Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Αργά τη νύχτα ο σύζυγος της κυρίας Ράνιας αισθάνθηκε θιγμένος,νωρίς το πρωί έγινε δεκτή η παραίτησή του - Ολοταχώς για ανασχηματισμό

ΑΣΧΕΤΟ: Της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελάει

Με... 22 λέξεις ανακοίνωσε το Μαξίμου πως ο Αλέξης Τσίπρας έκανε δεκτή την παραίτηση του υπουργού Οικονομίας - Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου παραιτήθηκε για λόγους ευθυξίας μετά
το σάλο για το επίδομα ενοικίου που έπαιρνε η σύζυγός του Ράνια Αντωνοπούλου - Η παραίτηση είχε γίνει δεκτή και έλειπε μόνο η ανακοίνωση

«Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έκανε δεκτή την παραίτηση του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου και τον ευχαρίστησε για την συνεισφορά του«. Με αυτές τις λέξεις, το Μέγαρο Μαξίμου ανακοίνωσε και επίσημα ότι μετά τη Ράνια Αντωνοπούλου, εκτός κυβέρνησης τέθηκε και ο σύζυγός της Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Ο -τέως πλέον- υπουργός Οικονομίας είχε υποβάλει την παραίτησή του αργά το βράδυ. Είχε προηγηθεί η απομάκρυνση της συζύγου του, Ράνιας Αντωνοπούλου από τη θέση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας εξαιτίας της υπόθεσης με το επίδομα ενοικίου που έπαιρνε.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έκανε από την πρώτη στιγμή δεκτή την παραίτηση του Δημήτρη Παπαδημητρίου. Ήταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός άλλωστε που είχε πάρει την απόφαση να απομακρύνει τη Ράνια Αντωνοπούλου από την κυβέρνηση.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε με το θέμα της επιδότησης ενοικίου, πολλοί (ακόμη και βουλευτές της συγκυβέρνησης) είχαν ζητήσει να απομακρυνθεί από την κυβέρνηση και ο υπουργός Οικονομίας.

Δημήτρης Παπαδημητρίου: Παραίτηση για λόγους ευθιξίας
Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών ο Δημήτρης Παπαδημητρίου υπέβαλε την παραίτησή του στον Αλέξη Τσίπρα για λόγους ευθιξίας. Ο πρωθυπουργός έκανε δεκτή την παραίτηση και συμφωνήθηκε οι δύο άνδρες να έχουν συνάντηση σήμερα το πρωί.

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου βρέθηκε στην Τρίπολη, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες του 10ου Περιφερειακού συνεδρίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση. Κατά την έξοδό του, ζητήθηκε από τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης ένα σχόλιο για την απομάκρυνση της Ράνιας Αντωνοπούλου από την κυβέρνηση. Ωστόσο, ο ίδιος απάντησε…κοφτά «όχι σχόλιο». Λίγο αργότερα και ο ίδιος υπέβαλε την παραίτησή του στον Α. Τσίπρα.


Θέμα ημερών ο ανασχηματισμός
Πλέον μια σημαντική θέση στον τομέα της ανεργίας μένει κενή ύστερα από την απομάκρυνση της Ράνιας Αντωνοπούλου, ενώ άλλη μία μένει κενή στον τομέα των επενδύσεων, μετά την παραίτηση του Δημήτρη Παπαδημητρίου. Μαζί με την παραίτηση του Κώστα Ζουράρι ήδη το Υπουργικό Συμβούλιο μετράει τρία κενά και κατά πολλούς, αν και επισημαίνουν ότι ο Α. Τσίπρας δεν επιθυμεί να λειτουργεί εν θερμώ, ο ανασχηματσιμός είναι πλέον θέμα μερικών μόνο 24ωρων.

Εδώ και καιρό λέγεται ότι υπάρχουν ζητήματα με συγκεκριμένα πρόσωπα στην κυβέρνηση τα οποία προκαλούν αρρυθμίες και τα οποία ο Πρωθυπουργός θα θελήσει να τα αντιμετωπίσει με αλλαγές. Το ερώτημα πλέον δεν είναι αν θα γίνει ανασχηματισμός, αλλά εάν ο ανασχηματισμός θα είναι ευρύτερος ή θα περιοριστεί απλά στην αντικατάσταση των προσώπων που απομακρύνθηκαν.

Στο Μαξίμου ωστόσο δεν είναι μονάχα τα κενά. Υπάρχουν και προβλήματα με τον βηματισμό ορισμένων υπουργών οι οποίοι αρνούνται να ακολουθήσουν εκείνον της υπόλοιπης κυβέρνησης. Οι περιπτώσεις Κονιόρδου και Μουζάλα βρίσκονται εδώ και μήνες στο επίκεντρο και είναι πολλοί εκείνοι που δίνουν ακόμη και ονόματα ατόμων που θα τους αντικαταστήσουν.

Στην περίπτωση μάλιστα της Λυδίας Κονιόρδου ακούγεται ακόμη και το όνομα του Νίκου Φίλη για την αντικατάστασή της.

Θέμα, βάζουν πολλοί, και για τον Πάνο Σκουρλέτη, ονοματίζοντας μάλιστα ως πλέον πιθανό αντικαταστάτη του τον Χ. Σπίρτζη, χωρίς ωστόσο να δίνουν όνομα για τον αντικαταστάτη αυτού.

Κατά πολλούς στο νέο κυβερνητικό σχήμα θα έχει αναβαθμισμένο ρόλο ο Αλέξης Χαρίτσης, ενώ και ο Γ. Σταθάκης φαίνεται αυτή τη στιγμή να αναλαμβάνει νέο ρόλο.

Ως τώρα, κατά πολλούς, το ζήτημα για την ηγετική ομάδα του Μαξίμου το ζήτημα ήταν η αλλαγή κατεύθυνσης για την μετά μνημόνιο εποχή, τώρα φαίνεται ότι υπάρχει και ζήτημα αντιμετώπισης του πλήγματος στο λεγόμενο ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης της Αριστεράς και έτσι δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άλλες αλλαγές υπουργών που “προκάλεσαν” το κοινό αίσθημα με τη συμπεριφορά ή με την απραξία τους.
https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom