Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Στο εδώλιο σήμερα ο Πακιστανός "δράκος"


Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθεται σήμερα ο 23χρονος Πακιστανός Αχμέτ Βακάς,που  κατηγορείται για την κακοποίηση, τον βιασμό και την εκ προθέσεως απόπειρα ανθρωποκτονίας της 17χρονης πλέον Μυρτούς, πριν από δύο καλοκαίρια στην Πάρο.

Ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Σύρου ο 23χρονος άνδρας θα λογοδοτήσει για τις αποτρόπαιες πράξεις του.

Η δίκη του Αχμέτ Βακάς ξεκίνησε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας λίγο
μετά τις 9:30 το πρωί στη Σύρο. Ο δράστης του φρικτού εγκλήματος ζήτησε συγγνώμη και αποδέχτηκε όλες τις κατηγορίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να είπε: ''Δέχομαι όλες τις κατηγορίες! Ζητώ συγγνώμη από την οικογένεια της Μυρτούς για ο,τι έχω κάνει''.

Τη δίκη παρακολουθεί και η μητέρα της άτυχης Μυρτούς και όταν είδε τον δράστη να μπαίνει στην αίθουσα προσπάθησε να του επιτεθεί. Αστυνομικοί την συγκράτησαν και η κυρία Μαίρη Κοτρώτσου επέστρεψε στη θέση της. Η γυναίκα που ανεβαίνει μαζί με το παιδί της, το δικό της Γολγοθά, ζητάει την παραδειγματική τιμωρία του δράστη.

Στη Λάρισα η νοσηλεία της νεαρής κοπέλας

Σε Κέντρο Αποκατάστασης στην Λάρισα νοσηλεύεται από τα ξημερώματα της Κυριακής η Μυρτώ,που επέστρεψε από τη Βοστόνη χωρίς τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο η επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου, φυσίατρος Κατερίνα Σαραμούρτση, εδώ και έναν μήνα υπάρχει επικοινωνία με το Κέντρο όπου νοσηλευόταν στη Βοστόνη.

Σημείωσε ότι την προηγούμενη εβδομάδα ήρθε και ο πλήρης φάκελος της και μετά την ενδελεχή μελέτη του, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη μεταξύ των ιατρών και θεραπευτών των δυο Κέντρων.

Ήδη το Κέντρο της Λάρισας έχει εκπονήσει ένα πλήρες πρόγραμμα αποκατάστασης το οποίο περιλαμβάνει κινησιοθεραπεία, εντατική λογοθεραπεία με ένα σύστημα εναλλακτικής επικοινωνίας. Προς το παρόν, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η Μυρτώ «επικοινωνεί» μόνο με τα μάτια, κάτι που εκλαμβάνεται ως ενθαρρυντικό σημάδι- εργοθεραπεία και ψυχολογική υποστήριξη.

Ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασής της ενδεχομένως να διαφοροποιηθεί το πρόγραμμα που θα ακολουθεί ενώ θα παρακολουθείται και ιατρικά με κεντρικό στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής της.
================

Με σεβασμό και σοβαρότητα


Ένα ανθρώπινο δράμα, ξετυλίγεται σήμερα στα έδρανα των δικαστηρίων της Σύρου. Μία ανθρώπινη ζωή και μάλιστα ενός μικρού κοριτσιού, μέσα σε λίγα λεπτά καταστράφηκε και μετατράπηκε σε ένα πραγματικό "Γολγοθά".


Οι οικογενειακές διακοπές μετατράπηκαν σε εφιάλτη. Ήταν Ιούλιος του 2012 όταν η μικρή Μυρτώ έπεσε θύμα μία βάναυσης κακοποίησης από έναν νεαρό άνθρωπο, ο οποίος μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως ανθρωπόμορφο τέρας.

Η είδηση συγκλόνισε το πανελλήνιο. Τα φώτα της δημοσιότητας για πολλές μέρες και μήνες ήταν στραμμένα σε αυτό το περιστατικό.

Η ζωή της μικρής, αλλά και όλης της οικογένειάς της άλλαξε άρδην. Πολλές οι “μάχες” που έδωσε και συνεχίζει να δίνει για να κερδίσει ένα μεγάλο “στοίχημα”.

Από τα νοσοκομεία της Ελλάδας, μεταφέρθηκε στο εξωτερικό και τώρα πάλι πίσω στη χώρα σε κέντρο αποκατάστασης. Μικρά τα σημάδια της βελτίωσης, με τη μητέρα της να βρίσκεται συνέχεια στο προσκέφαλό της, περιμένοντας ένα μικρό θαύμα.

Την περίπτωση της Μυρτούς, δυστυχώς εκμεταλλεύτηκαν πολλοί. Δημοσιογράφοι, blog, ακόμη και πολίτες, οι οποίοι πατώντας πάνω σε αυτό το ανθρώπινο δράμα, έγραψαν πολλά, τα περισσότερα δεν είχαν να κάνουν με την πραγματικότητα. Βορά στις ορέξεις μόνο και μόνο για να προωθήσουν τα δικά τους συμφέροντα.

Φυσικά υπήρχαν και οι άλλοι, που προσπάθησαν, ευτυχώς μάταια, να δείξουν τον εθνικισμό τους μεταφέροντας το μίσος τους σε κάθε αλλοδαπό που κατοικεί στην Ελλάδα.

Αφήνοντας λοιπόν την ουσία, έγιναν προσπάθειες αποπροσανατόλισης της κοινής γνώμης. Και η ουσία είναι ότι η μικρή Μυρτώ έπεσε θύμα των άρρωστων ορέξεων και της βάναυσης κακοποίησης ενός ανθρώπου(;).

Αλήθεια πόσο σημαντικό είναι αν είναι αλλοδαπός ή όχι. Αν ο συγκεκριμένος ήταν Έλληνας, θα άλλαζε το αποτέλεσμα; Μα φυσικά όχι.

Έτσι λοιπόν σήμερα που θα αναβιώσουν οι εικόνες της τραγικής ημέρας του Ιουλίου του 2012, ας παραμείνουμε στην ουσία. Ότι αυτή η οικογένεια και περισσότερο η Μυρτώ χρειάζεται το σεβασμό όλων.

Μόνο έτσι θα δούμε την αλήθεια και θα αποφευχθούν οι αφορισμοί και η αποπροσανατόλιση του κόσμου. Το κλίμα στην αίθουσα του δικαστηρίου θα είναι σίγουρα βαρύ και όσοι παρευρεθούν θα βιώσουν άσχημες καταστάσεις. Σεβασμός και νηφαλιότητα και μακριά από κάθε είδους εκμετάλλευσης του θέματος σα να είναι ένα εμπόρευμα που θα κάνει τρελές πωλήσεις.

Δέσποινα Συλιβάνη (εφημερίδα: ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom