Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Υπό παραίτηση η Ράνια Αντωνοπούλου για το προκλητικό επίδομα ενοικίου

Το σκανδαλώδες δωράκι θεσμοθετήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015

Ετεροχρονισμένη ευαισθησία μετά το σάλο που προκλήθηκε για τη ρύθμιση που οι ίδιοι πέρασαν με τα μέτρα για το Μνημόνιο 3 - Ο πρωθυπουργός εξέφρασε στην αναπληρωτή
υπουργό Εργασίας τη διαφωνία του, δήλωσε ο Τζανακόπουλος προαναγγέλλοντας πολιτικές εξελίξεις - Ομοβροντία δηλώσεων από κυβερνητικούς βουλευτές

Πολιτικές εξελίξεις για την υπουργό Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου μετά την αποκάλυψη για την επιδότηση ενοικίου ύψους 12.000 ευρώ που έλαβε για διαμέρισμα στο Κολωνάκι αξιοποιώντας διάταξη νόμου του 2015 που επέκτεινε τη δυνατότητα αυτή σε εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Ο πρωθυπουργός εξέφρασε στην κυρία Αντωνοπούλου τη διαφωνία του» δήλωσε το πρωί της Δευτέρας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο κ. Τζανακόπουλος αποτυπώνοντας την κυβερνητική δυσφορία.

Ωστόσο η κυβερνητική δυσφορία είναι αναντίστοιχη με την ουσία του θέματος αφού το προκλητικό δωράκι στη ζάμπλουτη υπουργό θεσμοθετήθηκε από την πρώτη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 σε μια κρυφή διάταξη του νομοσχεδίου για το Μνημόνιο 3, στο οποίο, μεταξύ άλλων περιλαμβανόταν το μέτρο της κατάργησης του ΕΚΑΣ για εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους με χαμηλά εισοδήματα.

Ομοβροντία κυβερνητικών βουλευτών
Είχε προηγηθεί η ομοβροντία αντιδράσεων από βουλευτές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την αδιανόητη, ηθικά και πολιτικά, ενέργεια της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας .

Το γεγονός ότι η κυρία Αντωνοπούλου, είναι ζάμπλουτη, με τεράστια κινητή και ακίνητη περιουσία σε Ελλάδα και εξωτερικό, αλλά παρ' όλα αυτά ευνοείται με ένα επίδομα, την ώρα που χιλιάδες πολίτες στενάζουν από τη φορολογία, την ανεργία και την ανθρωπιστική κρίση, έχει γίνει αντικείμενο έντονων πολιτικών αποδοκιμασιών.

Η ίδια έχει αποφύγει να απαντήσει, παρότι το θέμα αποκαλύφθηκε εδώ και ημέρες και υπήρξε εκτενές δημοσίευμα στο “Πρώτο Θέμα” της Κυριακής. Αλλά και το Μέγαρο Μαξίμου αποφύγει να πάρει θέση, προφανώς γιατί δεν θέλει να καλύψει την υπουργό του, σε μία στιγμή που μιλά για το “ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς”, με αφορμή διάφορες υποθέσεις διαφθοράς.

«Αν είναι έτσι, υπάρχει θέμα» ήταν το σχόλιο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρου Λάππα όταν κλήθηκε, από το Thema Fm 104,6 να σχολιάσει την αποκάλυψη ότι η αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου πήρε επίδομα ενοικίου για διαμέρισμα στο Κολωνάκι.
Στη συνέχεια επιχείρησε να δικαιολογήσει την κυρία Αντωνοπούλου παρατηρώντας ότι «ένας υπουργός που είναι και βουλευτής παίρνει 4.200 ευρώ συν το επίδομα υπουργού ενώ ένας υπουργός που δεν είναι βουλευτής παίρνει 2.000 - 2.100 ευρώ».

O γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Πουλάκης, τόνισε, μιλώντας στον Σκάι, ότι «αυτή η κίνηση, αυτή η αποδοχή θολώνει ένα έργο το οποίο κάνει η ίδια υπουργός και αυτό με στεναχωρεί».

Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρης Καμμένος είπε, επίσης στον ΣΚΑΙ, ότι «είναι καθαρό ότι υπάρχει ζήτημα» και πρόσθεσε πως «δεν είναι μόνο το ζήτημα το εισοδηματικό, είναι και ζήτημα αρχής». Για το εάν υπάρχει θέμα παραίτησης της κ. Αντωνοπούλου, ο αντιπρόεδρος της Βουλής απέφυγε να πάρει θέση, λέγοντας ότι περιμένει δήλωση της ίδιας που θα διευκολύνει την κυβέρνηση – εννοώντας προφανώς ότι όντως η παραίτηση είναι μία ενδεδειγμένη κίνηση.

Στην ίδια τηλεοπτική εκπομπή μίλησε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης ο οποίος σημείωσε ότι «αν υπάρχει και κατοικία, το κάνει πιο βαρύ. Το να επιλέγεις να μένεις στο νοίκι για να πάρεις την επιδότηση, ενώ είσαι πλούσιος και έχεις κατοικία».

Λαζαρίδης (ΑΝΕΛ): Το καταδικάζω - Πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί

Την ξεκάθαρη αντίθεσή του εξέφρασε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6», ο βουλευτής Θεσσαλονίκης των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Γιώργος Λαζαρίδης, σχετικά με το επίδομα ενοικίου που λαμβάνει η αναπληρώτρια υπουργού Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου.

«Καταδικάζω αυτή την ενέργεια», τόνισε ο βουλευτής και σημείωσε «πρέπει κανείς να είναι πολύ προσεκτικός. Θα πρέπει όλοι όσοι ασκούν πολιτική θα πρέπει να είμαστε όλοι μας πιο προσεκτικοί».

«Δεν συμφωνώ με αυτή την πράξη. Ήταν σαφώς λάθος και δεν έπρεπε να γίνει», τόνισε.
Πρώτο Θέμα

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Αυτη ειναι μονο η κορυφη του παγοβουνου που ηρθε στο φως ισως και τυχαια μετα απο κοντα 3 χρονια Απ αυτο το σκανδαλωδες επισοδειο
μπορει κανεις να καταλαβει τι οργιο εχει γινει στον κρατικο κορβανα
απ αυτα τα αλητρονια που ηρθαν για να παταξουν ταχα τη διαφθορα!!!!!

Read more: Go to TOP and Bottom