Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Κι άλλο... χαστούκι από το ΣτΕ: Αντισυνταγματική η φορολόγηση επιδομάτων πανεπιστημιακών


Η μια μετά την άλλη «σκάνε» οι βόμβες από το ΣτΕ, που μετά τους ένστολους, δικαίωσε και πανεπιστημιακούς, τα επιδόματα των οποίων «βαφτίστηκαν» εισόδημα και φορολογήθηκαν.

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε πως είναι αντισυνταγματική η φορολόγηση επιδομάτων που έπαιρναν πανεπιστημιακοί.
Η Ολομέλεια του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, με ημερομηνία δημοσίευσης 14 Ιανουαρίου, έκρινε ότι είναι αντισυνταγματική η φορολόγηση των επιδομάτων δημιουργίας και ενημέρωσης βιβλιοθήκης και συμμετοχής σε συνέδρια, αλλά και το ειδικό ερευνητικό επίδομα που λαμβάνουν τα μέλη του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού των Πανεπιστημίων, αφού δεν θεωρούνται εισόδημα.

Αυτό που μένει να διευκρινιστεί τώρα είναι πότε θα επιστραφούν από το Δημόσιο όσα αχρεωστήτως καταβληθέντα φορολόγησε, καθώς η προσφυγή επί της οποίας εκδόθηκε η απόφαση έγινε το 2004 λόγω σχετικών προβλέψεων νόμου του 2002. 

Το επίμαχο επίδομα είναι: 128 ευρώ για τον λέκτορα και τον επίκουρο καθηγητή, 184 ευρώ για τον αναπληρωτή και 273 ευρώ για τον καθηγητή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom