Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Προς κινητοποιήσεις οι αγρότες της Μακεδονίας και της Στερεάς Ελλάδας


Μετά τους αγρότες της Καρδίτσας σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται και οι αγρότες της Μακεδονίας και της Στερεάς Ελλάδας, μετά την άκαρπη συνάντηση που είχε σήμερα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθ. Τσαυτάρη η Αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών.

Σύμφωνα με δήλωση μέλους της Συντονιστικής Γ. Παναγή, είναι πιθανό να ληφθούν αποφάσεις για τις κινητοποιήσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο, αφού πρώτα ενημερωθούν όλοι οι αγρότες για τα αποτελέσματα της συνάντησης.

"Ένα χρόνο μετά βρισκόμαστε σε σημείο μηδέν. Καμία από τις δεσμεύσεις που είχαν πέρυσι δοθεί δεν έχει προχωρήσει. Το αγροτικό πετρέλαιο, για παράδειγμα, βρίσκεται στα σπάργανα" ανέφερε ο κ. Παναγής προσθέτοντας: "Ζητάμε δικαίωμα στην παραγωγή. Αυτό θα είναι και το σύνθημα των κινητοποιήσεων μας".

Να σημειωθεί ότι οι αγρότες καλούν το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να προχωρήσει στη μείωση του κόστους παραγωγής, ενώ ζητούν να θεσπιστεί η τήρηση της φορολογικής μόνο για όσους αγρότες έχουν τζίρο άνω των 20.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom