Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Στα κάγκελα για 25ευρω! - Κολοτούμπα του ΠΑΣΟΚ -Κίνδυνος ακόμα και για τη δημόσια υγεία λέει ο Πατούλης


- Συνεχίζεται η αντιπαράθεση για την καταβολή του 25ευρου για νοσηλεία
- Το 25ευρω πυροδοτεί πολιτική αντιπαράθεση και κοινωνική έκρηξη
- Οργισμένες αντιδράσεις πολιτών έξω από τον Ευαγγελισμό
- Την απόσυρση του μέτρου ζητά το ΠΑΣΟΚ,αφού το ψήφισε πρώτα
- Δίκαιο το μέτρο που θα ισχύει μόνο σε περίπτωση διανυκτέρευσης επιμένει ο Άδωνις Γεωργιάδης

Μόνο εάν ένας ασθενής διανυκτερεύσει στο νοσοκομείο θα έχει την υποχρέωση να πληρώσει τα 25 ευρώ, σύμφωνα με το νέο μέτρο που τέθηκε χθες σε ισχύ, όπως διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.


Ο υπουργός επανέλαβε πως σε περίπτωση αδυναμίας καταβολής των 25ευρώ, το χρέος θα «μεταφέρεται» στην εφορία.

Σε συνέντευξή του νωρίτερα στον Αντέννα ο Άδωνις Γεωργιάδης υπεραμύνθηκε του νέου μέτρου λέγοντας: «Επιμένω και ιδεολογικά. Όλοι εμείς που θα νοσηλευθούμε μία φορά τη 10ετία θα πληρώσουμε 25 ευρώ για να έχουν χρήματα τα νοσοκομεία, για να αγοράζουν φάρμακα για τους απόρους».

Διευκρίνισε ότι «ο προϋπολογισμός των νοσοκομείων για το 2014 είναι κάτω από 1,6 δισ. ευρώ» κάτι που σημαίνει ότι «στην πορεία του έτους θα έχουν οικονομικό πρόβλημα».

Μιλώντας και στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας χαρακτήρισε το μέτρο «πολύ λογικό». «Δεν είναι καθόλου αντιλαϊκό μέτρο, το υπερασπίζομαι. Είναι πολύ λογικό, αποτελεί είδος κοινωνικής μεταβίβασης για να παρέχονται υπηρεσίες υγείας στους απόρους», εξήγησε.



Σε ό,τι αφορά τις αντιδράσεις από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ για την επιβολή των 25 ευρώ, ο υπουργός Υγείας τόνισε: «Δε χρειάζεται να αντιδικήσουμε. Αν το ΠΑΣΟΚ λέει ότι δεν πρέπει να εφαρμοστεί το μέτρο, το οποίο έχουμε ψηφίσει δυο φορές, και το Νοέμβριο του 2012 και στο μεσοπρόθεσμο, πρέπει να προτείνει δημοσιονομικά ισοδύναμα. Δεν μπορεί να γίνεται με όρους τηλεοπτικής ή ιδεολογικής αντιπαράθεσης ο διάλογος, αλλά να γίνεται πρακτικά».

Ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε ότι τα 40 εκατομμύρια ευρώ που θα προέλθουν από το 25ευρο θα παραμείνουν στα νοσοκομεία για την κάλυψη της φαρμακευτικής δαπάνης για τους απόρους, ενώ από το 1 εκατ. ευρώ στις συνταγές υπολογίζεται το κράτος εκτιμάται ότι θα εισπράξει 70 εκατ. ευρώ.



ΠΑΣΟΚ: Ψηφίσαμε το 25ευρω όταν οι άλλοι προστάτευαν την «παρθενία» τους

Νέα ανακοίνωση με υπονοούμενα με αφορμή το θέμα της ψήφισης του μέτρου της πληρωμής 25 ευρώ για την εισαγωγή ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία εξέδωσε το βράδυ της Πέμπτης, λίγες ώρες μετά την πρώτη του ανακοίνωση με την οποία ζητούσε την κατάργηση του μέτρου.

«Το ΠΑΣΟΚ με αίσθημα ευθύνης ψήφισε όλα τα μέτρα στα οποία ισορροπούσε κάθε φορά η διαρκής σκληρή διαπραγμάτευση με την τρόικα και πάντα στόχευε και στοχεύει στη βελτίωση των ρυθμίσεων με στόχο την επάνοδο στην ανάπτυξη, την στήριξη τη απασχόλησης, την προστασία ευπαθών ομάδων, την αποκατάσταση αδικιών, τη διόρθωση οριζόντιων μέτρων ανάγκης. Αυτή η γραμμή είναι η γραμμή της προγραμματικής συμφωνίας της κυβέρνησης. Αυτή η γραμμή είναι η μόνη που αποδίδει αποτελέσματα και οδηγεί στην έξοδο από το μνημόνιο» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Χαριλάου Τρικούπη.

«Το ΠΑΣΟΚ το έκανε αυτό και όταν άλλοι περνούσαν την αντιμνημονιακή τους φάση ή άλλοι προστάτευαν την "παρθενία" τους με επιλεκτικές συμπεριφορές μικροκομματικής αυτοπροστασίας» συνεχίζει σε υψηλούς τόνους το ΠΑΣΟΚ και καταλήγει πως το ΠΑΣΟΚ «δεν δέχεται συνεπώς μαθήματα συνέπειας και αξιώνει σεβασμό της προσπάθειας του και κυρίως των θέσεων και προτάσεων του».

Πατούλης: Κίνδυνος ακόμα και για τη δημόσια υγεία

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης, μίλησε στον Real Fm και την εκπομπή την εκπομπή των Μάνου Νιφλή και Μαίρης Πολλάλη, για το μέτρο των 25 ευρώ που αφορά στη νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία.

«Σε μια οικονομική κρίση όπου υπάρχουν πολλές ευπαθής ομάδες και που η υγεία πρέπει να είναι δωρεάν δεν πρέπει να εμπλακεί με τέτοια νούμερα ιδιαίτερα στον δημόσιο τομέα», σχολίασε αρχικά μεταξύ άλλων ο κ. Πατούλης και συνέχισε:

«Αυτό το μέτρο, θα κάνει δυσκολότερο για πάρα πολλούς ανθρώπους και οικογένειες, να μπουν μέσα και να νοσηλευθούν, κάτι το οποίο είναι επικίνδυνο ακόμα και για την δημόσια υγεία».

Όπως επισήμανε ο κ. Πατούλης, «τώρα πλέον, ο κόσμος να κοιτάει ακόμα και το τελευταίο ευρώ. Υπάρχει κόσμος ο οποίος θα πει το «θα μου περάσει» και δεν θα πάει να νοσηλευθεί. Το κόστος θα είναι πολλαπλάσιο. Είμαι ιδιαίτερα προβληματισμένος ακόμα και για το ένα ευρώ», και πρόσθεσε:

«Όλα αυτά δημιουργούν ήδη αύξηση της θνησιμότητας της χώρας μας. Αν δεν υπάρχει μια μελέτη για το τι υγεία θέλουμε και μιλάμε μόνο για νούμερα, δυστυχώς του χρόνου θα έχουμε νούμερα τα οποία θα είναι ιδιαίτερα προβληματικά για την ίδια τη δημόσια υγεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom