Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

ΤΩΡΑ:Επεισόδια,τραυματισμοί και συλλήψεις στις Σκουριές (φωτο)


Νέα επεισόδια σημειώθηκαν πριν από λίγο στις Σκουριές, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας κατοίκων της περιοχής στο Χονδρό Δένδρο που εναντιώνονται στην εξόρυξη χρυσού.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν διαδηλωτές που συμμετείχαν στη συγκέντρωση έκλεισαν τον δρόμο με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθούν τα λεωφορεία που μετέφεραν εργαζόμενους της εταιρείας.

Τα ΜΑΤ σύμφωνα με τους συγκεντρωμένους έκαναν χρήση χημικών ενώ τρία άτομα τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές έχουν γίνει δύο συλλήψεις γυναικών.
Πηγή φωτο: Save-Skouries

Οπως δήλωσε στο Newsit o εκπρόσωπος των κατοίκων της Ιερισσού Τόλης Παπαγεωργίου,
"είναι τώρα 3 με 4 μέρες που ο κόσμος ζητάει από τον εισαγγελέα να διακοπούν οι εργασίες της 'Ελληνικός Χρυσός' στο δρόμο από το Χονδρό Δένδρο γιατί από τις αναλύσεις που κάναμε στα υλικά που ρίχνουν διαπιστώσαμε υψηλές περιεκτικότητες σε αρσενικό και μόλυβδο και ως εκ τούτου όλη η περιοχή μολύνεται από τα υλικά αυτά.

Κανείς δε μας έδωσε σημασία και έτσι ο κόσμος αποφάσισε να πάει επάνω και να εμποδίσει τους εργάτες να ρίξουν αυτά τα υλικά. Η αστυνομία μετά από αυτά επιτέθηκε στους διαδηλωτές και έχουμε 3 τραυματίες, έναν άνδρα τον Γιώργο Αδράνη που είναι πιο σοβαρά και δύο γυναίκες. Κάναμε έκκληση για ασθενοφόρο πολύ ώρα και πριν λίγο ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Πολυγύρου".

Σύμφωνα με τον κύριο Παπαγεωργίου έγιναν δύο συλλήψεις γυναικών. Ο ίδιος είπε στο NewsIT, οτι στο σημείο είναι 4 με 5 διμοιρίες των ΜΑΤ και επιτέθηκαν χωρίς λόγο στο κόσμο, κάνοντας και χρήση χημικων.

Δείτε κάποιες από τις φωτογραφίες που δημοσίευσαν στο Facebook:




Αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι τεταμένη. Στο σημείο πηγαίνουν και άλλοι κάτοικοι της Ιερισσού και της Μεγάλης Παναγιάς...

Πηγή φωτό: Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom