Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

ΒΟΛΟΣ: Διακόπηκε η δίκη για την περιουσία της Μ. Κοντούλη


Διακόπηκε για τις 21 Μαρτίου 2018 τελικά χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, η δίκη για την περιουσία της Μαριάννας – Ενριέττας Κοντούλη, της 70χρονης
μπαλαρίνας και καθηγήτριας μπαλέτου που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το 2002 από την Αμαλιάπολη, και έκτοτε δεν έχει δώσει κανένα σημείο ζωής.

Αν και χθες το δικαστήριο ξεκίνησε να δικάσει την υπόθεση, δικηγόροι τόσο της υπεράσπισης όσο και της πολιτικής αγωγής υπέβαλαν αιτήματα για τα οποία το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας επιφυλάχτηκε να απαντήσει και κράτησε την υπόθεση.

Δικηγόρος του δημοσίου ζήτησε να γίνει γραφολογική πραγματογνωμοσύνη για κάποια από τα συμβόλαια με τα περιουσιακά στοιχεία, ενώ συνήγοροι της υπεράσπισης επισήμαναν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας ότι ουσιώδεις μάρτυρες για την έκβαση της υπόθεσης απουσίαζαν, και αιτήθηκαν να εκτιμηθεί και η αξία ακινήτου έκτασης 31 στρεμμάτων.

Το δικαστήριο συνέχισε με άλλες δίκες, και τελικά αργά το μεσημέρι ανακοίνωσε διακοπή της δίκης για την περιουσία Κοντούλη, χωρίς να απαντήσει για τα ζητήματα που τέθηκαν.

Χθες στη δίκη ήταν παρόντες μόνο έξι από το σύνολο των τριάντα εφτά μαρτύρων, ενώ παρόντες ήταν τρεις κατηγορούμενοι, και οι υπόλοιποι εκπροσωπούνταν από τους δικηγόρους τους.

Οι συγγενείς της 70χρονης, η ετεροθαλής αδερφή της και ο σύζυγός της περίμεναν να ξεκινήσει επιτέλους η δίκη και να διαλευκανθεί τι συνέβη. Το δικαστήριο όμως διέκοψε τη συζήτηση της υπόθεσης και οι συγγενείς αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν και πάλι χωρίς να υπάρξει καμία εξέλιξη.

Κατηγορούμενοι στη δίκη όπως είναι γνωστό είναι συνολικά έξι άτομα: ένας γιατρός, ένας δικηγόρος, ένας έμπορος, ένας επιχειρηματίας, μία μεσίτρια και ένας ακόμη επιχειρηματίας. Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της πλαστογραφίας, τη υπεξαίρεσης και της απάτης σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου.

Το 2002, έτος εξαφάνισης της 70χρονης, άρχισαν «περίεργες» μεταβιβάσεις πολλών ακινήτων, ιδιοκτησίας της ηλικιωμένης, με υπογραφές τρίτου προσώπου από την περιοχή Αλμυρού που είναι άγνωστο τι σχέση διατηρούσε με την αγνοούμενη. Τέσσερα χρόνια μετά, ως πληρεξούσιός της για την είσπραξη της σύνταξής της από τον ΟΓΑ, φέρεται ότι εμφανίστηκε δικηγόρος από την Αθήνα.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Τούνελ», της Αγγελικής Νικολούλη, το λάθος της καθηγήτριας μπαλέτου φέρεται να ήταν ότι εμπιστεύτηκε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο και το φιλικό του περιβάλλον για τη διαχείριση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας της, που έφτανε τα 700 στρέμματα παραθαλάσσιας γης στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου. Έπεσε μ’ αυτόν τον τρόπο στην παγίδα που της έστησαν με το πληρεξούσιο που έκανε στον επιχειρηματία, ο οποίος παρίστανε τον φίλο της. Την εμφάνιζαν τρελή και ανάπηρη και ξεπουλούσαν την περιουσία της.
http://www.taxydromos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom