Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Οριστικό λουκέτο στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Αγρινίου

«Πείτε την αλήθεια…Θα φύγουν όλοι»
Νέα επίσκεψη κλιμακίου στο Αεροπορικό Απόσπασμα Αγρινίου, ξεκαθάρισε την κατάσταση! Κανένας σχεδιασμός για την αξιοποίηση της υποδομής, κανένα ενδιαφέρον για το προσωπικό.
Μετά και την τυπική υποβάθμιση της 132 Σμηναρχίας Μάχης σε Αεροπορικό Απόσπασμα, η οποία και «σέρνονταν» ουσιαστικά επί χρόνια, έρχεται τώρα και το αναπόφευκτο οριστικό λουκέτο, συνέπεια της παντελούς πολιτικής αδράνειας που όλο αυτό το χρονικό διάστημα επιδείξαμε.
Και μπορεί μεν να υπήρξαν κάποιες επιστολές και άλλες «πρωτοβουλίες», η αλήθεια, όμως, είναι ότι οι αρχές και οι θεσμικοί φορείς της περιοχής έχουν από ετών συμβιβαστεί στην ιδέα του λουκέτου στο στρατιωτικό αεροδρόμιο,…κάνοντας, μάλιστα,
όνειρα για την «διαφορετική» αξιοποίηση ης υποδομής, για την οποία, φυσικά, ουδέν νεώτερον υπάρχει. Και απολύτως καμία διάθεση απ’ το υπ. Εθνικής Άμυνας και το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας…
Αυτό που μέχρι χθες είχε εντέχνως καλλιεργηθεί, ήταν η ψευδαίσθηση ότι «κάτι θα γίνει» με την υποδομή. Και πως ένα μέρος του προσωπικού που σήμερα υπηρετεί στο Α/Α Αγρινίου, θα παραμείνει. Ότι, δηλαδή, θα λειτουργήσει έστω ένα φυλάκιο…
1Σύμφωνα με αποκλειστικές, απόλυτα διαπιστωμένες πληροφορίες του agrinioreport.com, προχθές είχαμε μια ακόμη επίσκεψη κλιμακίου της Πολεμικής Αεροπορίας, αυτή τη φορά απ’ το «στρατηγείο» της Λάρισας, όπου επιχειρησιακά εντάσσεται και η μονάδα του Αγρινίου (λόγω του ΝΑΤΟ). Οι επικεφαλής του εν λόγω κλιμακίου, λοιπόν, υπήρξαν ξεκάθαροι: «Γιατί δεν λέτε την αλήθεια,… αφού δεν θα μείνει κανένας… Μην καλλιεργείτε ψεύτικες ελπίδες…», είπαν.
Στο Αεροπορικό Απόσπασμα Αγρινίου επικρατεί ήδη μεγάλη αναστάτωση, καθώς η κατάργηση της Μονάδας, συν  τοις άλλοις σημαίνει υποχρεωτικές μετακινήσεις όλων όσοι σήμερα υπηρετούν σ’ αυτή, γεγονός που ανατρέπει τον προγραμματισμό και την οικογενειακή τους γαλήνη. Αυτό όμως είναι το λιγότερο. Η κατάργηση της Μονάδας στην πραγματικότητα θα αποτελέσει ένα ακόμη βαρύτατο πλήγμα για το Αγρίνιο και ευρύτερα για την Αιτωλ/νία, πολύ περισσότερο αφού, όπως προαναφέραμε,  δεν υπάρχει απολύτως κανένας σχεδιασμός για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων, καμία απολύτως πρόταση που ως αντιστάθμισμα θα μπορούσε ενδεχομένως να ισορροπήσει τις καταστάσεις.
Θυμίζουμε ότι στο παρελθόν δόθηκε αγώνας για την εγκατάσταση της ΜΑΕΔΥ στο στρατιωτικό μας αεροδρόμιο, δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα. Στην αδιαφορία της πολιτείας προσέκρουσε και η παράλληλη προσπάθεια για ταυτόχρονη πολιτική χρήση των εγκαταστάσεων (εμπορικές πτήσεις, τσάρτερ, δημιουργία πολιτικού αεροδρομίου δηλαδή), έτσι όπως συμβαίνει σε πολλές άλλες περιπτώσεις ανά τη χώρα.
Ανάμεσα στα τόσα άλλα επιχειρήματα που μπορεί να επικαλεστεί κανείς για την ανάγκη, όχι απλά της παραμονής, αλλά και της αναβάθμισης του Α/Αποσπάσματος, πέραν απ’ το οικονομικό στοιχείο ή εκείνο του επιχειρησιακού σχεδιασμού μιας στρατιωτικής μονάδας ενταγμένης στο ΝΑΤΟ μάλιστα (… και δεν θα εισέλθουμε σ’ αυτό το ζήτημα), είναι η κοινωνική διάσταση. Και δεν αναφερόμαστε στο «πρεστίζ» που μπορεί να προσδίδει η τιμητική παρουσία ενός αγήματος λ.χ. σε κάποια τελετή.
Για πρακτικά θέματα μιλάμε. Για το γεγονός λ.χ. ότι το Α/Α μεταφέρει αυτό τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ! Για το γεγονός ότι η κοινωνική ενσωμάτωση της Μονάδας είναι τέτοια, που, όταν πρόσφατα συμπολίτες μας χρειάστηκαν αίμα και δεν είχαν άλλη λύση, χωρίς να γνωρίζουν κανέναν, σηκώθηκαν και πήγαν στην πύλη του Α/Α καλώντας σε βοήθεια. Και η ανταπόκριση βεβαίως υπήρξε άμεση! Αυτά τα στοιχεία δεν μπορεί κανείς να τα αγνοήσει ή , έτσι απλά, να τα προσπεράσει. Το  στρατιωτικό αεροδρόμιο είναι αναπόσπαστο κομμάτι του Αγρινίου και πρέπει επιτέλους, να το υπερασπιστούμε.
Οι δε φορείς του Αγρινίου, να υπερασπιστούν πρώτα το Α/Α Αγρινίου …και μετά το 2/39 Σ.Ε. Μεσολογγίου…!!!
http://agrinioreport.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom