Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Συναγερμός στην Ξάνθη για επικίνδυνο χημικό ατύχημα με υδράργυρο! (βίντεο)

Εξειδικευμένο συνεργείο από τη Θεσσαλονίκη κατέφτασε στην Ξάνθη

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το χημικό ατύχημα με τη διαρροή υδραργύρου στο κέντρο της Ξάνθης, σε πεζόδρομο επί της οδού Μπροκούμη στην είσοδο του κτηρίου της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, διενεργεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης, ενώ το Σάββατο εξειδικευμένο συνεργείο από τη Θεσσαλονίκη βρέθηκε στο σημείο της διαρροής αναλαμβάνοντας την ασφαλή απομάκρυνση του χημικού στοιχείου.

Όπως είναι γνωστό το μεσημέρι της Παρασκευής ενημερώθηκε η
Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης για την ύπαρξη υδραργύρου, ιδιαίτερα σημαντικής ποσότητας μάλιστα, σε κοινή θέα στην είσοδο του κτηρίου που στεγάζεται η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση καθώς και άλλες υπηρεσίες. Πρόκειται μάλιστα για μια ιδιαίτερα πολυσύχναστη περιοχή η οποία χρησιμοποιείται συχνά από παιδιά της πόλης τα οποία παίζουν επί του πεζοδρόμου.

Άμεσα η Πυροσβεστική απέκλεισε την περιοχή, ενώ παράλληλα τοποθετήθηκε θειάφι πάνω στο κοιτίδα του υδραργύρου. Ωστόσο αυτό που προκάλεσε εντύπωση είναι το γεγονός πως το ατύχημα σημειώθηκε πριν από 8 με 9 ημέρες χωρίς ωστόσο να γίνει γνωστό αρχικά.



Το πρωί του Σαββάτου έγιναν μετρήσεις στην είσοδο της κτηρίου, μπροστά από το οποίο εντοπίστηκε ο υδράργυρος, και από αυτές διαπιστώθηκε πως είχε βρεθεί το χημικό στοιχείο ακόμη και στα μάρμαρα των σκαλοπατιών, ωστόσο αυτό δεν προκαλεί καμία απολύτως ανησυχία μιας και δεν θα μπορούσε να έρθει σε επαφή με ανθρώπους, ενήλικες η παιδιά.

Παράλληλα πραγματοποιούνται μετρήσεις για τυχόν επιβάρυνση του περιβάλλοντος από το χημικό ατύχημα, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το εάν ο υδράργυρος έχει φύγει από τους αρμούς των πλακιδίων στον πεζόδρομο προς το υπέδαφος.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, αν και η προανάκριση βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, το ατύχημα σημειώθηκε κατά τη μεταφορά μηχανήματος του ΔΠΘ σε εργαστήριο του Πανεπιστημίου που στεγάζεται στο κτήριο. Πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρουν πως αρχικά καθηγητής του Πανεπιστημίου απέκρυψε το ατύχημα και προσπάθησε να συλλέξει μόνος του τον υδράργυρο, χωρίς φυσικά να εφαρμοστούν οι προβλεπόμενες ενέργειες.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια ανησυχητική ένδειξη που να αποδίδεται στο χημικό ατύχημα.
http://www.thrakitoday.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom