Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου 2014

Η Κεφαλονιά «στενάζει» στα αντίσκηνα! - «Δεν έχουμε τα βασικά» "φωνάζουν" οι Ληξουριώτες – Μίνι υπουργικό καλεί ο Σαμαράς

Το μεσημέρι φτάνει στο νησί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας

Ακόμη ένα δύσκολο και κρύο βράδυ για τους κατοίκους του Ληξουρίου. Ακόμη ένα βράδυ που άλλοι το πέρασαν στα αυτοκίνητά τους, άλλοι στα πλοία, άλλοι σε κλειστά γυμναστήρια κι άλλοι στις σκηνές που έστησε ο στρατός. Σα να μην έφταναν όλα, οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς πρέπει να ζουν και με την αγωνία των μετασεισμών...

Για ακόμη μια μέρα, τα παράπονα δε λείπουν. Τα παράπονα για την έλλειψη συντονισμού και τα προβλήματα. Οι κάτοικοι καταγγέλλουν πως υπάρχουν ακόμη ελλείψεις σε βασικά είδη ανάγκης.


Φωνάζουν γιατί οι σκηνές που στήθηκαν στο γήπεδο του Ληξουρίου, έχουν μέσα ξαπλώστρες, αλλά όχι «πάτωμα», με αποτέλεσμα η υγρασία να τους «τσακίζει». Σε κάθε σκηνή μπορούν να φιλοξενηθούν οκτώ άνθρωποι.

Πέρα από το κρύο και τις βροχές που αναμένεται να υποχωρήσουν αύριο, οι κάτοικοι του Ληξουρίου έχουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της ύδρευσης και της διανομής φαγητού. 

Στο νησί αναμένεται να φτάσει σήμερα ακόμη ένα πλοίο, το Aegean Paradise, προκειμένου να προσφέρει ένα κρεββάτι και φαγητό σε όσους δε μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Το πλοίο μπορεί να φιλοξενήσει 650 σεισμοπαθείς. Το πλοίο θα μείνει αγκυροβολημένο έξω από το λιμάνι και οι κάτοικοι θα μεταφερθούν με τις λάντζες του πλοίου. 

Τα σχολεία στην Κεφαλονιά θα μείνουν κλειστά μέχρι και την Παρασκευή, ενώ σήμερα στις 14:00 το μεσημέρι φτάνει στο νησί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. 


Μίνι υπουργικό στο Μαξίμου


Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη, με τη συμμετοχή όλων των συναρμόδιων υπουργών, συγκάλεσε για σήμερα στις 18:00 στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, για την αποτίμηση των μέχρι τώρα δράσεων και τον περαιτέρω συντονισμό για την αντιμετώπισης της καταστροφής στην Κεφαλονιά.


Στην σύσκεψη θα πάρουν μέρος οι υπουργοί Δημήτρης Αβραμόπουλος, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Γιάννης Στουρνάρας, Γιάννης Μιχελάκης, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, Νίκος Δένδιας, Άδωνις Γεωργιάδης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Πάνος Παναγιωτόπουλος και Όλγα Κεφαλογιάννη. Επίσης θα συμμετάσχουν οι Γενικοί Γραμματείς των υπουργείων καθώς και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια: