Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (που ψήφισε για την προανακριτική): «Συμμετείχα και εγώ σε εκπαιδευτικά ταξίδια που διοργάνωνε η Novartis» (ηχητικό)

ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΛΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Ο βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Καΐσας, ο οποίος υπερψήφισε την προκαταρκτική για τους δυο πρώην Πρωθυπουργούς και τους 8 υπουργούς, παραδέχθηκε ότι συμμετείχε και
ο ίδιος ως γιατρός σε εκπαιδευτικά ταξίδια που διοργάνωσε η Novartis.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό STATUS 94,2, ο κ. Καΐσας τόνισε: «Συμμετείχα κι εγώ σε εκπαιδευτικά ταξίδια που διοργάνωνε η NOVARTIS αλλά δεν υπήρχε άλλος τρόπος εκπαίδευσης και ενημέρωσης». Είπε επίσης ότι επανειλημμένα δέχθηκε στο ιατρείο του, προτάσεις από στελέχη φαρμακευτικών εταιρειών, ώστε να συνταγογραφεί φάρμακα της εταιρείας τους, έναντι οικονομικού ανταλλάγματος, αλλά ουδέποτε συμφώνησε και πολύ περισσότερο πήρε χρήματα ή άλλα ανταλλάγματα.

«Όλοι οι γιατροί, δεν υπάρχει υγειονομικός που να μην είχε πάρε-δώσε και με τη NOVARTIS και με τις άλλες φαρμακευτικές εταιρείες. Όλοι οι υγειονομικοί ήταν στα νύχια των εταιρειών και είναι στα νύχια των εταιρειών. Την εκπαίδευση την αναλάμβαναν οι εταιρείες. Και εγώ και οι άλλοι γιατροί δεν είχαν άλλον τρόπο τα τελευταία 40 με 50 χρόνια να εκπαιδευτούν, παρά μόνο να πάνε μέσω εταιρειών. Αυτή είναι η κατάσταση.»

Όταν ρωτήθηκε γιατί δεν έκανε ποτέ επώνυμες καταγγελίες εναντίον τους, απάντησε ότι ο νόμος θεωρούσε τις ενέργειες αυτές απολύτως νομότυπες στο πλαίσιο της διαφημιστικής προώθησης των φαρμάκων.

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα


Πηγή: evros-news.gr
http://www.iefimerida.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom