Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Τά Πρασσεινάλογα!... του Στάθη


Το σόου τελείωσε, το δράμα συνεχίζεται

Σόου ή φάρσα; Το ερώτημα αφήνει την τραγωδία αδιάφορη. Ας πούμε καλύτερα κομέντια της θλίψης. Όπως και να ’χει, όταν κατέβηκε η αυλαία στη Βουλή, η φράου Μέρκελ βγήκε με τον κ. Ζάεφ για ένα ποτάκι στο μπαράκι «Μακεδονία»,
οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί είχαν αρχίσει (την ίδια και την αυτή ημέρα – τι σύμπτωση!) και η Ιταλία άνοιγε λακριντί με το ψευδοκράτος της Τουρκίας στην Κύπρο για τα κοιτάσματα.

Μεγάλη επιτυχία,τέτοια που γονάτισε τον κ. Πικραμμένο πάνω στο βήμα της Βουλής. Εκείνη που δείχνει ατάραχη, αλλά πλέον και κάπως κατηφής, είναι η Αριστερά που Γονάτισε. Για το σκάνδαλο Novartis ήξεραν και οι κότες. Και έκαναν τις κότες. 
Το ίδιο και η τρέχουσα κυβέρνηση, η οποία ουδεμία κίνηση έχει κάνει εναντίον αυτής της εταιρείας ή οποιασδήποτε άλλης μετέρχεται τέτοιες έκνομες μεθόδους (σχεδόν όλες). Το έργο έχει ανατεθεί στη Δικαιοσύνη. Πολύ βολικό. Όταν όμως ήρθε η δικογραφία στη Βουλή ο κ. Τσίπρας θυμήθηκε τις πολιτικές ευθύνες.
  Όντως πολύ βολικό αυτό το δίπορτο (μεταξύ Δικαιοσύνης και κυβέρνησης). Έρχονται συρόμενοι στη Βουλή πολιτικοί με σκοπό να αναδειχθούν τυχόν ποινικές ευθύνες που φέρουν και ο Τσίπρας αίφνης νίπτει χείρας και ομιλεί για πολιτικές ευθύνες. Δεν βγάζεις άκρη!
  Και αυτό το «δεν βγάζεις άκρη» είναι εδώ και καιρό το επίσημο δόγμα διακυβέρνησης της χώρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ εισήγαγε στην πολιτική ζωή το παράλογο και την παράνοια, ακριβώς διότι αυτό που κάνει είναι παρανοϊκό
  Επικαλείται τον Βελουχιώτη και εκπλειστηριάζει σπίτια. Κάνει εκδηλώσεις για την ΕΠΟΝ και κόβει τα επιδόματα ανάπηρων παιδιών. Χθες στη Βουλή, ουδείς κυβερνητικός ανέσυρε από τη δικογραφία κάποιο στοιχείο «να το τρίψει στη μούρη» όσων η κυβέρνηση διά της Δικαιοσύνης κατηγορεί. 
  Ο ίδιος μάλιστα ο Τσίπρας κατέφυγε κι αυτός στον Μπρεχτ για να αντικρούσει τον κ. Σαμαρά, λέγοντας ότι «δεν έχει σημασία τι λέει κάποιος, αλλά ποιος το λέει» (αυτό μάλλον ο παλιός μου καθοδηγητής Θανάσης Καρτερός θα του το έγραψε, διότι ο Τσίπρας σκαμπάζει από Μπρεχτ όσο η Λέσβος από τη Μυτιλήνη). Εν τοιαύτη περιπτώσει, όμως, αν αξία έχει κάτι αναλόγως με αυτόν που το λέει, αυτά που είπε ο Μίκης ή ο Γλέζος είναι ακροδεξιά
  Αυτά που  έλεγε ο ίδιος ο Τσίπρας για το σκίσιμο των Μνημονίων ή για τις Γερμανικές Πολεμικές Επανορθώσεις, ακροδεξιά ήταν; Ή μήπως όταν τότε απευθυνόταν στον λαό, απευθυνόταν σε «ετερόκλητους όχλους»; 
  Αυτή η όπερα μπούφα, αυτή η φάρσα του παραλόγου, αυτός ο παροξυσμός του αμοραλισμού έχουν φθάσει στα όριά τους. Θα σταθώ μόνο σε δύο σημεία. Το πρώτον, όταν η κυρία Χριστοδουλοπούλου (για τους φίλους, Τασούλα) μου λέει να πάω στον διάολο, εγώ πάω! 
  Δεν μπορώ να αρνηθώ την προτροπή μιας τόσο ευγενικής κυρίας, όπως άλλωστε δεν παρέλειψα να ανταποκριθώ στην έκκληση της κυρίας («βουλεύτριας») Σίας Αναγνωστοπούλου προς τις «Πουτάνες του Νότου» εναντίον του κ. Ντάισελμπλουμ, όστις όμως είναι υπέρ του Τσίπρα. Μπερδεύομαι.
  Το δεύτερον αφορά την προ ημερών απόφανση του κ. Κοτζιά ότι οι άνθρωποι (εν προκειμένω οι παραπεμπόμενοι) πρέπει «να αποδείξουν την αθωότητά τους». Μπορεί να το είπε εν τη ρύμη του λόγου ο κ. Υπουργός, θα μπορούσε να το ανασκευάσει, ουδείς αλάνθαστος! Ποιος; ο Κοτζιάς!;να κάνει λάθος ο Κοτζιάς;! 
 Δεν είσθε με τα καλά σας! Κάνει ποτέ λάθος ο ναρκισσισμός και η υπεροψία; Ποτέ! Επανήλθε λοιπόν ο κ. Κοτζιάς και διέψευσε όσα είπε, διέψευσε τα αυτιά μας, μας έβγαλε μουρλούς. «Ξαναπαίξαμε» τη δήλωσή του στο γραφείο, ακούγαμε όσα με στεντόρεια φωνή επί λέξει είχε πει, και ο κ. Κοτζιάς μας έβγαζε τρελούς, μοντάριζε τις λέξεις του, κατά το δοκούν, ξεδιάντροπα, μας έβγαζε θεόμουρλους εμάς και όλους τους Έλληνες, όλους τους «ετερόκλητους όχλους»Δεν βγάζεις άκρη!
  Όμως το πράγμα έχει και συνέχεια! Την ίδια φράση που στέλνει το τεκμήριο της αθωότητας στα κάτεργα, ξεστόμισε στη Βουλή και ο ίδιος ο Υπουργός Δικαιοσύνης, ο κ. Κοντονής! Είπε ότι εύχεται οι υπό διερεύνηση κ.κ. Πικραμμένος, Σαμαράς, Στουρνάρας και όλοι οι υπόλοιποι «να αποδείξουν ότι είναι αθώοι». Είναι να μένει κανείς με το στόμα ανοιχτό.
  Για την ώρα «άνθρακες ο θησαυρός». Και δεν αποκλείεται στο τέλος να βγάλει λάδι και τη Novartis ο Τσίπρας. Εδώ έβγαλε λάδι την Τρόικα, τους Ρότσιλντ και τη ματωβαμμένη Μέρκελ, με τη Novartis θα κωλώσει;       
  email: stathistopontiki@gmail.com    
http://www.topontiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom