Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Τουλάχιστον 40 μπλόκα στήνουν οι αγρότες σε όλη την Ελλάδα


Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους από σήμερα οι αγρότες, καθώς, μετά τις ήπιες σχετικά διαμαρτυρίες των προηγούμενων ημερών, τώρα τα τρακτέρ θα κατέβουν στους δρόμους και πολλά μπλόκα αναμένεται να δημιουργηθούν στις εθνικές οδούς.΄

Οι αγρότες θα κλείσουν αρκετά σημεία της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Αθηνών, αλλά και διάφορους κόμβους του επαρχιακού δικτύου της βόρειας Ελλάδας με τα μπλόκα να υπολογίζονται περίπου στα 30 – 40.

Στην Κρήτη οι διαμαρτυρίες αναμένεται να κορυφωθούν με τον επ ΄αόριστον αποκλεισμό των εφοριών.

Το μπλόκο των Θεσσαλών αγροτών, που πρωτοστατούν στις κινητοποιήσεις, θα στηθεί στον κόμβο της Νίκαιας, στην εθνική Αθήνας - Θεσσαλονίκης, έξω από τη Λάρισα, ενώ στον Έβρο, η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε να βγουν τα τρακτέρ στο ύψος της ΕΒΖ στην Ορεστιάδα, την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου.

Στον χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν από τη Δευτέρα και οι αγρότες της Ημαθίας, μεταβαίνοντας
με τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Κουλούρας. Η μορφή των κινητοποιήσεών τους, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών, Κώστα Λιολιόπουλο, θα αποφασιστεί την ίδια ημέρα το πρωί.

Στην Αχαΐα οι αγρότες θα προχωρήσουν στις 10 το πρωί σε συγκέντρωση με τα αγροτικά τους οχήματα στην Πατρών-Πύργου στη διασταύρωση της Κάτω Αχαγιάς, στην Πατρών-Τριπόλεως στο ύψος του Κουρλαμπά και στο Αίγιο στη Γέφυρα του Μεγανίτη. Μπλόκο θα στηθεί και στην Ηλεία έξω από την Αμαλιάδα.

Οι αγρότες της Κρήτης θα προχωρήσουν από την Τρίτη σε κινητοποιήσεις στα Μεγάλα Χωράφια. Οι αγρότες τόνισαν ότι ο δρόμος θα κλείνει για λίγα λεπτά κάθε μέρα, ώστε να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος που κινείται στο εθνικό οδικό δίκτυο.

Στο Ηράκλειο οι αγρότες αναμένεται να αποκλείσουν τις εφορίες και δίνουν ραντεβού το πρωί της Δευτέρας στη Β' ΔΟΥ.

Διαμαρτύρονται για το μέτρο των βιβλιων εσόδων-εξόδων
Σημειωτέον ότι οι αγρότες διαμαρτύρονται για μια σειρά ζητημάτων σχετικά με το υψηλό κόστος παραγωγής και τα δάνεια, ενώ οι μεγάλες αντιδράσεις αφορούν στο νέο μέτρο για την τήρηση βιβλίων εσόδων – εξόδων.

Τέλος, να σημειωθεί πως νέα διευκρινιστική εγκύκλιο, η οποία θα αφορά σε επιμέρους ζητήματα που θα ελαστικοποιούν το μέτρο για την τήρηση βιβλίων εσόδων - εξόδων από τους αγρότες, πρόκειται να εκδώσει ακόμα και σήμερα το υπουργείο Οικονομικών, όπως προανήγγειλε το Σάββατο από την 25η Agrotica ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom