Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Ο Γιάννης Καζάκος,ο Κώστας Καλλίρης και η ανάκληση της “δωρεάς” από την οικογένεια Ζωγράφου


Ο ΚΑΛΛΙΡΗΣ ΚΑΙ Η ΔΩΡΕΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Η οικογένεια Ζωγράφου εδώ και πάνω από ένα χρόνο έκανε πρόταση δωρεάς στο Δήμο Ζωγράφου το μισό του κτήματος Ζωγράφου, που είναι στο Κέντρο της Πόλεως.

Το άλλο μισό το έχει αγοράσει ο Δήμος και το έχει εξοφλήσει επί Δημαρχίας ΚΑΖΑΚΟΥ, ώστε να μην είναι δυνατή η οικοδόμηση επ’ αυτού.

Η πρόταση της δωρεάς έγινε από την ΑΡΧΗ εγγράφως και ΡΗΤΑ ζητούσε και την έγκριση του συμβολαίου για το πωληθέν τμήμα (άλλο μισό) του κτήματος. ΗΤΟ ΓΝΩΣΤΗ και ΚΑΘΑΡΗ από τότε η πρόταση αυτή της δωρεάς.

Το ότι η πρόταση αυτή ήταν συμφέρουσα για το Δήμο, το καταλαβαίνει και το μικρό παιδί. Έκανε ότι δεν το καταλαβαίνει ο κ. Δήμαρχος.

Γι’ αυτό συνέστησε ομάδα νομικών και ανέθεσε σε αυτούς αντί 20.000 ΕΥΡΩ να αποφανθούν εάν είναι συμφέρουσα η δωρεά.

Οι νομικοί αυτοί, αφού έκαναν διάφορες δολιχοδρομίες και δημιούργησαν καινοτόμες νομικές κατασκευές (νομικίζουσες λένε πολλοί)απεφάνθησαν οριστικά σε δύο δόσεις (αφού έλαβαν και δεύτερη ανάθεση με 15.000 ΕΥΡΩ) ότι η ΔΩΡΕΑ αυτή είναι συμφέρουσα για το Δήμο.

Το Δ.Σ. ψήφισε σχεδόν ομόφωνα το «συμφέρον» της δωρεάς σε πρώτη φάση και ανεμένετο δ ε ύ τ ε ρ η  απόφαση περί έγκρισης του παλαιού συμβολαίου για να γίνει η υπογραφή του συμβολαίου της ΔΩΡΕΑΣ.

Η πρόταση του κ. Δημάρχου για τη δεύτερη αυτή απόφαση ορίστηκε στα προφορικά τρεις – τέσσερις φορές, αλλά δεν ήλθε ποτέ σαν θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως είχε υποσχεθεί.

Αυτό είναι το πραγματικό ιστορικό της εκκρεμούσας αποδοχής της Δωρεάς.

Τελευταία, λόγω συνεχούς αναβλητικότητας του κ. Καλλίρη, παρά τις διαβεβαιώσεις του στους δημοτικούς συμβούλου, άρχισαν να διαδίδονται διάφορες φήμες, οι οποίες δηλητηριάζουν την περιρρέουσα ατμόσφαιρα της δημοτικής μας ζωής.

Η οικογένεια Ζωγράφου, δια του πληρεξουσίου δικηγόρου της, απέστειλε επιστολή στον κ. Δήμαρχο τα Χριστούγεννα του 2013 και τον κάλεσε να προχωρήσει στις διαδικασίες της δωρεάς, γιατί αυτή είναι έτοιμη.

Την ίδια αναβλητικότητα ο κ. Δήμαρχος επέδειξε και το καλοκαίρι και στις αρχές Σεπτέμβρη 2013 για την υπογραφή του συμβολαίου δωρεάς, ισχυριζόμενος ότι η οικογένεια Ζωγράφου δεν έχει φέρει στη συμβολαιογράφο τα δικαιολογητικά του συμβολαίου, γεγονός που απεδείχθη ανακριβές.

Τώρα ο κ. Καλλίρης ισχυρίζεται ότι κάλεσε την οικογένεια Ζωγράφου στις 13-1-2014 για την υπογραφή του συμβολαίου και ότι εκείνη δήθεν δεν προσήλθε. Η αλήθεια είναι ότι ΔΕΝ εκλήθησαν οι Ζωγραφαίοι για υπογραφή συμβολαίου, ούτε εκλήθη το Δ.Σ. για λήψη της άνω απόφασηςγια έγκριση και του άλλου μισού, χωρίς την οποίαν βέβαια δεν γίνεται υπογραφή του συμβολαίου δωρεάς.

ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΜΥΣΤΙΚΟ είναι ότι ο Καλλίρης δεν θέλει να πάρει απόφαση το Δ.Σ. για τη δωρεά, γιατί με τη μικρή εμβέλεια νοημοσύνης των συνεργατών του (ο ίδιος δεν παίρνει ποτέ αποφάσεις σοβαρές) νομίζει ότι αυτό θα ευνοήσει τον κ. Γιάννη Καζάκο, ως απελθόντα Δήμαρχο, στην ποινική καταγγελία που του έχουν κάνει (Δ.Σ. και πολίτες) για την αγορά του κτήματος Ζωγράφου (απιστία).

Ο κ. Καζάκος έχει δηλώσει στον κ. Καλλίρη και στους άλλους δημοτικούς συμβούλους ότι δεν αποδεσμεύεται οποιασδήποτε  ευθύνης του από την καταγγελία του Δ.Σ. και δη εγγράφως ενώπιον του Δ.Σ. και δεν θα επικαλεσθεί την απόφαση αυτή ενώπιον της Δικαιοσύνης, προκειμένου ο Δήμος να αποκτήσει το κτήμα Ζωγράφου ολοκληρωτικά και να εκπληρώσει το όνειρο γενεών των κατοίκων της πόλεως, που ο ίδιος από το 1971 το ξεκίνησε με απαλλοτρίωση ολόκληρου του  κτήματος.

Πολύ περισσότερο σήμερα στους καιρούς της βαθιάς οικονομικής κρίσης, που είναι βέβαιον ότι δεν θα βρεθούν τα 19.500.000 ΕΥΡΩ για την πληρωμή του άλλου μισού, οπότε μοιραία θα ματαιωθούν τα όνειρα του Ζωγραφιώτικου Λαού.

Ο κ. Καλλίρης περιμένει την παραπομπή του κ. Καζάκου σε κάποιο ποινικό δικαστήριο, διότι πιστεύει ότι έτσι θα ευνοηθεί εκλογικά ο ίδιος.

Βέβαια θα περιμένει πολύ με την απέλπιδα αυτή προσπάθειά του και την ανικανοποίητη ελπίδα του.

Ο κ. Καλλίρης αντιμετωπίζει ένα πολύ μεγαλύτερο αντίπαλό του. Ίσως και εχθρό του. Τη φοβία της ανάκλησης της πρότασης της δωρεάς και μάλιστα με υπαινιγμούς περί ευθύνης της οικογένειας Ζωγράφου, η οποία θα επέλθει οπωσδήποτε, εάν συνεχισθεί αυτή η αχαρακτήριστη συμπεριφορά.

Τότε θα είναι αντιμέτωπος ευθέως για επελθούσα ζημία του Δήμου, πλήρως αποδεδειγμένη και με τις προτάσεις μάλιστα των εκλεκτών νομικών συμβούλων του.
Αλλά τότε, εις τον Άδην, ουκ εστί μετάνοια.

                          ΔΑΔΑ
Διαβάστε κι αυτό:
Περιπλέκεται η υπόθεση της Βίλας Ζωγράφου – κάνουν πίσω οι Ζωγραφαίοι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom