Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Έκθεση καταπέλτης: «Έτσι σκότωσαν την Ειρήνη Λαγούδη» (βίντεο)

Τραγικά λάθη και παραλείψεις - Τη συνδρομή του FBI θα ζητήσουν οι ομογενείς

Το Star αποκαλύπτει σήμερα την έκθεση αυτοψίας στο αυτοκίνητο της Ειρήνης Λαγούδη η οποία πραγματοποιήθηκε από τον πρώην υπαρχηγό της Πυροσβεστικής και κάνει λόγο ανοιχτά, για εγκληματική ενέργεια.

«ΠΩΣ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΓΟΥΔΗ»

Η έκθεση του Ανδριανού Γκουρμπάτση καταλήγει σε τρία συμπεράσματα:
  • Η Ειρήνη Λαγούδη ήταν στη θέση του συνοδηγού και όχι του οδηγού όπως διαρρέεται και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου
  • Το αποτύπωμα παπουτσιού το οποίο βρέθηκε στο τζαμί στην πίσω δεξιά πλευρά του αυτοκίνητου ανήκει στην άτυχη γυναίκα και έγινε όπως ισχυρίζεται ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας κατά την μεταφορά της στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου.
  • Η ύπαρξη αιθάλης στο εξωτερικό μέρος του αυτοκίνητου στην πλευρά του οδηγού σημαίνει ότι κάποιος ή κάποιοι, άνοιξαν την πόρτα ενώ καιγόταν η Ειρήνη Λαγούδη.
«Η φωτιά διαπιστώνω ότι ήταν της τάξεως των 10 με 15 λεπτών το πολύ. Έσβησε από μόνη της… Το άτομο που έβαλε τη φωτιά άνοιξε την πόρτα, -και βγήκε ο καπνός έξω- προκειμένου να μεταφέρει την Ειρήνη Λαγούδη στο πίσω κάθισμα, γιατί γράφω στην έκθεσή μου ότι πιστεύω ότι καθόταν στη θέση του συνοδηγού. Τη μετέφερε πίσω και ξαναέκλεισε την πόρτα. Αποκλείεται την πόρτα του οδηγού να την άνοιξε η Ειρήνη Λαγούδη» τονίζει μιλώντας στο Star ο κος Γκουρμπάτσης.

«ΤΡΑΓΙΚΑ ΛΑΘΗ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ»

Ο πρώην διευθυντής της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων εμπρησμού στην έκθεση του είναι σαφής:

«Είναι σκηνοθετημένη αυτοχειρία που στο βάθος υποκρύπτεται εγκληματική ενέργεια. Οι πραγματογνώμονες έκαναν αυτοψία χωρίς το θύμα και χωρίς τα πειστήρια τα οποία κατασχέθηκαν, άρα δε θα έχουν πραγματική εικόνα».

Την υπόθεση της Ειρήνης Λαγούδη παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον και οι ομογενείς στην Αμερική.


Έχουν σκοπό μάλιστα όπως αποκαλύπτει ο δικηγόρος της οικογένειας της άτυχης γυναίκας που επικοινώνησε με Έλληνες που ζουν στην Βιρτζίνια, να ζητήσουν τη συνδρομή του FBI.

Η έκθεση που έχει συντάξει ο πρώην υπαρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έχει παραδοθεί ήδη στον δικηγόρο της οικογένειας της Ειρήνης Λαγούδη.

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο από το STAR

Ανδριανός Γκουρμπάτσης για υπόθεση Λαγούδη: Σωρεία σοβαρών λαθών και παραλείψεων από την Ασφάλεια Αγρινίου!

Κόλαφος κατά της Ασφάλειας Αγρινίου, για την έκθεση αυτοψίας που συνέταξε για τα αίτια και τις συνθήκες θανάτου της Ειρήνης Λαγούδη, παρουσιάζεται μέσω γραπτής δήλωσης που έδωσε πριν από λίγο στη δημοσιότητα, ο Ανδριανός Γκουρμπάτσης, Αντιστράτηγος – Υπαρχηγός ΠΣ, ε.α, Νομικός, Ειδικός Ερευνητής – Δικαστικός Πραγματογνώμονας Διερεύνησης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Ο κ. Γκουρμπάτσης κάνει λόγω για σωρεία σοβαρών λαθών και παραλείψεων μέσω των οποίων αλλοιώνεται η συνολική πραγματική εικόνα της σκηνής της πυρκαγιάς.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Γκουρμπάτση:

Για την έκθεση αυτοψίας που συντάχθηκε από την Ασφάλεια Αγρινίου, στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργεί η ως άνω Υπηρεσία, για τα αίτια και τις συνθήκες του θανάτου της Ειρήνης Λαγούδη και η οποία μου παραδόθηκε από τον νομικό εκπρόσωπο της οικογένειας Δικηγόρο κ. Βασίλη Ταουξή, προκειμένου, ως Τεχνικός Σύμβουλος, να προβώ, λόγω των εξειδικευμένων γνώσεων και εμπειρίας μου στη διερεύνηση των εγκλημάτων εμπρησμού, αλλά και του επιστημονικού (νομικού) συγγραφικού έργου μου, σας πληροφορώ τα εξής:

Η αυτοψία, ένα ιδιαίτερο και αυτοτελές αποδεικτικό μέσο στο ισχύον ποινικό δικονομικό σύστημά μας και η πρώτη – ίσως η σημαντικότερη – ανακριτική πράξη σε μια ποινική υπόθεση, που ασκεί ουσιώδη επιρροή στην έκβαση της ποινικής δίκης και γενικά μιας ποινικής υπόθεσης, έχει ως σκοπό, κατά τη διάταξη του άρθρου 180, παρ. 1 ΚΠΔ, τη βεβαίωση τέλεσης του εγκλήματος και των περιστάσεων υπό τις οποίες αυτό τελέστηκε, η ανακάλυψη του δράστη και η εξασφάλιση των αποδεικτικών στοιχείων, που υπόκεινται σε αλλοίωση.

Στην πολυσέλιδη (42 σελίδων) έκθεση που συνέταξα και ήδη από χθες παρέδωσα στον ως άνω εντολέα μου Δικηγόρο κ. Β. Ταουξή αναφέρω, ότι στην έκθεση αυτοψίας – έρευνας και κατάσχεσης πειστηρίων της ως άνω προανακριτικής αρχής διαπίστωσα σωρεία σοβαρών λαθών και παραλείψεων της ανωτέρω προανακριτικής αρχής, όπως ειδικότερα εντοπίζω, αναλύω και περιγράφω σ’ αυτήν, εξ αιτίας των οποίων αλλοιώνεται η συνολική πραγματική εικόνα της σκηνής της πυρκαγιάς (τόπος εγκλήματος). Κατόπιν τούτου και υπό αυτές τις προϋποθέσεις, δεν επιτελείται ουσιαστικά η κατά την προαναφερόμενη διάταξη του ΚΠΔ απορρέουσα αποστολή της συγκεκριμένης αυτοψίας, αφού τίθεται εν αμφιβόλω η αξιοπιστία της έκθεσης και δεν μπορεί να συμβάλει στην αναζήτηση της ουσιαστικής αλήθειας της υπόθεσης, που εν τέλει αποτελεί και το αντικείμενο της απόδειξης κάθε ποινικής υπόθεσης!
http://sinidisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom