Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

ΤΩΡΑ: Ναυάγιο στο Αγιον Ορος! - Προσάραξε το ταχύπλοο "Σοφία" (φωτο)


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, το ταχύπλοο "Σοφία", ιδιοκτησία της Ιερής Κοινότητας Αγίου Όρους βούλιαξε λίγο πριν, κάτω από αδιευκρίνιστες προς το παρόν συνθήκες.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει, όπως είναι λογικό, μεγάλη αγωνία για την τύχη προσκυνητών (ενδεχομένως και μοναχών).

Το ταχύπλοο το οποίο διαχειριζόταν η ναυτική εταιρεία Αγιορείτικες Γραμμές ήταν χωρητικότητας 42 ατόμων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ατύχημα έρχεται λίγο μετά από την επισκευή του πλοίου.

Toν τελευταίο καιρό, πάντως, η διαχείριση των γραμμών ήταν σε πλημμελή κατάσταση και υπήρχαν φωνές που προειδοποιούσαν για το επερχόμενο κακό.

Δείτε αποκλειστικά στο www.toxwni.gr φωτογραφίες από το ταχύπλοο "Σοφία" το οποίο προσάραξε νωρίτερα όπως πρώτο σας μετέδωσε Το ΧΩΝΙ.

agoros
http://www.toxwni.gr/

update:Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από το Λ.Σ., κατά την διάρκεια δρομολογίου του Ε/Γ – Δ/Ρ σκάφους «ΣΟΦΙΑ» Ν.Ι. 136 από λιμένα Ουρανούπολης προς λιμένα Δάφνης Αγίου Όρους με 32 επιβαίνοντες, στην περιοχή «ΓΙΟΒΑΝΙΤΣΑ», παρουσιάστηκε μηχανοηλεκτρονική βλάβη (μπλακ αουτ) με αποτέλεσμα την προσάραξη του σκάφους σε αβαθή.

Άμεσα στο σημείο έσπευσε πλωτό περιπολικό της Λιμενικής Αρχής Δάφνης και Ουρανούπολης, τα ταχύπλοα σκάφη «ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ» Ν.Ι. 308 και «ΠΟΡΤΑΪΤΙΣΣΑ» Ν.Ι. 269 καθώς και το Ε/Γ – Ο/Γ «ΒΑΣΟΣ Κ» Ν.Π. 10431 τα οποία μετεπιβίβασαν τους 31 επιβάτες και έπειτα τους προώθησαν στους προορισμούς τους, ενώ 1 εξ’ αυτών αποβιβάσθηκε στην περιοχή της «ΓΙΟΒΑΝΙΤΣΑ».

Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Από τη Λιμενική Αρχή Δάφνης που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΣΟΦΙΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: