Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από χήρες στο υπουργείο Εργασίας (φωτο)

Υποσχέσεις χωρίς δεσμεύσεις από Πετρόπουλο

Μια συγκλονιστική διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Εργασίας, έκαναν μέλη του Συλλόγου συζύγων θανόντων «Αξία». Διαμαρτύρονται για τις περικοπές στις συντάξεις χηρείας.

Σύζυγοι ναυτικών, γιατρών, εργατών, στρατιωτικών, αστυνομικών και άλλων κοινωνικών ομάδων γέμισαν την είσοδο του υπουργείου με τα ονόματα των θανόντων συζύγων τους. 
Μεταξύ άλλων ζητούν: Την επαναφορά του 70% της σύνταξης του εκλιπόντος αντί του 50% που καθορίστηκε με νόμο του 2016. Τη διατήρηση του 70% στους παλαιούς δικαιούχους συντάξεων χηρείας. Επίσης, την επίσπευση έκδοσης των οριστικών συνταξιοδοτικών πράξεων, αφού μέχρι σήμερα εκδίδονται με το σταγονόμετρο. 
https://www.newsit.gr/

Υποσχέσεις χωρίς δεσμεύσεις από Πετρόπουλο

Την υπόσχεση του υφυπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης Τάσου Πετρόπουλου, ότι θα εξετάσει όλα τα αιτήματα τους, έλαβε αντιπροσωπεία του Συλλόγου συζύγων θανόντων «Αξία», χωρίς, ωστόσο, όπως τα μέλη σημειώνουν, ο υπουργός να λάβει κάποια ουσιαστική δέσμευση για άμεση υλοποίηση ορισμένων αιτημάτων τους.

Τονίζεται ότι τα μέλη του συλλόγου διαμαρτύρονται κατά κύριο λόγο για τις περικοπές στις συντάξεις χηρείας. Παράλληλα, τα μέλη του συλλόγου, όπως είπε στον 9.84 η αντιπρόεδρος του Καλλιόπη Δεληγιάννη, μεταξύ άλλων ζητούν :
– Την επαναφορά του 70% της σύνταξης του εκλιπόντος αντί του 50% που καθορίστηκε με νόμο του 2016 και τη διατήρηση του 70% στους παλαιού δικαιούχους συντάξεων χηρείας.
– Την επίσπευση έκδοσης των οριστικών συνταξιοδοτικών πράξεων, καθώς-όπως σημειώνει- μέχρι σήμερα εκδίδονται με το σταγονόμετρο, ενώ για εκλιπόντες εργαζόμενους δεν έχει σταλεί από το υπουργείο Εργασίας το λογισμικό σε οργανικές μονάδες του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ, ΤΣΜΕΔΕ κλπ).
http://www.athina984.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom