚΑΒ με σωστά εκπαιδευμένο μόνιμο προσωπικό.

-- Όχι στην ιδιωτικοποίηση της Υγείας. Λεφτά για την Υγεία και την Παιδεία.

«ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ»

στην ΥΓΕΙΑ

Διαβάστε σχετικά: ΠΟΕΔΗΝ: Την Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023 Πανελλαδική Πανυγειονομική Κινητοποίηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom