Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Οι Τούρκοι άφησαν ελεύθερο το Φιλιππίδη χωρίς όρους κι έκριναν παράνομο το πρώτο ένταλμα σύλληψης


Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο πρώην διοικητής του ΤΤ, Άγγελος Φιλιππίδης καθώς το τουρκικό δικαστήριο που εξέταζε την έκδοσή του, έκρινε μη νόμιμο το ένταλμα σύλληψής του. 

Η απόφαση παγώνει κάθε διαδικασία έκδοσής του στην Ελλάδα ενώ αναμένεται η συνεδρίαση του ίδιου δικαστηρίου για το δεύτερο ένταλμα που ήδη έχει εκδοθεί.

Παιχνιδάκια με την έκδοση του Άγγελου Φιλιππίδη στην Ελλάδα παίζουν οι Τούρκοι!


Ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, που είχε συλληφθεί στην Κωνσταντινούπολη και κρατούνταν στις φυλακές του Μαλτεπέ, αφέθηκε σήμερα ελεύθερος χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο, αφού το τουρκικό δικαστήριο έκρινε πως η έκδοσή του στην Ελλάδα θα ήταν παράνομη!

Ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου οδηγήθηκε ενώπιον τριμελούς δικαστηρίου, που έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα να κηρυχθεί μη νόμιμο το ένταλμα που οδήγησε στη σύλληψή του.

Το δικαστήριο έκρινε ότι ο κ. Φιλιππίδης, που συνελήφθη από τις τουρκικές αρχές στις 11 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο του στην Κωνσταντινούπολη, βάση διεθνούς εντάλματος, δεν μπορεί να εκδοθεί στην Ελλάδα, γιατί «δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις της Ευρωπαϊκής συνθήκης περί εκδόσεων».

Μέχρι τις 6 το απόγευμα, ώρα Ελλάδος, ο Άγγελος Φιλιππίδης θα βγει από τις φυλακές του Μάλτεπε της Τουρκίας, όπου κρατείται τον τελευταίο μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom