Τετάρτη 8 Μαΐου 2024

Πέθανε στα 57 της η ηθοποιός Ιφιγένεια Αστεριάδη - Μέχρι πριν 20 ημέρες έπαιζε στο θέατρο


Βαθιά θλίψη έχει προκαλέσει στον χώρο του θεάτρου η ξαφνική και πρόωρη απώλεια της ηθοποιού Ιφιγένειας Αστεριάδη, σε ηλικία μόλις 57 ετών. Η αξιόλογη ηθοποιός, η οποία ήταν πρώην σύζυγος του γνωστού σκηνοθέτη Γιάννη Κακλέα, έσβησε λίγες εβδομάδες αφότου διαγνώστηκε με μια σοβαρή μορφή καρκίνου.

Η Ιφιγένεια Αστεριάδη δίπλα στον Πάνο Βλάχο και μαζί με τον υπόλοιπο θίασο της επιτυχημένης παράστασης «Ο Τυχαίος Θάνατος ενός Αναρχικού»

Οι δικοί της άνθρωποι, οι συγγενείς, οι φίλοι, οι συνάδελφοί της είναι σοκαρισμένοι από την τραγική είδηση της απώλειάς της. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως έφυγε τόσο ξαφνικά. 

Μέχρι τα μέσα Απριλίου βρισκόταν στη σκηνή, παίζοντας στην επιτυχημένη παράσταση, «Ο Τυχαίος Θάνατος Ενός Αναρχικού», σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, με πρωταγωνιστή τον Πάνο Βλάχο, μια μεγάλη θεατρική επιτυχία που παρουσιάστηκε για τρεις διαδοχικές χρονιές. 

Αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την παράσταση μια εβδομάδα μόλις πριν πέσει η αυλαία της, στα τέλη Απριλίου και αφού είχε πάρει την δυσοίωνη διάγνωση.

Η Ιφιγένεια Αστεριάδη με τη Λένα Παπαληγούρα στην παράσταση «Ματωμένος Γάμος»

«Καλό ταξίδι Ιφιγένεια...» έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο Γιάννης Κακλέας, συντετριμμένος από την μεγάλη αυτή απώλεια. Οι δυο τους, εκτός από την προσωπική τους σχέση, είχαν μοιραστεί πολλά καλλιτεχνικά εγχειρήματα, μεταξύ των οποίων οι παραστάσεις «Σφαίρες πάνω από το Μπρόντγουεϊ» (1999), «Λυσιστράτη» (2010), «Συρανό» (2014), «Ματωμένος Γάμος» (2015), «Το ημέρωμα της στρίγγλας» (2016) κ.α.

Γεννημένη το 1967 στην Αθήνα, η Ιφιγένεια Αστεριάδη επέλεξε να ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα της, Δημήτρη Αστεριάδη, ο οποίος ήταν ηθοποιός. Σπούδασε υποκριτική στο θέατρο Τέχνης και υπήρξε από τα βασικά στελέχη του «Τεχνοχώρου» που ανέβασε, από το 1980 μέχρι το 2002, δεκάδες θεατρικά έργα ξένων και Ελλήνων συγγραφέων.

Στο κινηματογράφο είδαμε την Ιφιγένεια Αστεριάδη να ενσαρκώνει το ρόλο της Έλσας, στην ταινία του Νίκου Νικολαΐδη «Ο Χαμένος τα Παίρνει Όλα» ενώ συμμετείχε επίσης σε τηλεοπτικές σειρές μεταξύ των οποίων και οι «Τμήμα Ηθών», « Ανατομία ενός εγκλήματος», « Μια ζωή για την Έλσα», « Επαγγελματίες», «Εγκλήματα» κ.α.

Αναστασία Κουκά 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom