Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Ολα καλά! Aνέλαβε την κάθαρση ο Ρουβίκωνας κάνοντας "ντου" στα γραφεία της Novartis! (βίντεο)

Δεν έγινε ούτε μία προσαγωγή!!!

Μέλη του Ρουβίκωνα εισέβαλαν τα ξημερώματα στα κεντρικά γραφεία της Novartis - Έσπασαν την πύλη της εταιρείας με βαριοπούλα και προχώρησαν προς την είσοδο - Πέταξαν κόκκινες
μπογιές και έσπασαν τζαμαρίες - "Παράτησαν" την βαριοπούλα και έφυγαν - Ανέβασαν κείμενο τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου και ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση 

Συναγερμός σήμανε στις Αρχές τα ξημερώματα της Κυριακής (25.02.2018) στις 05:00 καθώς περίπου 30 άτομα εισέβαλαν στα κεντρικά γραφεία της Novartis στη Μεταμόρφωση προκαλώντας φθορές.
Λίγη ώρα αργότερα η αντιεξουσιαστική ομάδα Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε ιστοσελίδα του αντιεξουαστικού χώρου με ένα μακροσκελές κείμενο, στο οποίο αναφέρεται στην δικαιοσύνη και στην νομοθεσία που αφορά τους ανώνυμους μάρτυρες ενώ καταλήγει «πως δεν έχει τελειώσει με τον τομέα της Υγείας». 

Απαράδεκτη η νομοθεσία που αφορά τους ανώνυμους μάρτυρες – Πρακτική που εφαρμόζεται για αναρχικούς

Ειδικότερα στο κείμενο τονίζεται ότι: «Όσον αφορά τα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση Νovartis μέσω ανώνυμων μαρτύρων, δηλώνουμε ότι έχουν την αμέριστη αλληλεγγύη μας, μιας και εμπλέκονται μέσω μιας απαράδεκτης πρακτικής, αυτή της ανώνυμης καταγγελίας, που ορισμένοι νομιμοποίησαν μέσω νόμων και τροπολογιών, μιας πρακτικής που αντιβαίνει στην κοινή λογική ότι πρέπει να ξέρεις ποιος σε κατηγορεί ώστε να μπορείς να αντικρούσεις τις κατηγορίες. 
Μια πρακτική που, έως τώρα, εφαρμόζεται για αναρχικούς και άλλους κοινωνικούς αγωνιστές με τη μορφή ανώνυμων σημειωμάτων και τηλεφωνημάτων στην αντιτρομοκρατική η οποία όπως όλοι ξέρουμε δεν διαθέτει αναγνώριση κλήσης. Φανταζόμαστε λοιπόν ότι όλοι αυτοί που αντέδρασαν για τους ανώνυμους μάρτυρες στην παρούσα υπόθεση, θα κάνουν το ίδιο την επόμενη φορά που θα στηθούν με ανάλογο τρόπο πολιτικές δίκες σε βάρος οποιουδήποτε. Δεν έχουμε λοιπόν παρά να τους καλωσορίσουμε στο κομμάτι του κόσμου που δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στην “ανεξάρτητη” Ελληνική Δικαιοσύνη».

Το χρονικό της υπόθεσης

Τα περίπου 30 μέλη του Ρουβίκωνα χρησιμοποιώντας έσπασαν την πύλη και διέλυσαν τις τζαμαρίες. Στην συνέχεια πέρασαν την κεντρική είσοδο και προκάλεσαν ζημιές στα γραφεία πετώντας κόκκινες μπογιές και σπάζοντας τζαμαρίες. Αμέσως μετά «παράτησαν» τη βαριοπούλα και έγιναν καπνός. 
Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια προσαγωγή ενώ η αστυνομία διενεργεί έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.

Δείτε τις πρώτες εικόνες από το σημείο όπως τις μετέδωσε ο ΣΚΑΙ

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου
https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom