Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Κατάληψη από εφοπλιστή έξω από το γραφείο Κουρουμπλή!

Καταγγέλλει τον υπουργό ότι δεν υπογράφει εγκεκριμένα από το ΣΑΣ δρομολόγια με αποτέλεσμα να οδηγείται σε οικονομική καταστροφή

«Κατάληψη» άρχισε σήμερα το απόγευμα ο εκ των ιδιοκτητών της  Golden Star Ferries Γιώργος Στεφάνου, έξω από το γραφείο του υπουργού Νησιωτικής Πολιτικής Π. Κουρουμπλή, στον πέμπτο όροφο του υπουργείου.

Την πράξη του αυτή γνωστοποίησε ο ίδιος με sms στους δημοσιογράφους τους οποίους καλεί στον χώρο που βρίσκεται, προκειμένου… « να καταγγείλει την άρνηση του υπουργού να υπογράψει εγκεκριμένα δρομολόγια και με την πράξη του αυτή, να οδηγεί την εταιρία στην οικονομική καταστροφή».

Αρχικά εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία μιλούσε για απεργία πείνας και στη συνέχεια με νεώτερη ανακοίνωσή του λέει ότι παραμένει έξω από το γραφείο του υπουργού. 
Μαζί του είναι η κόρη του και ο δικηγόρος της εταιρείας. Παράλληλα στο υπουργείο καταφθάνουν τα πληρώματα των πλοίων της εταιρείας καθώς και εργαζόμενοι στα γραφεία της. 

Προηγουμένως ο πλοιοκτήτης των Superferry, SuperferryII και SuperRunner δεν είχε καταφέρει να δει τον υπουργό, που δεν υπογράφει για τις αναχωρήσεις των πλοίων του για Κυκλάδες και Ηράκλειο.

Πρόβλημα υπάρχει με τη δρομολόγηση  δύο συμβατικών πλοίων. Ειδικότερα η Golden Star Ferries   είχε δήλωσει δρομολόγια στο ΥΝΑ για τα πλοία Super Ferry I  και Super Ferry II  στη γραμμή Ραφήνα-Άνδρος-Τήνος-Μύκονος-Πάρος-Ίος-Σαντορίνη-Ηράκλειο. Στη λογική του ένα θα ταξιδεύει  από Ραφήνα προς Κρήτη και το άλλο θα κάνει το αντίστροφο δρομολόγιο δηλαδή θα αναβαίνει από Ηράκλειο προς τη Ραφήνα μέσω Κυκλάδων.  Το πρόβλημα   ανακύπτει στις ώρες  αναχώρησης  από το Ηράκλειο.

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας  είχαν αιτηθεί  ώρα αναχώρησης στις 07.45 π.μ. Όμως τους απάντησαν  από το ΣΑΣ ότι μπορούσαν να επιλέξουν είτε στις 06.30 π.μ. είτε στις 09.30 π.μ. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι οι προτεινόμενε από το Σ.Α.Σ. ώρες είναι αντιεμπορικές και μη  ανταγωνιστικές σε σύγκριση με τα ωράρια  των άλλων εταιρειών:

 «Το 06.30 είναι πάρα πολύ νωρίς και το  09.30 είναι αργά αφού θα έχουν αποπλεύσει τα πλοία των άλλων εταιρειών από ώρας» επισημαίνουν κύκλοι της εταιρείας.

Τελικά η εταιρεία, πριν μία εβδομάδα,  υπέβαλε δρομολόγια στις 9.30 πμ σύμφωνα με την πρόταση του ΣΑΣ. Όμως ενώ έχουν υπογράψει ο υφυπουργός  ΥΝΑΝΠ και ο Αρχηγός Λιμενικού δεν υπογράφει ο υπουργός σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι της εταιρείας. 

Συνομιλία με Κουρουμπλή
Αργά το βράδυ και ενώ τα πληρώματα και οι εργαζόμενοι της εταιρείας Στεφάνου είχαν αποχωρήσει για να επιστρέψουν αύριο, ο κ. Στεφάνου επικοινώνησε τηλεφωνικά. με τον υπουργό.
Ο κ. Κουρουμπλής τον διαβεβαίωσε ότι το θέμα θα έχει λήξει μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες αλλά ο κ. Στεφάνου εξέφρασε τις αμφιβολίες του, λέγοντας του πως ενόψει ανασχηματισμού αύριο μπορεί να μην είσαι στο υπουργείο. 
 

Ο Δημήτρης και ο Γιώργος Στεφάνου ιδιοκτήτες της Golden Star Ferries. Πίσω δεξιά ο Γιώργος Στεφάνου που άρχισε απεργία πείνας μπροστά στο γραφείο του υπουργού ναυτιλίας Π. Κουρουμπλή.

Ο ίδιος σε ανακοίνωση που εξέδωσε γράφει:
«Είμαι ο Γιώργος Στεφάνου, ιδιοκτήτης της Golden Star Ferries και βρίσκομαι στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Στις 17:00 ωρα αρχίζω απεργία πείνας και παραμένω στον 5ο όροφο του υπουργείο διαμαρτυρόμενος για την επαναλαμβανόμενη αρνητική και καταστροφική στάση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής ενάντια στην ακτοπλοϊκή εταιρεία μας Golden Star Ferries.

Σας γνωρίζω οτι ο υπουργός κωλυσιεργεί/αρνείται να υπογράψει τα εγκεκριμένα από το Σ.Α.Σ δρομολόγιο μας, με αποτέλεσμα η εταιρεία μας να είναι κλειδωμένη στο να πουλάει εισιτήρια και οδηγούμεθα στην οικονομικη καταστροφή.

Ζητώ από την κυβέρνηση και αντιπολίτευση άμεση επέμβαση ώστε να εξετάσει την αρνητική στάση του κ. Κουρουμπλή προς την Golden Star Ferries και να ερευνηθούν σε βάθος τα αίτια αυτής της καταστροφικής στάσης του». 


Σε νεώτερη ανακοίνωση σημειώνει πως: 

«Η Golden Star Ferries βρίσκεται στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Παραμένουμε στον 5ο όροφο του Υπουργείου διαμαρτυρόμενοι για την επαναλαμβανόμενη αρνητική και και καταστροφική στάση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ενάντια στην ακτοπλοική εταιρεία μας Golden Star Ferries. 


Σας γνωρίζουμε ότι ο Υπουργός κωλυσιεργεί και αρνείται να υπογράψει τα εγκεκριμένα από το Συμβούλιο Ακτοπλοικών Συγκοινωνιών δρομολόγιά μας, με αποτέλεσμα η εταιρεία μας να είναι κλειδωμένη στο να πουλάει εισιτήρια και οδηγούμεθα σε οικονομική καταστροφή. 


Ζητούμε από την Κυβέρνηση και την Αντιπολίτευση άμεση επέμβαση ώστε να εξετάσει την αρνητική στάση του κου Κουρουμπλή προς την Golden Star Ferries και να ερευνηθούν σε βάθος τα αίτια αυτής της καταστροφικής του στάσης».
http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom