Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Μυστική συνάντηση για την Ελλάδα στην πλάτη του Στουρνάρα - Γιατί τη δημοσιοποίησαν; (βίντεο)


- Την ώρα της μυστικής συνάντησης ο κ. Στουρνάρας έδινε συνέντευξη Τύπου
- Σκοπός της συνάντησης Σόιμπλε - Μοσκοβισί ήταν να πιέσουν την κυβέρνηση για μη δημοφιλείς μεταρρυθμίσεις
- Το χρηματοδοτικό κενό για την Αθήνα το δεύτερο εξάμηνο του 2014 εκτιμάται κοντά στα 5-6 δισ. ευρώ
- Ο κ. Στουρνάρας φέρεται να λέει πως κάτι τέτοιο είναι σύνηθες μετά απο κάθε Eurogroup


Παρά τα αισιόδοξα μηνύματα από την ελληνική κυβέρνηση για την σταδιακή έξοδο της Ελλάδας, οιι ευρωπαίοι εταίροι δεν φαίνεται πως υιοθετούν την ίδια αισιοδοξία και μάλιστα φτάνουν σε σημείο να συζητούν για εμάς, χωρίς εμάς.



Η εφημερίδα Wall Street Journal αποκαλύπτει πως μετά τη συνάντηση του Eurogroup τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε μυστική συνάντηση για την ελληνική διάσωση και στην οποία συμμετείχαν οι υπουργοί της Γαλλίας και της Γερμανίας, αλλά και αξιωματούχοι της Κομισιόν, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του ΔΝΤ.

Η είδηση όμως δεν είναι αυτή! Η είδηση είναι πως από αυτή τη συνάντηση για την Ελλάδα έλειπε ο έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος εκείνη την ώρα έδινε συνέντευξη Τύπου. Ο κ. Στουρνάρας όμως έλειπε από αυτή τη συνάντηση όχι γιατί είχε άλλη υποχρέωση εκείνη την ώρα, αλλά γιατί δεν προσκλήθηκε καν!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, οι συγκεκριμένοι αξιωματούχοι έθεσαν επί τάπητος με ποιόν τρόπο θα πιέσουν την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις ριζοσπαστικές, οι οποίες μάλιστα δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στους έλληνες πολίτες.
Ο σκοπός αυτών των μεταρρυθμίσεων είναι για να εξοικονομηθούν επιπλέον χρήματα, προκειμένου να κλείσουν τα χρηματοδοτικά κενά κυρίως το δεύτερο εξάμηνο του έτους, οι οποίες εκτιμώνται κοντά στα 5 με 6 δισεκατομμύρια ευρώ.

Πηγές της Wall Street Journal αναφέρουν πως από αυτή τη μυστική συνάντηση και άκρως προσβλητική - αφού έλειπε η ενδιαφερόμενη πλευρά - δεν υπήρξε συγκεκριμένο αποτέλεσμα παρά το γεγονός πως οι συγκεκριμένοι ανησυχούν ιδιαίτερα κυρίως για τον Μάιο, όπου η Ελλάδα έχει μεγάλες λήξεις ομολόγων που φτάνουν σύμφωνα με πληροφορίες τα 11 δισεκατομμύρια ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το χρηματοδοτικό κενό επιδεινώνεται και από το γεγονός πως το ΔΝΤ δεν έχει δώσει χρήματα από τον περασμένο Ιούλιο και το ποσό αυτό φτάνει στα 3,8 δισεκατομμύρια ευρώ. Κι αυτό γιατί το ΔΝΤ χωρίς σαφείς αποφάσεις για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού της Ελλάδας δεν εκταμιεύει λεφτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες για τη μυστική αυτή συνάντηση ενημερώθηκε και ο κ. Στουρνάρας ο οποίος φέρεται να έχει επιβεβαιώσει το γεγονός, αλλά ταυτόχρονα έσπευσε να το υποβαθμίσει, σημειώνοντας πως τέτοιου είδους συναντήσεις είναι καθιερωμένες μετά από κάθε Eurogroup.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom