Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Αθώοι οι 36 κατηγορούμενοι για τις μετοχές - «φούσκες»

Οι δικαστές έκριναν κατά πλειοψηφία αθώους όλους τους κατηγορούμενους

Για δεύτερη φορά κρίθηκαν αθώοι από τη δικαιοσύνη 36 κατηγορούμενοι, επιχειρηματίες και χρηματιστές, για την υπόθεση με τις μετοχές του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών την περίοδο του 1999.

Μετά από πολύμηνη αποδεικτική διαδικασία οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών έκριναν κατά πλειοψηφία ,2-1, αθώους όλους τους κατηγορούμενους από τα αδικήματα της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες που αντιμετώπιζαν. Ένα μέλος του δικαστηρίου είχε την άποψη ότι όλοι οι κατηγορούμενοι πρέπει να κριθούν ένοχοι και για τις δύο αξιόποινες πράξεις.

Υπέρ της ενοχής των κατηγορουμένων είχε ταχθεί στην αγόρευσή της η εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κυρία Αθηνά Θεοδωροπούλου κατά την κρίση της οποίας και η πρώτη αθώωση των κατηγορουμένων ήταν εσφαλμένη.

Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι κατηγορούμενοι που βρέθηκαν στο εδώλιο είχαν αθωωθεί ομόφωνα από το Εφετείο, με διαφορετική σύνθεση, αλλά η υπόθεση έφτασε ξανά για νέα κρίση μετά την αναίρεση της αθωωτικής απόφασης από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Η απαγγελία της σημερινής απόφασης έγινε δεκτή με ικανοποίηση από τους παρόντες κατηγορούμενους σε μία κατάμεστη από κόσμο δικαστική αίθουσα.

Για την ιστορία να πούμε ότι η αίθουσα στην οποία εκδόθηκε η απόφαση είχε υποστεί υλικές ζημιές από την πρόσφατη έκρηξη στο Εφετείο, οι οποίες δεν έχουν ακόμα αποκατασταθεί με αποτέλεσμα να υπάρχει μία σπασμένη τζαμαρία σκεπασμένη με ένα μεγάλο μουσαμά.
http://www.tanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom