Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: «Έθαψαν» καταγγελία της Ράικου για Κουρουμπλή

Εξώθησαν σε παραίτηση την εισαγγελέα Διαφθοράς

Την προκλητική μεθόδευση... απόκρυψης και προστασίας του πρώην υπουργού Υγείας και νυν Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή για την υπόθεση της Novartis, την ώρα που η κυβέρνηση
έριχνε βορά στην αρένα τους «10» πολιτικούς της αντιπάλους, αποδίδοντάς τους βαρύτατες ηθικές, πολιτικές και ποινικές ευθύνες αποκαλύπτει σήμερα ο «Φιλελεύθερος».

Σύμφωνα με έγγραφο που έχει στην κατοχή της η εφημερίδα, η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου -η οποία χειριζόταν τον φάκελο της Novartis πριν εξαναγκαστεί σε παραίτηση- είχε διαβιβάσει τον Μάρτιο του 2017 στον αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωάννη Σέβη έγγραφο με καταγγελία για «απάτη» και «τη μεγαλύτερη ληστεία» κατά την τιμολόγηση των φαρμάκων το 2016 και ειδικά για μια υπουργική απόφαση του τότε υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Το έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου 980 που διαβιβάστηκε στον αντεισαγγελέα από την κα Ράικου ήταν μια επιστολή που καλούσε την τότε εισαγγελέα Διαφθοράς να ψάξει και όσα συνέβαιναν το 2016.

Ο αποστολέας ανέφερε ότι στην τελευταία τιμολόγηση του 2016 «υπήρξε προκλητική μεταχείριση εταιρειών, όπου τα φάρμακα έπρεπε να τιμολογηθούν μέχρι και 75% χαμηλότερα, όμως τους δόθηκε παρανόμως η δυνατότητα να εκδώσουν εθελοντικά έκπτωση μέχρι και 10% και ωφελήθηκαν αυτοί και οι “άλλοι” το 65%».

*Ολόκληρο το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για το θέμα στον Φιλελεύθερο που κυκλοφορεί σήμερα Δευτέρα 26/2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom