Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Φοροκαταιγίδα ως την Παρασκευή και τσουχτερά πρόστιμα για τους εκπρόθεσμους


- Μεγάλοι χαμένοι όσοι έχουν να πληρώσουν ΦΑΠ
- Φωτιά στην τσέπη βάζουν φόρος πολυτελείας και εισόδημα
- Στην εφορία όσοι δεν πλήρωσαν χαράτσι το 2012
- Πρόστιμα - φωτιά από Δευτέρα σε όσους δεν πληρώσουν


Εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι θα... ξαναζήσουν τον εφιάλτη της τελευταίας ημέρας του μήνα λόγω φορολογικών υποχρεώσεων. Πενταπλός είναι ο φόρος για κάποιους.

Μέχρι την Παρασκευή πρέπει να εξοφληθεί η έκτη δόση για τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας για τα έτη 2011 και 2012 για όσους η ακίνητη περιουσία ξεπερνάει τις 200.000 ευρώ, αλλά και η πέμπτη δόση του φόρου για το 2013. Η επόμενη δόση για τον ΦΑΠ του 2013 θα πρέπει να πληρωθεί στο τέλος του Φεβρουαρίου.

Την τελευταία μέρα του μήνα πρέπει να πληρωθεί και η δόση για τον φόρο εισοδήματος.
Την Παρασκευή όμως λήγει και η προθεσμία για όσους έχουν αυτοκίνητο 2.000 κυβικών, πισίνα ή αεροσκάφος.

Την τελευταία μέρα του μήνα λήγει και η προθεσμία για όσους εντοπίστηκαν να μην έχουν πληρώσει το χαράτσι του 2012 μέσω ΔΕΗ και πρέπει τώρα να το εξοφλήσουν αναδρομικά.

Οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τους φόρους είτε εφάπαξ ή σε δόσεις με πιστωτική κάρτα ή μέσω της πάγιας ρύθμισης που προβλέπει την καταβολή των οφειλών έως και 12 μηνιαίες δόσεις.

Η πληρωμή των φόρων γίνεται αποκλειστικά στις τράπεζες με την «Ταυτότητα οφειλής» την οποία οι φορολογούμενοι θα πρέπει να αναζητήσουν από το λογαριασμό τους στο Taxis και μπορούν πληρώσουν ολόκληρο το ποσό ή όποιο ποσό επιθυμούν.

“Βροχή” τα πρόστιμα σε όσους δεν πληρώσουν εμπρόθεσμα
Οι σχεδόν 1.000.000 φορολογούμενοι θα πρέπει να είναι συνεπείς καθώς σε αντίθετη περίπτωση τα πρόστιμα είναι τσουχτερά.

Προβλέπεται τόκος 0,7% για κάθε μήνα καθυστέρησης της εξόφλησης, αλλά και πρόστιμο 10% για καθυστέρηση ενός μήνα, 20% για καθυστέρηση ενός έτους και 30% για καθυστέρηση δύο ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom