Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Νέες συλλήψεις για την υπόθεση Εnerga-Hellas Power

Γράφει ο Πέτρος Κουσουλός
Δικαστικές εξελίξεις οι οποίες δίνουν νέα διάσταση στην υπόθεση των εταιριών Εnerga και Hellas Power προκλήθηκαν από τις ανακριτικές ενέργειες του προέδρου Πρωτοδικών κ. Γεωργουλέα. Ο ειδικός ανακριτής κατά της διαφθοράς όχι μόνο προχώρησε σε προέκταση του κατηγορητηρίου αλλά εξέδωσε και πέντε εντάλματα σύλληψης εναντίον  νέων προσώπων! Σύμφωνα με πληροφορίες του e-reportaz.gr οι Αρχές έχουν ήδη προχωρήσει σε δυο συλλήψεις.

Η συγκεκριμένη κίνηση του άτεγκτου δικαστικού λειτουργού καταδεικνύει το βάθος της υπόθεσης η οποία χαρακτηρίζεται ως μια από τις πλέον «δεμένες» δικονομικά… Είναι ενδεικτικό ότι οι Αρχές έχουν εντοπίσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ τα οποία εισπράχθηκαν από τους ελληνες καταναλωτές για το χαρλατσι σε χώρες οι οποιες δεν συνεργάζονται με τις ελληνικές Αρχές και ως εκ τούτου τα χρήματα δεν μπορούν να δεσμευτούν.
Οι νέες συλλήψεις και οι δικαστικές κινήσεις του ανακριτή ουσιαστικά καταδεικνύουν ότι οι δικαστικές Αρχές της χώρας δεν είναι διατεθειμένες «να το βάλουν κάτω» και να παρατήσουν μια δικογραφία η οποία παρολίγο να τιναχθεί στον…αέρα εξαιτίας της παραδοξότητας που προκλήθηκε από τις ξαφνικές αποφυλακίσεις 4 εκ των 6 βασικών κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων οι κ.κ. Αχ. Φλώρος και Βασ. Μηλιώνης.
Πριν από μερικούς μήνες μέρος του νομικού κόσμου της χώρας είχε παραξενευτεί στο άκουσμα της ξαφνικής αποφυλάκισης τεσσάρων εκ των έξι βασικών κατηγορούμενων της υπόθεσης. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών είχε διατάξει την παύση της προσωρινής κράτησης για τους Αχιλλέα Φλώρο, Βασίλη Μηλιώνη, Χαράλαμπο Σμυρλιάδη και Νικόλαο Δεκόλη
Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη προκάλεσε αίσθηση στο νομικό κόσμο της χώρας, ενώ σάλος για το ρόλο της ενημέρωσης και τον τρόπο με τον οποίο διαπλέκονται εκδότες με πολιτικά πρόσωπα και ενίοτε κατηγορούμενους προκλήθηκε κατόπιν των email που δημοσιεύθηκαν και αφορούσαν τις συνομιλίες του Αχιλλέα Φλώρου με τον εκδότη Σταύρο Ψυχάρη. 
Αντικείμενο των επαφών ήταν η τοποθέτηση του επικεφαλής του ΛΑΓΗΕ και η μεσολάβηση την οποία έκανε ο επικεφαλής του ΔΟΛ προκειμένου η πλευρά Φλώρου (λίγο πριν την σύλληψη) συναντηθεί με τον υφυπουργό Ενέργειας, κ. Ασημάκη Παπαγεωργίου. Μάλιστα ο κ. Ψυχάρης ανερυθρίαστα αναφέρει σε ένα από τα email ότι επικοινώνησε με τον κ. Σαμαρά, ο οποίος ενδεχομένως και να έριξε ορισμένες «σφαλιάρες» στον κ. Παπαγεωργίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom