Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2014

Μέγα πολιτικό θέμα από τη βόμβα του "ελεγκτή" της τρόικας για τον Αλέξη Τσίπρα

"Μία ώρα τον ρωτούσαμε και δεν απαντούσε τίποτα"

- Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν αντέδρασαν νομίζοντας πως ο κ. Κάρας είπε Κύπρος και όχι Τσίπρας
- Στην αρχή όλοι νόμιζαν πως επρόκειτο για λάθος στη μετάφραση
- Ο κ. Κάρας μιλώντας όμως με δημοσιογράφους επανέλαβε πως μίλησε για τον Αλέξη Τσίπρα
- Κοινή ανακοίνωση των τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που μιλούν για ψεύδη και συκοφαντίες

Ο ευρωβουλευτής που ανήκει στην επιτροπή που ερευνά το ρόλο της τρόικας στις χώρες με Μνημόνιο, Ότμαρ Κάρας μιλώντας στη Βουλή αναφέρθηκε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα και κυριολεκτικά τον κατακεραύνωσε με το γάντι!

Ο κ. Κάρας μιλώντας στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής αποκάλυψε πως είχε συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα στο Στρασβούργο. Όπως ο ίδιος είπε, εκεί τον ρωτούσαν για περισσότερο απο μία ώρα ποιά είναι η εμπειρία του ως ηγέτης της αντιπολίτευσης, ποιοί είναι οι στόχοι του, ποιές είναι οι προτάσεις του και τι μπορεί να κάνει καλύτερα.

Και τότε ο κ. Κάρας άφησε τους πάντες με το στόμα ανοιχτό όταν ισχυρίστηκε πως σε όλες αυτές τις ερωτήσεις ο κ. Τσίπρας επί μία ώρα δεν έλεγε τίποτα.

Σύμφωνα πάντα με τον ευρωβουλευτή το μόνο που είπε ο Αλέξης Τσίπρας είναι πως στηρίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και επιθυμεί να του προσφέρει περισσότερες αρμοδιότητες στις συναλλαγές και στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά "καμία κριτική άλλης μορφής".

Και ο κ. Κάρας καταλήγει πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ "το μόνο που είπε είναι πως θα μας στηρίξει στην έκθεσή μας".

Μόλις το θέμα αυτό έγινε γνωστό σήμανε συναγερμός στο επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει λόγο για μείζον πολιτικό θέμα και αναμένεται σύντομα η αντίδρασή του.

Στην αίθουσα της Επιτροπής μόλις ακούστηκαν αυτά που είπε ο κ. Κάρας οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν αντέδρασαν, καθώς επικράτησε σύγχυση με την πλειοψηφία των βουλευτών να πιστεύουν πως ο ευρωβουλευτής δεν είπε το όνομα του κ. Τσίπρα αλλά μίλησε για την Κύπρο.

Όταν το θέμα πήρε διαστάσεις αρχικά οι βουλευτές θεώρησαν πως πρόκειται για λάθος στη μετάφραση, αλλά σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους ο κ. Κάρας διευκρίνισε πως φυσικά αναφερόταν στον κ. Τσίπρα και πως δεν θα μπορούσε να αναφερθεί σε καμία περίπτωση σε μία χώρα.

Είναι χαρακτηριστικό της σύγχυσης που επικράτησε πως δημοσιογράφοι από τη Βουλή αναγκάστηκαν να μεταβούν σε ξενοδοχείο κοντά στη Βουλή όπου διέμενε ο κ. Κάρας προκειμένου να τους επιβεβαιώσει τα λεγόμενά του για τον Αλέξη Τσίπρα.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt στη συνάντηση που θα έχει την Πέμπτη το κλιμάκιο της Ευρωβουλής με τον κ. Στουρνάρα, ο κ. Ότμαρ Κάρας αναμένεται να επαναλάβει τη συγκεκριμένη θέση για τον κ. Αλέξη Τσίπρα.

Τι απαντούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

"Ψευδείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς" χαρακτηρίζουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τα όσα είπε σήμερα στη Βουλή ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ότμαρ Κάρας. Οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνης, Νάντια Βαλαβάνη, Θοδωρής Δρίτσας και ο ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν πως με αφορμή ότι το όνομα Τσίπρας που εκφώνησε ο ευρωβουλευτής μεταφράστηκε ως Κύπρος, "αυτοί οι απαράδεκτοι ισχυρισμοί δεν μπορούσε να τους πιστέψει ούτε η μεταφράστρια η οποία υπέθεσε πως δεν αφορούν τον κ. Τσίπρα, αλλά την Κύπρο.

Οι τρεις βουλευτές αναφέρουν πως ο κ. Κάρας είναι εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, δηλαδή του κόμματος της κας Μέρκελ και του κου Σαμαρά και πως τους ισχυρισμούς του δεν τους υιοθέτησε ο έτερος συνεισηγητών στο γεύμα με το προεδρείο του ελληνικού κοινοβουλίου.

Μάλιστα, αναφέρουν πως αυτοί οι ανυπόστατοι ισχυρισμοί "του ομοϊδεάτη της κας Μέρκελ και του κ. Σαμαρά" δεν θα εμποδίσουν την έρευνα του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου η οποία όπως υπογραμμίζουν αναμένεται να είναι κόλαφος για τα μνημόνια και τους υποστηρικτές της τρόικας.

Σκουρλέτης: Χοντράδα και απρέπεια

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σχολίασε τα όσα είπε ο αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου, Ότμαρ Κάρας, ο οποίος επιτέθηκε στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.

«Δεν ταιριάζει ο τρόπος του με την ιδιότητα του να έρχεται σε μια χώρα και να κάνει μια χοντροκομμένη επίθεση στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά να είναι και ψέματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε και προφορικά και γραπτώς μέσα από τη μαύρη βίβλο συστάσεις. Έκανε απλώς το χατίρι στον φίλο του κ. Σαμαρά, αλλά δε σεβάστηκε ούτε ιδιότητα του ούτε τη χώρα που βρίσκεται. Πρόκειται για απρέπεια και χοντράδα», σχολίασε μεταξύ άλλων για το ζήτημα ο κ. Σκουρλέτης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το θέμα Κάρας

Μιλώντας στο MEGA ο κ. Κεδίκογλου κλήθηκε να σχολιάσει όσα έγιναν στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής όπου ο κ. Κάρας αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι: «Επί μία ώρα δεν έλεγε τίποτα εκτός από το ότι στηρίζει το Ευρωκοινοβούλιο».

«Ας μας πουν τελικά τι είπε ο κ. Τσίπρας. Ποιες ήταν οι προτάσεις του» ανέφερε και πρόσθεσε ότι «είναι εντυπωσιακό «πως αλλάζει προσέγγιση ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον κ. Κάρας. Όταν κάποιος λέει κάτι που του αρέσει είναι Θεός, αλλιώς τον στέλνει στο πυρ το εξώτερο. Ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί αλά καρτ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: