Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Σε κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα η Μυρτώ (βίντεο)


Μετά από επτά μήνες στην Βοστόνη,η 17χρονη Μυρτώ η οποία έπεσε θύμα βάναυσης επίθεσης στο νησί της Πάρου πρόπερσι το καλοκαίρι και υπέστη βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις,έφτασε στην Ελλάδα το απόγευμα του Σαββάτου.

Το αεροσκάφος που μετέφερε τη 17χρονη προσγειώθηκε στο Ελευθέριος Βενιζέλος και από εκεί μεταφέρθηκε στη Λάρισα όπου θα συνεχίσει την θεραπεία της σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης.


Η μητέρα της 16χρονης, αν και κουρασμένη από το υπερατλαντικό ταξίδι δήλωσε πως περίμενε περισσότερα αποτελέσματα στην Αμερική, ωστόσο δε χάνει τις ελπίδες της.


Η Μυρτώ έφτασε στη Λάρισα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στις 2 τα ξημερώματα της Κυριακής, συνοδευόμενη από τη μητέρα της και τη γιαγιά της.

Η θεραπεία της περιλαμβάνει πλήρες πρόγραμμα λογοθεραπείας, κινησιολογίας και ψυχολογικής υποστήριξης.

Οι γιατροί στο κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα δήλωσαν αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας της Μυρτώς.


Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου, φυσίατρος Κατερίνα Σαραμούρτση, το Κέντρο είναι έτοιμο να υποδεχτεί τη μικρή Μυρτώ, καθώς εδώ και έναν μήνα υπάρχει επικοινωνία με το Κέντρο όπου νοσηλευόταν στη Βοστόνη, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα ήρθε και ο πλήρης φάκελος της και μετά την ενδελεχή μελέτη του, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη μεταξύ των ιατρών και θεραπευτών των δυο Κέντρων.

Ήδη το Κέντρο της Λάρισας έχει εκπονήσει ένα πλήρες πρόγραμμα αποκατάστασης το οποίο περιλαμβάνει κινησιοθεραπεία, εντατική λογοθεραπεία με ένα σύστημα εναλλακτικής επικοινωνίας- καθώς προς το παρόν η Μυρτώ «επικοινωνεί» μόνο με τα μάτια, κάτι που εκλαμβάνεται ως ενθαρρυντικό σημάδι- εργοθεραπεία και ψυχολογική υποστήριξη.

Ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασής της ενδεχομένως να διαφοροποιηθεί το πρόγραμμα που θα ακολουθεί ενώ θα παρακολουθείται και ιατρικά με κεντρικό στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom