Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Μαλιά κουβάρια στη Βουλή! - Ζωή Κωνσταντοπούλου εναντίον όλων και τούμπαλιν (βίντεο)


- Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου την κατηγόρησε ότι καπηλεύεται για λόγους εντυπωσιασμού το Φαρμακονήσι
- Κωνσταντοπούλου: Χρησιμοποιείτε την ΕΛΑΣ για να επιτίθεστε στην αντιπολίτευση και την κοινωνία
- Οργισμένοι απέναντι στην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κανέλλη, Βορίδης, Ρήγας, Κουκουλόπουλος


Στα ύψη ανέβηκε το πολιτικό θερμόμετρο στη Βουλή, με αφορμή τις συλλήψεις 47 νεαρών που διαμαρτύρονταν έξω από το πολιτικό γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, για το περιστατικό με τους μετανάστες έξω από το Φαρμακονήσι.

Έντονη ήταν η αντιπαράθεση τόσο ανάμεσα στον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου, και τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, όσο και ανάμεσα στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους της συγκυβέρνησης και τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Καυτηρίασαν, δε, έντονα τη στάση της Ζωής Κωνσταντοπούλου.



Ο κ. Αθανασίου κατηγόρησε την κ. Κωνσταντοπούλου ότι καπηλεύεται, για λόγους εντυπωσιασμού, ένα θλιβερό γεγονός που συνέβη στο Φαρμακονήσι, προδικάζοντας τις δικαστικές έρευνες, που είναι σε εξέλιξη, ενώ καταγγέλλει χωρίς στοιχεία, αστυνομική βία και πρόσθεσε ότι «οι συμπεριφορές αυτές δεν τιμούν το Κοινοβούλιο».

Από την πλευρά της η κα Κωνσταντοπούλου, υποστήριξε ότι η αστυνομία ασκώντας βία και καταπατώντας σειρά ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συνέλαβε 47 νέους ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή «τόλμησαν να αμφισβητήσουν την απάνθρωπη πολιτική του υπουργείου Ναυτιλίας με τα λευκά φέρετρα», τους οδήγησαν στη ΓΑΔΑ, ενώ δεν επετράπη στους συνηγόρους τους να τους πλησιάσουν.

«Πρέπει να πάρετε θέση και να δώσετε εξηγήσεις σε ένα τέτοιο μείζον θέμα. Τι κυβέρνηση είστε εσείς που χρησιμοποιείτε την ΕΛΑΣ για να επιτίθεστε στην αντιπολίτευση και την κοινωνία;» ρώτησε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου, ο οποίος τόνισε ότι «δεν μπορεί σε ένα θλιβερό γεγονός να μονοπωλεί την ευαισθησία, να την καπηλεύεται, ούτε να βγάζει πορίσματα και να μιλά για δολοφονίες, όταν είναι σε εξέλιξη προκαταρκτικές έρευνες και από την αστυνομία και τη Δικαιοσύνη».

Εξάλλου, ο κ. Αθανασίου διαβεβαίωσε ότι θα ερευνηθούν πλήρως τα θέματα αυτά και αν διαπιστωθεί ότι έγινε κατάχρηση εξουσίας και στη μία και στην άλλη περίπτωση, θα καταλογιστούν οι ευθύνες. Συμπλήρωσε, δε, ότι «αυτή η κυβέρνηση δείχνει και έχει μηδενική ανοχή στη διαφθορά».

«Δεν έχω γνώση για το θέμα, θα το ερευνήσω. Δεν μπορεί, όμως, εσείς να το θεωρείτε ως δεδομένο. Μην καπηλεύεστε γεγονότα για λόγους εντυπώσεων. Εκτός και αν η βοήθεια, που ζητήσατε, είναι σαν αυτή που ζητήσατε έξω από την ΕΡΤ» ανέφερε ο κ. Αθανασίου.

Η τελευταία αναφορά του υπουργού Δικαιοσύνης για την ΕΡΤ προκάλεσε την έντονη αντίδραση της κ. Κωνσταντόπουλου.
«Ντροπή σας. Επειδή κάνατε έναν υπαινιγμό, σας εύχομαι να μην υποστείτε την αστυνομική βία. Έπρεπε να ντρέπεστε. Ποικίλει κατά το δοκούν η αντίληψή σας για τα γεγονότα. Γιατί για την ΕΡΤ βγάλατε πόρισμα» σχολίασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Την έντονη αντίδραση της βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνας Κανέλη, προκάλεσε η αναφορά της κ. Κωνσταντοπούλου ότι όποιος δεν τοποθετηθεί για τα επεισόδια έξω από το γραφείο του κ. Βαρβιτσιώτη, θα είναι συνένοχος.

«Αν ασκήθηκε, ή όχι, αστυνομική βία δεν μπορώ να είμαι γνώστης των γεγονότων. Λίγη σεμνότητα και προσοχή σε κατηγορίες περί συνενοχής, για πράγματα που γίνονται εκτός Βουλής και επειδή δεν δηλώσαμε γνώση και καταδίκη των γεγονότων. Αντιγυρίζω την κατηγορία και την μομφή περί συνενοχής ως αερολογική και ανυπόστατη» ανέφερε η κ. Κανέλη.

Στην παρέμβασή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, έκανε λόγο για μόνιμη πρακτική ακτιβιστικής συμπεριφοράς του ΣΥΡΙΖΑ, και σχολιάζοντας τις έντονες αντιδράσεις της κ. Κωνσταντοπούλου και άλλων βουλευτών του κόμματός της, αντέτεινε:

«Μπορεί να σκούζετε όσο θέλετε χωρίς στοιχεία στην στρατευμένη σας αντίληψη. Όσο και αν "τσιρίζετε" και όσο και αν σκούζετε από το πρωί μέχρι το βράδι, δεν είστε αξιόπιστη και δεν σας ακούμε. Προφανώς στοχεύετε πάλι στον επικοινωνιακό εξτρεμισμό. Λέτε ότι στους 47 νεαρούς που προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ τους ασκήθηκε αστυνομική βία. Λέω εγώ. Αν είχαν μπουκάρει να πάρουν το υπουργείο και η αστυνομία φύλασσε το κτίριο και αυτοί αντιδρούσαν, θα την ελέγξουμε, γιατί κάνει τη δουλειά της; Γιατί για εμάς, αν είναι έτσι, θα της πούμε μπράβο. Η αλήθεια είναι ότι οι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ, αυτοί οι ευγενείς αγωνιστές, πήγαν στο πολιτικό του γραφείο και έγραψαν με σπρέϊ «Βαρβιτσιώτη, δολοφόνε».

Προσωπική, όμως, επίθεση στην κ. Κωνσταντοπούλου, εξαπέλυσαν τόσο ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας, όσο και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Πάρις Κουκουλόπουλος.

«Αν κάποιος δεν σέβεται τους θεσμούς, δεν σέβεται τον εαυτό του. Δεν υπάρχουν χυδαίες λέξεις, αλλά χυδαίοι άνθρωποι. Και η Βουλή ατύχησε να έχει και χυδαίες παρουσίες. Δεν σχολιάζω τίποτα άλλο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ρήγας.

Από την πλευρά του, ο κ. Κουκουλόπουλος κατηγόρησε τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ότι «εμφορείται από την αντίληψη πως είναι εκφραστής του δικαίου στη Βουλή και στην κοινωνία».
«Στο ΠΑΣΟΚ ξέρουμε πολύ καλά ποιοι έβαζαν ασφαλιστικές δικλείδες, όταν ήμασταν δακτυλοδεικτούμενοι και ως δοσίλογοι από τον κόσμο» σημείωσε ο κ. Κουκουλόπουλος.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, έκανε λόγο «για θέατρο σκιών ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ», τους κατηγόρησε ότι «παίζουν το παιχνίδι "κλέφτες και αστυνόμοι" για επικοινωνιακούς λόγους» και επιτέθηκε στον υπουργό Δικαιοσύνης, υποστηρίζοντας ότι έχει θράσος να καταγγέλλει άλλους, όταν ο ίδιος κάνει παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και βγάζει πορίσματα κατά του κόμματος του (της Χρυσής Αυγής).

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης, έκανε λόγο «για όρια που έχουν χαθεί από όλες τις πτέρυγες» και τόνισε την ανάγκη όλοι να διαφυλάξουν στοιχειωδώς τους θεσμούς.
Απευθυνόμενος, δε, προς το ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι «δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι αύριο ίσως θα είναι αυτός που θα διαχειρίζεται το σύστημα, που τώρα καταγγέλλει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom