Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Θρίλερ με τον θάνατο της Μαριάννας Κοντούλη στο Βόλο: Αύριο η δίκη για την περιουσία της - 6 κατηγορούμενοι

Μετά από έξι αναβολές στο ακροατήριο η υπόθεση

Μετά από δεκαπέντε χρόνια από τη μυστηριώδη εξαφάνιση της εύπορης ηλικιωμένης από την Αμαλιάπολη, της Μαριάννας – Ενριέττας Κοντούλη, ανεβαίνει αύριο Δευτέρα 26
Φεβρουαρίου 2018 στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας η εκδίκαση της υπόθεσης που αφορά στην περιουσία της 70χρονης μπαλαρίνας και καθηγήτριας μπαλέτου, για την οποία μέχρι σήμερα δεν έχει ακόμη λυθεί ο γρίφος ως προς το τι πραγματικά της συνέβη.

Κατηγορούμενοι στη δίκη είναι συνολικά έξι άτομα, ένας γιατρός, ένας δικηγόρος, ένας έμπορος, ένας επιχειρηματίας, μία μεσίτρια και ένας ακόμη επιχειρηματίας. Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της πλαστογραφίας, τη υπεξαίρεσης και της απάτης σε βάρος του ελληνικού δημοσίου.

Για την μυστηριώδη εξαφάνιση έχουν πραγματοποιηθεί τουλάχιστον δύο εισαγγελικές έρευνες. Η πρώτη είχε τεθεί στο αρχείο το 2009 διότι δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία. Η δεύτερη πήρε άλλη τροπή, καθώς νέα στοιχεία είχαν έρθει στο φως της επιφάνειας.

Η οικογένεια της εύπορης ηλικιωμένης, της Μαριάννας Κοντούλη (τα ίχνη της οποίας χάθηκαν ανεξήγητα ενώ είχε απομονωθεί από τους συγγενείς και φίλους, και είχε μετακομίσει το 2002 στην Αμαλιάπολη Αλμυρού στο εξοχικό της), και συγκεκριμένα η ετεροθαλής αδερφή της, η Ελένη Βέρου, συνεχίζει να «πιέζει» για να διαλευκανθεί τι συνέβη.

Η δίκη εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί αύριο και δεν θα υπάρξουν προσκόμματα, καθώς ήδη έχουν δοθεί έξι αναβολές.

Από το 2010 «τρέχει» η υπόθεση

Η υπόθεση με τις μεταβιβάσεις ακινήτων είχε εισαχθεί στην κύρια ανάκριση τον Φεβρουάριο του 2010, μετά από μία ακόμη αναφορά που είχε καταθέσει η ετεροθαλής αδερφή, αλλά και τις αποκαλυπτικές λεπτομέρειες της υπόθεσης που είχε φέρει στην επιφάνεια η εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη «Φως στο τούνελ».

Μέχρι η υπόθεση να πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης είχαν διενεργηθεί τουλάχιστον δύο εισαγγελικές έρευνες. Η πρώτη είχε τεθεί στο αρχείο το 2009 διότι δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία. Στην πορεία η υπόθεση πήρε άλλη τροπή. Νέα στοιχεία είχαν έρθει στο φως.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ
http://www.taxydromos.gr/

Την εξαφάνισε κύκλωμα...

Το φάκελο της αγνοούμενης, τουλάχιστον από το 2007, εύπορης και μοναχικής καθηγήτριας χορού Μαριάννας Κοντούλη, άνοιξε στην τελευταία εκπομπή «Φως στο τούνελ»(12/2013) η Αγγελική Νικολούλη.

Η εκπομπή έφερε στο φως ντοκουμέντα για τους ευυπόληπτους φίλους της, που σοκάρουν, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι της «έφαγαν» όλη την περιουσία της και την εξαφάνισαν.

Η Μαριάννα Κοντούλη, 70 χρόνων, εξαφανίστηκε για την οικογένειά της το καλοκαίρι του 2002. Κάποιοι φίλοι της ισχυρίστηκαν ότι την έβλεπαν μέχρι το 2007.

Ηταν μπαλαρίνα και καθηγήτρια μπαλέτου. Πριν από χρόνια διατηρούσε σχολή χορού στην Κηφισιά όπου και έμενε μόνη της. Πριν χαθεί είχε απομονωθεί από συγγενείς και φίλους και είχε μετακομίσει στην Αμαλιάπολη Βόλου, στο εξοχικό της.

Είχε μεγάλη ακίνητη περιουσία, που έφτανε τα 700 στρέμματα παραθαλάσσιας γης, στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου. Φαίνεται ότι η μοναχική γυναίκα έπεσε στη παγίδα που της έστησαν, πρόσωπα τα οποία την προσέγγισαν και κατάφεραν να εξασφαλίσουν οικειότητα.

Ξεπουλούσαν την περιουσία της

Σύμφωνα με την εκπομπή, η Μαριάννα Κοντούλη, λίγο πριν εξαφανιστεί φαίνεται ότι είχε καταλάβει τη σκευωρία που παιζόταν εις βάρος της και ξεκίνησε τη δική της έρευνα. Σύμφωνα με μαρτυρίες είχε ζητήσει από μία συμβολαιογράφο να τη βοηθήσει για να μάθει τι είχε απομείνει από την περιουσία της.

Στο υποθηκοφυλακείο Βόλου, διαπιστώθηκε ότι είχε στην κατοχή της μόνο ένα αγροτεμάχιο κοντά στην Αμαλιάπολη, το οποίο ήταν χαρακτηρισμένο ως δασική έκταση και άρα αδύνατον να πωληθεί.

Μάλιστα η συμβολαιογράφος δίστασε να πιστέψει ότι το πρόσωπο που ήταν απέναντι της ήταν πραγματικά η Μαριάννα Κοντούλη. Κι αυτό γιατί, την είχαν περιγράψει σαν μία γυναίκα τρελή και ανάπηρη που δεν μπορούσε να διαχειριστεί την περιουσία της.

Δεκάδες πλαστά έγγραφα

Μετά τη μυστηριώδη εξαφάνιση της Μαριάννας Κοντούλη, το «Τούνελ» αποκάλυψε πλήθος από πληρεξούσια έγγραφα που φαίνεται να είχε κάνει σε διάφορα άτομα, τα οποία όπως αποκάλυψε η γραφολόγος Μάγδα Καμπούρη, ήταν πλαστά. Με αυτά τα πληρεξούσια το κύκλωμα απατεώνων που την είχε πλαισιώσει, έκανε διάφορες αγοραπωλησίες στο όνομα της, παρά το γεγονός ότι η εξαφάνισή της είχε δηλωθεί από το 2003.

Η εκπομπή έφερε στο φως επιστολές της που την εμφάνιζαν να ζει σε διαφορετικές διευθύνσεις στο Χαλάνδρι και στη Θεσσαλονίκη. Σε ορισμένες περιπτώσεις οι διευθύνσεις δεν ήταν καν υπαρκτές. Όπως τεκμηριώθηκε και επιστημονικά και οι επιστολές αυτές, ήταν πλαστές.

Τα μέλη του κυκλώματος είχαν δώσει στην οικογένεια της ένα αγγλικό τηλεφωνικό νούμερο και ένα νούμερο καρτοκινητού υποστηρίζοντας ότι σε αυτό μπορούν να μιλήσουν με την Κοντούλη.Τα τηλέφωνα δεν αντιστοιχούσαν σε συνδρομητή.

Τα μέλη της σπείρας δεν είχαν βάλει στο μάτι μόνο την ακίνητη περιουσία της Μαριάννας Κοντούλη.Για δύο χρόνια, από το 2007 έως και το 2009 εισέπρατταν και σύνταξη του ΟΓΑ με πλαστά έγγραφα.

Η Αγγελική Νικολούλη κλήθηκε και κατέθεσε στη Δικαιοσύνη όλα τα στοιχεία που έφερε στο φως η εξονυχιστική έρευνα της.

Μετά από αυτό υπήρξαν σημαντικές εξελίξεις που εξαρθρώνουν το κύκλωμα. Οι τρεις από τους έξι κατηγορούμενους καταδικάστηκαν για καταπάτηση δασικών εκτάσεων σε ποινή φυλάκισης 3 χρόνων και χρηματικό πρόστιμο. Θ’ ακολουθήσουν κι άλλα δικαστήρια για την πλαστογράφηση και τις απάτες που έχουν γίνει.
http://www.taxydromos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom