Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Ο Π. Κουρουμπλής διαψεύδει δημοσίευμα για ύποπτη τιμολόγηση φαρμάκων - Τι απαντάει η εφημερίδα


Διαψεύδει κατηγορηματικά ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» για ύποπτη τιμολόγηση φαρμάκων το 2016.

Με δήλωσή του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο κ. Κουρουμπλής τονίζει πως το έγγραφο που επικαλείται η εφημερίδα δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία ανώνυμη καταγγελία. Υπενθυμίζει μάλιστα ότι ήταν υπουργός Υγείας έως το φθινόπωρο του 2015, ενώ το 2016 είχε αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικών.

«Πρόκειται για μία ανώνυμη καταγγελία που την έκαναν σημαία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρουμπλής διευκρινίζοντας ότι o ίδιος μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 δεν ήταν πλέον υπουργός Υγείας και είχε αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τον υπουργό «το έγγραφο που εμφανίζεται να αποστέλει η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου στον αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωάννη Σέβη δεν είναι τίποτα άλλο παρά η καταγγελία του ανώνυμου μάρτυρα».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την καταγγελία που δημοσιεύει η εφημερίδα στην τιμολόγηση των φαρμάκων που έγινε τον Δεκέμβριο του 2016 «υπήρξε προκλητική μεταχείριση εταιρειών, όπου τα φάρμακα έπρεπε να τιμολογηθούν μέχρι και 75% χαμηλότερα, όμως τους δόθηκε παρανόμως η δυνατότητα να εκδώσουν εθελοντικά έκπτωση μέχρι και 10% και ωφελήθηκαν αυτοί και οι "άλλοι" το 65%».

Διαβάστε το σχετικό δημοσίευμα:
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: «Έθαψαν» καταγγελία της Ράικου για Κουρουμπλή

Απάντηση «Φιλελεύθερου»: Ο κ. Κουρουμπλής ας απαντήσει στην εισαγγελέα Ράικου

Ο κ. Κουρουμπλής ας απαντήσει στην εισαγγελέα Ράικου διότι εκείνη έκρινε ότι έπρεπε να διαβιβαστεί η εν λόγω καταγγελία και να συσχετιστεί με τον φάκελο Novartis.

Την ώρα που η κυβέρνηση με «κουκουλοφόρους» μάρτυρες στήνει σκευωρία σε βάρος των πολιτικών της αντιπάλων δεν νοούνται υπεκφυγές και προστατευόμενοι υπουργοί.

Ο Φιλελεύθερος δεν ενοχοποίησε κανέναν, παρουσίασε απλώς ως όφειλε το επίμαχο έγγραφο που αποκαλύπτει την ιδιότυπη προστασία του κ. Κουρουμπλή.

Νωρίτερα, σε δηλώσεις του, ο πρώην υπουργός Υγείας προχώρησε σε κατηγορηματική διάψευση του δημοσιεύματος χαρακτηρίζοντάς το «λιβελογράφημα» και «ανοησία», ενώ τόνισε πως το έγγραφο που επικαλείται δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία ανώνυμη καταγγελία, αντιτείνοντας ότι ουδέποτε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έχει εκδοθεί απόφαση για ανατιμολογήσεις φαρμάκων.

Υπενθύμισε δε ότι ο ίδιος είχε το χαρτοφυλάκιο Υγείας έως το φθινόπωρο του 2015, ενώ το 2016 είχε αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικών.

«Οι τιμές των φαρμάκων είναι παγωμένες επί τρία χρόνια», υποστήριξε ο ίδιος.

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Κουρουμπλη αστα αυτα σαπια και πες τα πραγματα με τ ονομα τους Τι ση
μασια εχει αν το εγγραφο της Ραικου ειναι μια ανωνυμη καταγγελια Σημασια εχει το περιεχομενο του εγγραφου της Ραικου Οι δικοι σου ισχυρι
σμοι και οι δικαιολογιες μου θυμιζουν Τσοχατζοπουλου αμυνα οταν ειχε
στριμωχτει με τις μιζες των εξοπλιστικων Αλλα που ειναι το παραξενο
με τους δικους σου ισχυρισμους Απ το ιδιο κουμασι του {ΑΣΟΚ δεν προερχεσε

Read more: Go to TOP and Bottom