Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Πάμπλο Ιγκλέσιας και Ιρένε Μοντέρο: Για τα αγέννητα παιδιά τους πήραν δάνειο ύψους 540.000€ για να αγοράσουν βίλα με πισίνα έξω από τη Μαδρίτη!!!

Τι Ισπανία,τι Ελλάδα; Σας θυμίζει τίποτα;

Με ένα post στο Facebook 818 λέξεων, ο ηγέτης των Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας και η σύντροφός του Ιρένε Μοντέρο επιχείρησαν να εξηγήσουν τα… ανεξήγητα για την αγορά μιας υπερπολυτελούς βίλας έξω από τη Μαδρίτη με δάνειο ύψους 540.000€.

Η αποκάλυψη πως ο επικεφαλής των Podemos και η σύντροφός του, κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος, αγόρασαν υπερπολυτελές σαλέ λίγο έξω από τη Μαδρίτη προκάλεσε σάλο στην Ισπανία. Όχι μόνο στην κοινή γνώμη, που θυμήθηκε ότι το 2012 ο Πάμπλο Ιγκλέσιας «έκραζε» δημοσίως τον τότε υπουργό Οικονομικών και νυν αντιπρόεδρο της ΕΚΤ Λουίς ντε Γκίντος, αλλά και τους ίδιους τους συντρόφους τους στο κόμμα. Ένα κόμμα που ηγήθηκε της εκστρατείας κατά των εξώσεων μετά τους πλειστηριασμούς τα χρόνια της κρίσης στην Ισπανία.
Πολλοί θυμήθηκαν τις δηλώσεις του Ιγκλέσιας κατά του ντε Γκίντος το 2012 αλλά και τη φράση του πριν από τις εκλογές του ’15 για «πολιτικούς που ζουν σε σαλέ και αποκόπτονται από τον κόσμο» – Η «ηχηρή» σιωπή των στελεχών των Podemos ανάγκασε το ζευγάρι να δώσει… εξηγήσεις
Το δεύτερο (η ενόχληση των συντρόφων τους) ενόχλησε περισσότερο τον Ιγκλέσιας και τη Μορένο. Γι’ αυτό μάλλον και η ανάρτηση των 818 λέξεων ξεκινά με… χαιρετισμό «σε όλους και όλες τις συντρόφους».
Το ζευγάρι περιμένει το καλοκαίρι τη γέννηση των δίδυμων αγοριών του. Και όπως αναφέρουν στο κείμενό τους, για τα παιδιά τους το έκαναν. Για τα παιδιά τους πήραν δάνειο ύψους 540.000€ για να αγοράσουν τη βίλα με την πισίνα έξω από τη Μαδρίτη. Θα πληρώνουν κάθε μήνα 1.600€ για να το αποπληρώσουν σε 30 χρόνια.
Το σπίτι στο Γαλαπαγάρ, έξω από τη Μαδρίτη είναι 250 τετραγωνικά. Είναι χτισμένο σε οικόπεδο 2.000 τετραγωνικών και έχει πισίνα. Για να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις, Ιγκλέσιας και Μοντέρο λένε πως το δάνειο θα το αποπληρώνουν από τα εισοδήματά τους. Και θα συνεχίσουν να δίνουν στο κόμμα μέρος από τη βουλευτική αποζημίωσή τους. Πως εκείνη πήρε δάνειο από τους γονείς της. Και πως εκείνος έχει βοήθεια από τους δικούς του που είναι πιο… εύποροι και θα τους κληρονομήσει κιόλας!
Στόχος τους να καλμάρουν τους υπόλοιπους… Podemos. Γιατί οι μεγαλύτερες αντιδράσεις ήρθαν από το κόμμα τους. Δεδομένου ότι στην Ισπανίαο μέσος όρος στα στεγαστικά δάνεια είναι 120.000 ευρώ για 24 χρόνια, οι όροι του στεγαστικού του ζεύγους Ιγκλέσιας – Μοντέρο φαντάζουν προκλητικοί.
Το post του Πάμπλο Ιγκλέσιας 

Ιγκλέσιας – Μοντέρο: Για τα παιδιά μας και τους… παπαράτσι

Πάμπλο Ιγκλέσιας και Ιρένε Μοντέρο δεν θεωρούν ότι έχουν προκαλέσει με την αφορά της βίλας. Ήθελαν, λένε, να διαφυλάξουν την ιδιωτικότητα της προσωπικής τους ζωής. Να μεγαλώσουν τα παιδιά τους στην εξοχή, «κανονικά» και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Μιας δημοσιότητας που τους ενοχλεί, καθώς τους «ακολουθεί» σε κάθε τους βήμα από την ημέρα (στα τέλη Μαρτίου) που ανακοίνωσαν πως η Μοντέρο είναι έγκυος.
Καιρό, λένε, έψαχναν ένα σπίτι στην εξοχή, που να καλύπτει τα κριτήρια διαβίωσης που επιθυμούν για τον εαυτό τους και τα παιδιά τους. Και κάνουν… παράπονα γιατί δεν τους αντιμετωπίζουν όπως άλλα πρόσωπα της δημόσιας ζωής.



Φωτογραφία Αρχείου EFE

«Είναι μεγάλη τύχη να μπορέσουμε να εκπληρώσουμε τους στόχους μας για τη ζωή και την οικογένειά μας, όμως έχουμε ακόμη την εντύπωση πως με εμάς συμβαίνουν πράγματα που δεν γίνονται σε άλλα δημόσια πρόσωπα. Έχουν δημοσιευθεί και φωτογραφίες από το σπίτι μας, ακόμη και των δωματίων μας με τα έπιπλα των προηγούμενων ιδιοκτητών«, λένε.
Και παραπονιούνται πως «μας ακολουθούν παπαράτσι όποτε πηγαίνουμε στο νοσοκομείο, στον συμβολαιογράφο, ή όταν βγάζουμε βόλτα τα (τρία) σκυλιά μας και μετά πωλούν τις φωτογραφίες στο (πρακτορείο) Εδουάρδο Ίνδα. Δεν ευχόμαστε να συμβεί αυτό σε κανέναν άλλο πολιτικό ηγέτη, ούτε σε άλλο δημόσιο πρόσωπο«.
Και το (ίδιο) της Ιρένε Μοντέρο 

Η βοήθεια από το μπαμπά και η… κληρονομιά

Το ζευγάρι διαμηνύει πως κανείς δεν θα τους εμποδίσει από το να εκπληρώσουν το όνειρο της ζωής τους. Σημειώνουν δε ότι 48 ώρες μετά την υπογραφή του στεγαστικού στις 9 Μαΐου μετέβαλαν τις δηλώσεις για τα εισοδήματά τους στο ειδικό πρόγραμμα της Βουλής, προκειμένου να είναι σύμφωνοι με τις απαιτήσεις για διαφάνεια.
Οι Ιγκλέσιας και Μοντέρο δηλώνουν πως το δάνειο είναι εξ ημισείας και καθένας τους θα πληρώνει λίγο πάνω από 800 ευρώ τον μήνα για τα επόμενα 30 χρόνια. «Γνωρίζουμε πως πολλές ισπανικές οικογένειες, ακόμη και με δύο μισθούς στο σπίτι, δεν είναι σε θέση να αποπληρώνουν ένα τέτοιο στεγαστικό, και γι’ αυτό εμείς θεωρούμε πως είναι κεφαλαιώδους σημασίας να υπερασπιζόμαστε τους αξιοπρεπείς μισθούς για όλους και όλες«, προσθέτουν.



Φωτογραφία Αρχείου EFE

Λένε πως για να γίνει η αγορά «θυσίασαν» μεγάλο μέρος από τις προσωπικές τους αποταμιεύσεις. Πως η Ιρένε ζήτησε δάνειο από τον πατέρα της, που εργαζόταν μία ζωή ως μεταφορέας, ενώ η μητέρα της ως νηπιαγωγός, συνεπώς ποτέ δεν ήταν ευκατάστατος, ενώ οι γονείς του Πάμπλο κέρδιζαν περισσότερα και θα τους αφήσουν μία κληρονομιά, που σαφώς θα βοηθήσει το ζευγάρι στις υποχρεώσεις του.
Θυμίζουν ότι εκτός από τη βουλευτική απόζημίωση (μέρος της οποίας δίνει στους Podemos) ο Πάμπλο Ιγκλέσιας έχει κι άλλες δουλειές. Είναι παρουσιαστής στα προγράμματα Fort Apache και Otra Vuelta de Tuerka, ενώ εισπράττει και τα δικαιώματα από τα βιβλία που έχει συγγράψει.

Ο ντε Γκίντος και το κράξιμο

Από το μακροσκελές post δεν λείπει και η αναφορά στη δημόσια επίθεση του Ιγκλέσιας στον τότε υπουργό Οικονομικών της Ισπανίας, Λουίς ντε Γκίντος. Το 2012 ο σημερινός αντιπρόεδρος της ΕΚΤ είχε αγοράσει ένα πολυτελές διαμέρισμα στη Μαδρίτη. Αλλά για τον Ιγκλέσιας το τότε και το τώρα δεν είναι ίδιο. Ο ίδιος δεν πρέπει να συγκρίνεται με τον ντε Γκίντος.



Φωτογραφία Αρχείου EFE

Γιατί εκείνος και η Μορένο, λένε, θα πληρώνουν το δάνειο 30 χρόνια για να αποπληρώσουν το σπίτι τους. Και πήραν δάνειο γιατί ήθελαν να αγοράσουν πρώτη κατοικία «για να ζήσουμε κι όχι για κάνουμε επένδυση«. Και φυσικά ζητούν αυτό που οι ίδιοι δεν κάνουν αυτό που οι ίδιοι δεν κάνουν συχνά. «Τους υπουργούς και κάποιο δημόσιο πρόσωπο θα πρέπει πάντοτε να το κρίνουμε για την πολιτική του κι ενδεχομένως για τη διαφθορά του, κι όχι γιατί δαπανά χρήματα για να κάνουν αυτό που θέλουν και το κάνουν με έντιμο τρόπο«.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / El Pais, El Publico,https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom